Vay Ádám a Besztercebányához szerződik

   

A szlovák topklub még nem tette közzé a hírt, ám a magyar válogatott kapusa már bejelentette azt a Digi Sport műsorában.

Vay Ádám tavaly nyáron igazolt a DVTK Jegesmedvék extraligás együttesétől a svéd másodvonalbeli Västerviks IK-hoz, ahol azonban nem igazán jöttek be a számításai. Már az Allsvenskan 2019/20-as idényének első szakaszában sem kapott sok lehetőséget, és a neki jutott 10 találkozón csak 88,5 százalékos teljesítményt nyújtott. Tetézte a gondjait, hogy novemberben súlyos sérülést szenvedett, az idény hátralévő részére kidőlt. Állapota jelenleg is messze van a tökéletestől. Erről a következőket mondta a Digi Sportnak: “Ha úgy nézzük, a vírus nekem pont jókor jött: több időm van regenerálódni, száz százalékosan helyrehozni magamat, és így nem is esek ki annyira a szezonból. Csak felsőtestre edzettem, mert a lábam használhatatlan volt. November 27-én volt rajtam utoljára korcsolya, és ha minden jól megy, augusztus 1-jén lesz újra – jelenleg 80-85 százalékos állapotban van a térdem.”

Vay Ádám felidézte a műsorban, hogy a besztercebányaiak már tavaly is szerződtetni akarták, ám akkor még nemet mondott nekik. ”Hallottam, hogy sok csapat csődbe fog menni, ezért is ragadtam meg a Besztercebánya által kínált lehetőséget – fogalmazott a kapus. – A menedzseremet megkeresték, és szólt nekem, hogy van ilyen lehetőség. Úgy gondoltam, a sérülést követően ez jó ajánlat, újra bele tudok lendülni az élvonalba. A Besztercebánya már tavaly is le szeretett volna szerződtetni, szerintem elég stabilak ahhoz, hogy ne pánikoljanak.”

A HC Banska Bystrica 2017 és 2019 között egymás után háromszor nyerte meg az Extraligát, és az idén is jó úton haladt címe megvédése felé, a küzdelemsorozat félbeszakításakor hatalmas előnnyel állt a táblázat élén. A szlovák illetékesek első nekifutásra végeredményt hirdettek és bajnoknak nyilvánították a klubot, ám később ezt a döntésüket visszavonták.

vay

fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk