Magyar klubok nélküli Extraligáról írnak a szlovákok

 

Richard Lintner, a bajnokságot szervező Pro-Hokej igazgatója és Sipos Levente MJSZ-főtitkár szerint sincs még értelme a következő szezonról beszélni.

Furcsa tartalmú cikkek jelentek meg a szlovák sajtóban a napokban, amelyek szinte tényként kezelik, hogy a DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda a korábbi hároméves megállapodás ellenére nem vesz részt a 2020/21-es Extraliga-idény küzdelmeiben. Ezt azzal indokolják, hogy a magyar kormány úgymond felfüggeszti az élsport támogatását a koronavírus-járvány miatt. Ami meglepő, az az, hogy a szlovák Pravda például hiteles, az információkat megerősíteni hivatott forrásnak tekinti az ügyben Martin Burinskyt, a Dukla Michalovce igazgatóját és Tomas Halászt, a MAC Újbuda előző szezonbeli harmadik számú kapusát.

A Pravda ugyanakkor megkérdezte Richard Lintnert, a bajnokságot szervező Pro-Hokej igazgatóját is, aki a következőképpen kommentálta a híreket: “Elképzelhető, hogy a korábbi megállapodást újra megnyitjuk, és tárgyalni fogunk arról, hogy a változó körülményekhez igazodó feltételrendszert dolgozzunk ki. Ez azonban jelenleg még nem szerepel a napirenden, egyelőre a félbeszakadt idény nyitott kérdéseit kell véglegesen lezárnunk. Ez minden, amit most el tudok mondani.”

Blogunk a fentiek nyomán megkereste Sipos Leventét is. “Meg tudom erősíteni, hogy dolgozunk az év lezárásán, hiszen nem futott végig a szezon – mondta az MJSZ főtitkára. – A jövő évi szereplésről ugyanakkor korai beszélni, hiszen az anyagi háttér bizonytalan, az ütőképes csapatok összeállítása is kérdéses, de például arról sem tudunk még semmit, hogy a külföldi utazásokra vonatkozó korlátozásokat mikor oldják fel. Közösen dolgozunk a megoldáson, számunkra ugyanakkor a magyar bázisú bajnokság feltételeinek biztosítása áll a középpontban.”

A Pravda cikkének további érdekessége, hogy lengyel Extraliga-csatlakozókról is szót ejt. Ezzel kapcsolatban Lintner úgy fogalmazott: “Semmi sem történik egyik napról a másikra, a magyarokkal is évekig tárgyaltunk, mire megszületett a megállapodás.”

Mint azt minden olvasónk tudja, a DVTK és a MAC 2018-ban csatlakozott a szlovák bajnoksághoz. Az első idényben az újbudaiak a negyeddöntőig jutottak, míg a másodikban a miskolciak álltak közel ehhez, ám a szezon a középszakasz során félbeszakadt az egészségügyi veszélyhelyzet miatt.

mismac-20191022

fotó: Orosz Tamás

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum