Magyar klubok nélküli Extraligáról írnak a szlovákok

 

Richard Lintner, a bajnokságot szervező Pro-Hokej igazgatója és Sipos Levente MJSZ-főtitkár szerint sincs még értelme a következő szezonról beszélni.

Furcsa tartalmú cikkek jelentek meg a szlovák sajtóban a napokban, amelyek szinte tényként kezelik, hogy a DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda a korábbi hároméves megállapodás ellenére nem vesz részt a 2020/21-es Extraliga-idény küzdelmeiben. Ezt azzal indokolják, hogy a magyar kormány úgymond felfüggeszti az élsport támogatását a koronavírus-járvány miatt. Ami meglepő, az az, hogy a szlovák Pravda például hiteles, az információkat megerősíteni hivatott forrásnak tekinti az ügyben Martin Burinskyt, a Dukla Michalovce igazgatóját és Tomas Halászt, a MAC Újbuda előző szezonbeli harmadik számú kapusát.

A Pravda ugyanakkor megkérdezte Richard Lintnert, a bajnokságot szervező Pro-Hokej igazgatóját is, aki a következőképpen kommentálta a híreket: “Elképzelhető, hogy a korábbi megállapodást újra megnyitjuk, és tárgyalni fogunk arról, hogy a változó körülményekhez igazodó feltételrendszert dolgozzunk ki. Ez azonban jelenleg még nem szerepel a napirenden, egyelőre a félbeszakadt idény nyitott kérdéseit kell véglegesen lezárnunk. Ez minden, amit most el tudok mondani.”

Blogunk a fentiek nyomán megkereste Sipos Leventét is. “Meg tudom erősíteni, hogy dolgozunk az év lezárásán, hiszen nem futott végig a szezon – mondta az MJSZ főtitkára. – A jövő évi szereplésről ugyanakkor korai beszélni, hiszen az anyagi háttér bizonytalan, az ütőképes csapatok összeállítása is kérdéses, de például arról sem tudunk még semmit, hogy a külföldi utazásokra vonatkozó korlátozásokat mikor oldják fel. Közösen dolgozunk a megoldáson, számunkra ugyanakkor a magyar bázisú bajnokság feltételeinek biztosítása áll a középpontban.”

A Pravda cikkének további érdekessége, hogy lengyel Extraliga-csatlakozókról is szót ejt. Ezzel kapcsolatban Lintner úgy fogalmazott: “Semmi sem történik egyik napról a másikra, a magyarokkal is évekig tárgyaltunk, mire megszületett a megállapodás.”

Mint azt minden olvasónk tudja, a DVTK és a MAC 2018-ban csatlakozott a szlovák bajnoksághoz. Az első idényben az újbudaiak a negyeddöntőig jutottak, míg a másodikban a miskolciak álltak közel ehhez, ám a szezon a középszakasz során félbeszakadt az egészségügyi veszélyhelyzet miatt.

mismac-20191022

fotó: Orosz Tamás

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 9-1VÉGE
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum