Újabb sorsdöntő csatára készülhet a MAC

   

Az újbudai Extraliga-együttes az utolsó helyezett Liptószentmiklóshoz utazik, amelynek már csak 4 pont a lemaradása.

A rettenetes sorozat – 9 meccs, 8 vereség, összesen 2 pont – megtette a hatását: a MAC Újbuda úgy áll a szlovák bajnokság tabellájának a 11. helyén, hogy a szezon eddigi két leggyengébbje, az Érsekújvár és a Liptószentmiklós is már csak 4 pontra van tőle. Könnyen kiszámítható: amennyiben a vasárnapi alsóházi rangadót megnyerik a hazaiak, akkor ez a differencia 1 árva egységre csökken. Evidensnek tűnik, hogy a Majoross-csapatnak elsősorban fejben, másodsorban kapusteljesítményben és védekezésben kell összeszednie magát. A szezon első szakaszában látszott, hogy a kékek többet tudnak annál, mint hogy egymás után szenvedjék el a demoralizáló vereségeket. Az elmúlt időszakban voltak szoros találkozók, amelyeken bármi is történhetett volna, de a két trencséni katasztrófára – előbb 2-9, majd 2-8 – nem könnyű magyarázatot találni. Mindenesetre az is tény, hogy a MAC-nál több gólt – 105-öt! – még senki sem kapott a mezőnyben, és hogy a gárda egyik kapusa 89,5, a másik 86,3 százalékon áll. Ez nyilván nemcsak rajtuk, hanem a védekezés karakterén és minőségén is múlik. A nap kérdése tehát az, hogy sikerül-e végre új pályára állni az ellen a Liptószentmiklós ellen, amelyet hazai jégen 6-0-ra ütöttek ki Sofronék, ám idegenben első nekifutásra 2-0-s vezetés után kikaptak 3-2-re. A vendéglátók sem acélosak – még ha kevéssel több pontot is szereznek mostanában –, elég talán annyit mondanunk ezzel kapcsolatban, hogy a MAC legyűrése előtt Kassán, majd utána Poprádon kaptak ki 8-0-ra. Egy szó, mint száz: mikor, ha nem most?

mac-lmi-191013_1071_dcs

fotó: Dömötör Csaba

Liptovsky Mikulás–MAC Újbuda 1-2

   

Majoross Gergely együttese november 3-a után ismét rendes játékidős győzelmet aratott.

Az első játékrészben nem esett gól a liptószentmiklósi mérkőzésen, majd a másodikban Sofron István szerezte meg a vezetést, utána pedig – 5 másodperccel a szünet előtt – Josh Pitt duplázta meg az előnyt. A harmadik felvonás közepén szépítettek a hazaiak, ekkor felrémlett a november 27-ei találkozó, amikor a Mikulás 0-2-ről fordítva nyert. Most azonban mégsem kellett ettől félni, a házigazda képtelen volt egyenlíteni, annak ellenére, hogy emberfórban is próbálkozhatott. Az 56. percben még egy-egy véglegesért összeverekedett Mezovsky és Pitt, valamint Langkow is kapott egy fegyelmit, ám ez az eredményre már nem volt befolyással. A MAC az előző 9 meccsén összesen 2 pontot szerzett, vasárnap este viszont ismét 3-at – november 3-án sikerült ez legutóbb, amikor a Tüskecsarnokban kiütötték a kékek az Érsekújvárt –, így a táblázat legvégéhez képest ismét 7 egységnyire távolodtak az újbudaiak.

maclmi

fotó: Dömötör Csaba

Ez a csapatmunka és az akarat diadala volt

   

Majoross Gergely vezetőedző a MAC Újbuda liptószentmiklósi győzelméről.

“Nyilván nagy volt bennünk a feszültség az elmúlt hetek sikertelensége miatt, de ez most a csapatmunka és az akarat diadala volt. Reméljük, ez a siker rendet tesz a fejekben is. Külön örömteli, hogy úgy tudtunk nyerni, hogy bár csak két gólt lőttünk, minden egyes korongért megküzdve egyetlen találaton tudtuk tartani az ellenfelet. Ehhez a jó védekezés mellett persze kellett a nagyon jó Bálizs Bence is.”

Extraliga, 2019. dec. 8., vasárnap.
Romancík: 92,0% (Zalivin)
K
Bálizs: 97,3% (Halasz)
Droppa, Petran, Sukel, Piatka, Kriska
1
Pozsgai, McNally, Orban, Langkow, Bodo
Kurali, Nemec, Vybiral, Osko, Huna Rudolf
2
Garát, Macaulay, Klempa, Stretch, Sofron
Roman, Mezovsky, Huna Richard, Nechaj, Uhrík
3
Carlisle, Fejes, Kreisz, Pitt, Terbócs
Kramar, Smutny, Surovy, Listiak, Nechaj
4
Orbán, Nagy, Pápa, Szigeti, Majoross
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 30:23 MAC Sofron Klempa Carlisle
0-2 39:55 MAC PP Pitt Sofron Klempa
1-2 51:27 LMI Piatka Sukel Kriska
37 Kapura lövések száma 25
49 Kiállításpercek 57

Orbitális gólt vágott a Mikulásnak Sofron István

 

Az MHK Liptovsky Mikulás–MAC Újbuda mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 12., szerda
FELK 18:30 H20VAS 
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 
augusztus 15., szombat
FELK 18:00 VASDAB 
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 19., szerda
FELK   GYEDAB 
FELK 18:00 DEBTIT 
Partnerünk
Archívum