DVTK Jegesmedvék?HC 07 Detva 0-4

   

Újabb sima vereséget szenvedett a miskolci Extraliga-csapat a gyetvaiaktól, az eddigi 2 egymás elleni mecsen 0-10 a gólkülönbség.

Dave Allison vezetőedző mind a három vasasos kölcsönjátékosnak megtalálta a helyét, Páterka és Szalma a harmadik sorba került Révész mellé, Turbucz pedig a negyedikbe Lövei és Miskolczi társaságába. Visszatért az együttesbe a kisebb sérülését kiheverő Wolff, hiányzott viszont Rajna Miklós, Haralds Egle és Ritó László. A miskolciak kispadján ezenfelül feltűnt a szintén vasasos Szuper Levente, aki minden bizonnyal a válogatottal dolgozó Farkas Tamást helyettesítette.

A kezdést nem aprózták el a csapatok, az első percekben mindkét kapusnak volt komoly feladata. Nyílt sisakos küzdelem folyt a jégen, lüktető, mozgalmas volt a játék. A 8. percben Wehrs lépett ki két védő között, lövése Sholl kapus mamutjának belső részéről csorgott mellé. A miskolciak töltöttek több időt a támadóharmadban, és bár mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, nagyobbakat Shollnak kellett védenie. Ey perc sem volt hátra, amikor megszerezte a vezetést a Gyetva. Cox az alapvonalon túlról tette vissza a korongot, a szabadon hagyott Charbonneau pedig a bedobókör belső részéről kilőtte a hosszút (0-1).

A második harmadot vehemensen indították a felek, előbb Shollnak akadt védeni valója, majd Downing ugrott ki egyedül, fölé lőtt. Egymást követték a helyzetek, a Gyetva is többet támadott, mint az első húsz percben, a kapusok igazán nem unatkoztak. A 28. percben megduplázta előnyét a vendégcsapat. Charbonneau a kék vonaltól nem messze lövésre szánta el magát, a kapu elé éppen akkor bekorcsolyázó Cox beleszúrt a levegőben a korongba, amely a hálóba vágódott (0-2). A mérkőzés sportszerű keretek között zajlott, amit az is jelzett, hogy az első kiállításra a 34. percig kellett várni, egy gyetvai játékos ült ki a büntetőpadra. Némi átfedéssel a szlovák csapat próbálhatta ki speciális játékát, amit gyorsan gólra is váltott. A 36. percben Cacho eresztett meg egy nagy lövést a kék vonalról, amely talán egy védőt is érintve talált utat a bal felső sarokba (0-3). A meccs hajrájában kettős előnybe került a Gyetva, ezt 23 másodperc alatt használta ki: Cacho egy kipattanót emelt közelről a kapuba (0-4).

A harmadik játékrész elején a miskolciak igyekeztek benyomni ellenfelüket a kapujuk elé, a Gyetva azonban továbbra is nagyon masszívan védekezett. A hazai lendületet egy kiállítás törte meg a 45. percben, ezt végül kivédekezték, majd ezt megismételték 4 perc múlva is. Teljes létszámban ismét felpörgette játékát a házigazda, ki is alakították a helyzeteket, Sholl azonban elképesztő formában védett, számos bravúrt mutatott be. Az utolsó másfél percnek emberelőnyben vághattak neki a Jegesmedvék, ám ez sem tartott sokáig, mert 25 másodperc múlva egy miskolcit is kiküldtek a játékvezetők.

A lefújást követően a két vezetőedző keveredett kemény szócsatába, a tettlegességet csak a biztonsági őrök tudták megakadályozni.

A Gyetva a 45 védéssel shutoutot elérő Thomas Sholl vezetésével ismét legyőzte a Jegesmedvéket, amely így sorozatban már a hetedik vereségét szenvedte el.

A DVTK Jegesmedvék összeállítása: Kiss B. ? Wehrs, Szirányi, Csányi, Osterbeg, Jordan ? Wolff, Kiss D., Rokaly, Galanisz, Magosi ? Rauhauser, Vojtkó, Révész, Páterka, Szalma ? Láda, Lövei, Miskolczi, Turbucz.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

misdtv

fotó: DVTK Jegesmedvék

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum