Gyors cserékkel, kiállítások nélkül kell játszanunk

   

Nem lesz könnyű dolguk a DVTK Jegesmedvéknek, amikor a Besztercebánya ellen próbálnak visszatérni a győzelmek útjára.

Szerdán Trencsénben megtorpant a miskolci Extraliga-csapat, a Dukla ugyanis 2-0-s győzelmet tudott aratni. A Jegesmedvék az azt megelőző 9 mérkőzésükből 7-et megnyertek, és csak 1 olyan volt, amelyen nem szereztek pontot. Ennek köszönhetően annak rendje-módja szerint felkapaszkodtak a felsőházba, ami alapvető céljuk ebben a szezonban. Tabellahatodik pozíciójukat a vereséggel sem veszítették el, ugyanakkor péntekre sem kaptak könnyű feladatot. Az a HC Banska Bystrica érkezik hozzájuk, amely az előző három Extraliga-idényben kivívta a végső győzelmet, és az idén is jól megy, jelenleg a harmadik helyen áll a Slovan és a Kassa mögött. Természetesen a Besztercebánya sem verhetetlen egyfelől, és fordítva: ez a miskolci csapat bárki képes legyőzni másfelől, amit remekül illusztrál az első és a második helyezett nem is oly régen megvalósított kiiktatása. Sőt: a Jegesmedvék első nekifutásra szeptember végén Besztercebányán is győzni tudtak büntetőkkel. Ez persze azt is jelentheti, hogy a címvédő plusz adag motivációval érkezik este a Népkertbe. A hétvége érdekessége az, hogy vasárnap ismét összecsap a két csapat, mivel a harmadik kört történetesen a Banska otthonában kezdik a mieink.

“A címvédőt fogadjuk, ami mindig kiemelkedő esemény – mondta a hivatalos klubhonlapnak Marcel Rodman vezetőedző. – A mérkőzésen az lesz a legfontosabb, hogy fizikailag felvegyük velük a versenyt, hiszen rendkívül gyors és fizikális hokit játszanak. Ezenkívül a fegyelem is kulcs lesz, a sérülések miatt kevesebben vagyunk, mint szeretnénk, így gyors cserékkel, kiállítások nélkül kell játszanunk. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni annak érdekében, hogy itthon tartsuk a pontokat.”

Az összecsapást közvetíti a Digi Sport, végeztével pedig szurkolói ankétot tart a klub a Népkerti Vigadóban.

misbby

fotó: archív

DVTK Jegesmedvék–HC Banska Bystrica 1-4

   

A háromszoros címvédő Besztercebánya elvitte a három pontot a miskolci Extraliga-csapat otthonából.

Az első percben a továbbra is tartalékos Jegesmedvék léptek fel támadólag – akik hat stabil játékosukat voltak kénytelenek nélkülözni –, bent is tartották a korongot a vendégharmadban, a következő harminc másodpercben viszont Adorján kapott három lövést gyors egymásutánban. A 4. percben a Besztercebányánál volt az előny: egy kapu előtti kavarodás végén a szezont még az EB EL-es Fehérvárban kezdő Timotej Sille emelt a fekvő kapus fölött a hálóba (0-1). Kiegyenlített hoki után a 9. percben egalizáltak a hazaiak: Vas János kipattanóját Részegh vágta közelről a kapuba (1-1). Ez az állapot bő két percig tartott. A harmadik miskolci sor percekre bent ragadt, és ezt egy tilos felszabadítás után a friss vendéghokisok ki is használták: Hrnka az Adorjánról lecsorgó korongot küldte egy méterről a hálóba (1-2). Nem sokkal később a vendégek kihagyták a meccs első emberelőnyét. A 17. percben óriási helyzet maradt ki a vendégketrec előtt: Gajan kapus nem tudta, hol a korong, a miskolciak háromszor is lőhettek, de mind elhalt.

A második harmad elején a Jegesmedvék próbálták felpörgetni a játékukat az egyenlítés érdekében, akadtak is helyzeteik. A 26. percben azonban növelte előnyét a címvédő, miután egy remek keresztpasszt Bubela kotort a hálóba a kapuvas mellől (1-3). Nem alakult ki szép játék, mindkét oldalon sok volt a hiba, ekkor a tempó is hagyott kívánni valót maga után. El is maradt az első harmad lövéscunamija (10-21 a vendégek javára), a felek mindössze 7-7 alkalommal találták el a kaput.

A harmadik játékrész áthúzódó miskolci fórral kezdődött, de gól nélkül zárult. Továbbra is csak a küzdelem volt dicsérhető, egyik csapat sem tudott közönségszórakoztató hokival előrukkolni. A harmad derekán mindkét fél kipróbálhatta emberelőnyös játékát, eredmény nélkül. Az 54. percben egy kontra végén Bubela lőtt kapásból a bal felső sarokba, a játékvezetők némi videózás után megadták a találatot (1-4). A hátralévő időben már csak két kimaradt miskolci előnyt jegyezhettünk fel, így a Besztercebánya magabiztosan vitte el a három pontot a tartalékos Jegesmedvék otthonából.

misbby

fotó: Orosz Tamás

Bízom benne, hogy egy-két játékosunk visszatér

   

Vezetőedzők a DVTK Jegesmedvék–Besztercebánya mérkőzésről.

Marcel Rodman, DVTK Jegesmedvék: “Rosszul kezdtük a mérkőzést. Tudtuk, hogy kevesen vagyunk, mégsem tartottuk be azokat a dolgokat, amelyeket megbeszéltünk. Kellett volna néhány extra teljesítmény, hogy kiegyenlítsük a rövid kispadból adódó hátrányunkat, de nem volt ilyen. Az emberelőnyös játékunk sem működött igazán. Összességében a Besztercebánya megérdemelten győzött. Vasárnap újra megmérkőzünk, de már idegenben. Bízom benne, hogy egy-két játékosunk visszatérhet, de kemény mérkőzés vár ránk kint.”

Dan Ceman, HC Banska Bystrica: “Úgy indítottuk a meccset, ahogy elterveztük. Felkészültünk arra, hogy az ellenfelünknél sok lesz a hiányzó, ám a második harmadban eltértünk a játéktervtől, sőt a harmadik gól után helyenként túl könnyedén is vettük a játékot. Úgy gondolom, hogy magabiztos győzelmet arattunk, fontos pontokat szereztünk.”

Extraliga, 2019. nov. 29., péntek.
Adorján: 88,2% (Rajna)
K
Gajan: 96,3%
Láda, Vandane, St. Pierre, Galanisz, Rodman
1
Southorn, Cardwell, Hrnka, Hickmott, Jaaskelainen
Ross, Vojtkó, Harrison, Vas, Részegh
2
Datelinka, Nemcik, Bartanus, Bubela, Lamper
Szirányi, Kiss D., Miskolczi, Kiss P., Lövei
3
Mihálík, Petrinec, Kabac, Fafrak, Gabor
Gőz, Farkas
4
Zubák, Sille, Sojka, Tamási
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:03 BBY Sille Petrinec Kabac
1-1 08:47 MIS Részegh Vas Vandane
1-2 11:00 BBY Hrnka Hickmott Jaaskelainen
1-3 25:33 BBY Bubela Lamper Bartanus
1-4 53:14 BBY Bubela Fafrak
27 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 8

A DVTK Jegesmedvék–Besztercebánya képei

 

A Jegesmedvék–Besztercebánya góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 14., szombat
VB 11:20 DENKAZ 9-1VÉGE
VB 11:20 SWEAUT 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 15:20 CZEGBR 5-1VÉGE
VB 15:20 SUIITA 5-2VÉGE
VB 19:20 LATFIN 1-2VÉGE
VB 19:20 SVKGER 1-2VÉGE
május 15., vasárnap
VB 11:20 ITACAN 1-6VÉGE
VB 11:20 NORGBR 4-3 BVÉGE
VB 15:20 AUTUSA 2-3 HVÉGE
VB 15:20 FRAKAZ 2-1VÉGE
VB 19:20 CZESWE 3-5VÉGE
    • SPORT 2 (23.00)
VB 19:20 DENSUI 0-6VÉGE
május 16., hétfő
VB 15:20 LATNOR 3-2VÉGE
VB 15:20 SVKCAN 1-5VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:20 FINUSA 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:20 FRAGER 2-3VÉGE
május 17., kedd
VB 15:20 CZEAUT INFO
VB 15:20 ITADEN INFO
VB 19:20 SUIKAZ INFO
VB 19:20 SWEGBR INFO
május 18., szerda
VB 15:20 FRAITA 
VB 15:20 NORAUT 
VB 19:20 FINSWE 
    • SPORT 2
VB 19:20 SUISVK 
Partnerünk
Archívum