A Nagymihályt verniük kell a Jegesmedvéknek

   

A rosszul sikerült Magyar Kupa-hétvége után folytatódik a versenyfutás az Extraliga felsőházáért.

Nincs idő nyalogatni a sebeket, kedden máris rendkívül fontos mérkőzés vár a DVTK Jegesmedvékre a szlovák bajnokságban. A Népkertbe az a Dukla Michalovce érkezik, amely még szintén versenyben van a legjobb hatért, igaz, pozíciói nem a legelőnyösebbek. A hatodik, tehát a legrosszabb biztos rájátszást jelentő helyen most a Zólyom áll 62 ponttal, utána a miskolciak és a nyitraiak következnek egyaránt 56-tal, a nagymihályiak kilencedikek 54-gyel. Nem könnyű innen visszakapaszkodni az elitbe, de mivel még legalább 10 meccse mindenkinek van a táblázat e régiójában, így nem is lehetetlen. Ennek első lépése a Dukla számára nyilván az lenne, hogy megelőzze a Jegesmedvéket. A Jegesmedvék számára meg az, hogy ezt semmiképpen se hagyják. Ahogy a szezon eddigi részében nem is hagyták: a három mérkőzésből hármat nyertek, kettőt rendes játékidőben, egyet hosszabbításban. Ebben a szellemben kell tehát folytatniuk. Azzal együtt is, hogy sérülések sora teszi nehezebbé a feladatukat, és nem véletlen, hogy a védő Kiss Dánielt visszarendelték Újpestről. ”A tabellán elfoglalt helyezések alapján mindenképpen rangadónak hívhatjuk a keddi mérkőzésünket – mondta a hivatalos klubhonlapnak Marcel Rodman vezetőedző. – Úgy tűnik, hogy a nagymihályi csapat stílusa fekszik nekünk, hiszen ebben a bajnokságban már háromszor is sikerült legyőznünk. Ebből azonban most nem indulhatunk ki, mert teljesen más körülmények között találkozunk. Vannak nehézségeink, hiányzóink, de bízom azokban a játékosokban, akik jégre fognak lépni. A nehezebb időszakokból csak kemény munkával és csapategységgel lehet kilábalni, ezekre nagy szükségünk lesz. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy itthon tartsuk a nagyon fontos három pontot.” A találkozót élőben közvetíti a Digi Sport.

misdum

fotó: Orosz Tamás

DVTK Jegesmedvék–Dukla Michalovce 1-2

   

Először kapott ki az alapszakaszban a Nagymihálytól a miskolci Extraliga-csapat, amely két újoncot avatott sérülések miatt.

A Jegesmedvéknél hiányzott Vas, Beauviller, Rodman, Miskolczi, Vojtkó, Részegh és Lövei, így először nevezték a 17 éves Galajda Zsombort és a 18 éves Mattyasovszky Gergelyt, akik közül előbbi jelentős jégidőt kapott. Külön érdekesség volt, hogy a bekk Davis Vandane-t a második csatártrióba nevezte Marcel Rodman, miközben az UTE-tól visszahívott Kiss Dánielre alapemberként számított Gőz Balázs párjaként.

A mérkőzést a házigazdák kezdték agilisabban, majd a Nagymihály percei következtek, de igazán komoly helyzetek nem adódtak egyik kapu előtt sem. A 9. percben Magosi vihette a korongot a kapusra, de beérték és elnyomták. Az ellentámadásból a vendégek a kapuvasat zörgették meg. A 11. percben bunyó alakult ki, két-két kisbüntetés lett a vége. A 12. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék, késleltetett kiállításban Gőz lőtt a felső sarokba (1-0). Hamar válaszoltak a vendégek, szűk másfél perc múlva Hancak kék vonalas lövésébe Korhonen szúrt bele a kapu előtt, a pakk így vágódott a hálóba (1-1). Az első teljes értékű emberelőnyt a miskolciak kapták 15. percben, az eredmény nem változott.

A második harmad változatos játékkal indult, majd a 25. percben újabb hazai emberelőny következett, amelyben Dudas a kapuvasat találta telibe. Három perc múlva átvette a vezetést a Nagymihály. A hazaiak nem tudták a harmadukból kiütni a korongot, amely Lalancette ütőjére került. A támadó egyedül vihette Rajnára a pakkot, kimozgatta a kapust, majd a lába között lőtt a hálóba (1-2). A 32. percben Beach ugorhatott ki szólóban, de addig húzogatta a korongot, hogy odalett a lövőhelyzet. A miskolciak nagy energiákat mozgattak meg az egyenlítés érdekében, de nem találták a masszív szlovák védekezés nyitját.

A harmadik játékrész ismét hullámzó hokit hozott, mindkét kapust tesztelték a csatárok, de azok állták a rohamokat. Óriási rohanás vette kezdetét, közel öt percig nem is volt játékmegszakítás. Az 50. percben 4 a 4 elleni küzdelemnek feszültek neki a csapatok páros kiállítás miatt, ám ez a 120 másodperces időszak különösebb esemény nélkül pergett le. Az 53. percben újabb emberelőnnyel próbálkozhattak a miskolciak, eredmény nélkül. Az utolsó percekben a vendégek is veszni hagytak egy fórt, de nem bánkódtak miatta, mert végül győztesen hagyták el a pályát és meg is előzték a Jegesmedvéket a bajnoki tabellán.

misdum

fotó: Orosz Tamás

Úgy érzem, többet érdemeltünk volna a végén

   

Mestermérleg a DVTK Jegesmedvék–Dukla Michalovce rangadót követően.

Marcel Rodman, DVTK Jegesmedvék: “Tisztességes meccset játszottunk, de úgy érzem, többet érdemeltünk volna a végén. Az egész szezonban most volt a legrövidebb a padunk, két nagyon fiatalt is be kellett dobnunk a mélyvízbe. Mindenki harcolt, küzdött, ez most ennyire volt elég. Sajnos az emberelőnyöket nem tudtuk kihasznál, így néhány hiba a meccsünkbe került.”

Miroslav Chudy, Dukla Michalovce: “Nagyon fontos mérkőzés volt ez a számunkra. Tudtuk, hogy az ellenfelünknél sok a sérült, készültünk is erre. Rendkívül értékes győzelmet arattunk.”

Extraliga, 2020. jan. 21., kedd.
Rajna: 91,7%
K
Trencan: 97,3%
Ross, Szirányi, Harrison, Galanisz, Magosi
1
Hancák, Ventela, Korhonen, Lalancette, Spilár
Láda, Dudas, Vandane, Tousignant, Beach
2
Mesikammen, Pukka, Galambos, Hricina, Maslonka
Gőz, Kiss D., Farkas, Ritó, Kiss P.
3
Tavoda, Vorobjov, Safaralejev, Linet, Gilak
Mattyasovszky, Galajda
4
Simun, Chalupa, Zekucia, Hvila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:44 MIS Gőz Kiss P. Ritó
1-1 13:05 DUM Korhonen Hancák Ventela
1-2 28:00 DUM Lalancette Spilár
37 Kapura lövések száma 24
18 Kiállításpercek 12

A DVTK Jegesmedvék–Nagymihály galériája

 

A DVTK Jegesmedvék–Dukla Michalovce góljai

   

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum