Besztercebánya?DVTK Jegesmedvék 3-2

   

A miskolci Extraliga-csapat felállt kétgólos hátrányból, de végül kikapott Besztercebányán.

A mérkőzést nagy elánnal kezdte a Besztercebánya, másfél perc alatt kétszer is megkínálták Adorjánt, majd ugyanezt megtették a miskolciak is a másik oldalon. Kicsit hektikus ide-oda hoki alakult ki, amelyben a miskolci hálóőrnek volt több dolga. Sok hibával játszottak a csapatok, emiatt jó pár lehetőség adódott vagy éppen halt el. A 11. percben a Jegesmedvék kerültek előnybe, de ez Wehrs kiállítása miatt 4 a 4 elleni játékká szelídült és hazai fórral ért véget. Ebből hat másodperc volt hátra, amikor gyors kontra végén Breton oldalról leadott lövése Adorján mamutjának belső részéről a kapuba csúszott (1-0). Bő egy perc múlva elcserélték magukat a miskolciak, és az előnyt ismét gólra váltották a Kosok. A kapu előtt keresztbe ide-oda passzoltak a támadók, az utolsó átadásnál Adorján már nem ért vissza, így Sukelnek nem volt nehéz dolga az üres hálóba lőni (2-0). Bő három perccel a vége előtt Osterberg húzta meg a bal oldalon, szabadon lőhetett, de a mindössze 19 éves Filip Belányi védett, majd nem sokkal később Flick kilépését is hatástalanította.

A második harmad hazai fórral indult, lőttek is becsülettel, de nem értek célt. Alig húsz másodpercig tartott a teljes létszámos játék, mert Galaniszt kiküldték 2+2 percre magas bot miatt. A besztercebányai fór első 120 másodperce helyzet és lövés nélkül telt el, a másodikban viszont Adorján védései akadályozták meg a meccs állásának változását. Teljes létszámban a hazaiak maradtak lendületben, többet és veszélyesebben támadtak. A harmad felétől egyenlítődött ki a támadóidő, és ezzel megszaporodtak a miskolci lehetőségek is. A 36. percben szépítettek a vendégek, egy lecsorgó korongot Vas lőtt a bal sarokba (2-1). A hajrában megismétlődött az egymást átfedő kiállítások esete a 4 a 4 elleni hokival, ezúttal azonban ebből nem esett gól.

A harmadik játékrész elejét megnyomták a miskolciak, de a fiatal hazai hálóőr állta a sarat. A 44. percben vágtak neki újabb előnyüknek a házigazdák, ebben azonban kevés veszély volt. Négy perc múlva miskolci létszámfölény következett, amelyben Belányi két nagy bravúrt is bemutatott. Ezt követően újabb két fórt kaptak a Jegesmedvék, és az 52. percben kettős előnyben Magosi lövésével egyenlítettek (2-2). Gyorsan jött a válasz, két és fél perc múlva visszavette a vezetést a Besztercebánya. Mlynarovic vitte végig a korongot a bal palánk mellett, becselezte magát középre, és kilőtte a hosszú sarkot (3-2). Óriási rohanás vette kezdetét, a csapatok nem töltöttek, csak tüzeltek. Másfél perccel a vége előtt a miskolciak levitték a kapust, hiába, nem tudtak egyenlíteni.

A miskolci Extraliga-csapat nagy esélyt szalasztott el, hogy leszakítsa magáról a Besztercebányát. A két csapat között ismét csak 3 pont a különbség a 10-11. helyen, de a szlovákiai csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A DVTK Jegesmedvék összeállítása:  Adorján ? Wehrs, Bukor, Rokaly, Vas, Osterberg ? Láda, Kiss D., Csányi, Lövei, Magosi ? Szirányi, Vojtkó, Flick, Galanisz, Anderson ? Fazakas, Miskolczi, Páterka, Turbucz.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum