A Slovan után az Érsekújvárt is el kell kapni

   

A DVTK Jegesmedvék hatalmas meccsen verték pénteken a ligaelsőt, ám ahhoz, hogy a hétvége kerek legyen, a sereghajtók egyikét sem kímélhetik.

Másfél Extraliga-szezon legnagyobb magyar eredményét érték el a miskolciak azzal, hogy egy remek utolsó harmaddal 6-3-ra legyűrték a pozsonyi Slovant. A ligaelső hosszú győzelmi szériáját folytatta volna a Népkertben, de hiába számított favoritnak, a piros-fehérek egészen máshogyan vélekedtek az esélyekről. A Jegesmedvék ezzel visszatértek a 6. helyre, vagyis a felsőházba, és minden bizonnyal feltett szándékuk, hogy ezt a pozíciót megőrizzék vagy tovább javítsák. Játékukat és elszántságukat tekintve mindez egyáltalán nem tűnik lehetetlennek.  Ezen a ponton azt is mondhatnánk, hogy a vasárnapi ellenfél – a negyedik hazai találkozó lesz ez egymás után, az eddigi 3 után 7 pont a mérleg – ideálisnak tűnik a lendületes folytatáshoz. Csakhogy ez az, amit magának a csapatnak semmiképpen sem szabad elhinnie. Az Érsekújvár ugyan roppant gyengén szerepel ebben a szezonban, és a játékosállománya sem mérhető a tavalyihoz, ám hogy bármikor képes lehet meglepetésekre is, ahhoz nem fér kétség. Messzebbre ne menjünk, a Nyitra is sokat tudna mesélni erről, lévén, hogy pénteken egy 1-4-es pofonba szaladt bele a Zámky otthonában. Az újváriak ezzel 6 meccses vereségsorozatuknak vetettek véget, ami nyilván doppingolni fogja őket Miskolcon is. Plusz energiáknak ugyanakkor a hazaiak sem lesznek híján, egyrészt a történelmi Slovan-verés okán, másrészt azért sem, mert első nekifutásra idegenben is meg tudták verni a zöld-fehéreket 6-4-re.

misnza

DVTK Jegesmedvék–HC Nové Zámky 4-1

   

A miskolci Extraliga-csapat magabiztosan tartotta otthon a három pontot az Érsekújvár ellen is.

Alig telt el egy perc, és máris emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, amit ki is használtak: Ross lőtt a kék vonalról, a kapu előtt St. Pierre beleért, a korong így jutott a hálóba (1-0). A teljes létszámú játék rövid ideig tartott, jöhetett az újabb miskolci fór, amely ezúttal kimaradt. Sok hibával játszottak a felek, emiatt jó néhány támadás akadt el rossz passzon vagy meg nem értésen. A miskolciak töltöttek több időt a támadóharmadban, Pavlasnak volt is védenivalója, de az újvári kontrákban is ott volt a veszély. A 13. percben hiába játszott ismét létszámfölényben a hazai csapat, az állás nem változott. A hátralévő időben inkább csak küzdelmet láthattak a szurkolók, az utolsó két percben az Érsekújvár hagyta veszni első emberelőnyét.

A második játékrész elején a hazaiak lemásolták egyik pénteki találatukat: Galanisz ment el a jobb szélen, középre akart akadni, a korong a keresztező hátvéd botjáról pattant a tehetetlen Pavlas mellett a kapuba (2-0). A 25. percben a vendégek kevés elképzeléssel játszották végig a következő előnyüket. A 28. percben egyszerre állítottak ki két zöld-fekete hokist, a dupla fórt könnyen húzták ki az újváriak. Egy perc sem kellett az újabb miskolci előnyhöz, Rodman lövése átcsorgott a vendégkapuson és túljutott a gólvonalon is (3-0). A Zámky keményen küzdött, a következő cserékben Adorjánnak több nagy védést is be kellett mutatnia. A 37. percben emberelőnyben szépítettek a vendégek: a kapu előtt egyedül maradt Stupka az alapvonal mögül kapott korongot kapásból vágta a hálóba (3-1). Az utolsó két percet ezúttal a miskolciak nyomhatták le létszámfölényben, de maradt a kétgólos különbség.

A harmadik harmad ismét Galanisz-góllal indult, ezúttal a bedobókörről lőtte ki a hosszú felső sarkot (4-1). A vendégek továbbra is harcoltak, egy kihagyott emberelőny után teljes létszámban percekre be tudták szorítani a Jegesmedvéket, ám ez sem eredményezett szépítést. A meccs utolsó szakaszában kiegyenlített lett a játék, Vas a kapuvasat zörgette meg az 54. percben. Nem sokkal később az újváriak kétszerre sem tudták betuszkolni a korongot az üres kapuba, mindig odaért egy védő ütője. A meccs hajrája vendégelőnyökkel telt, de az eredmény már nem változott.

A DVTK Jegesmedvék sorozatban harmadszor nyertek, a Kassa és a Slovan után a Zámkyt is verték, négymeccses hazai pályás ralijuk során kereken tíz pontot szereztek, ezzel tartják pozíciójukat az Extraliga felsőházában.

misnza

fotó: Orosz Tamás

A végére elvesztettük Beachet és Beauvillier-t

   

Vezetőedzők a DVTK Jegesmedvék–HC Nové Zámky mérkőzésről.

Marcel Rodman, DVTK Jegesmedvék: “Jól kezdtük a mérkőzést, és ami mindig fontos, mi lőttük az első gólt. Később néha túlkomplikáltuk a játékot, fegyelmezetlenek lettünk, úgy tűnt számomra, a játékosok azt gondolják, ez a meccs már megvan. Az Érsekújvár azonban erősíteni tudott, ekkor szükségünk volt Adorján kitűnő védéseire. Ebben talán az is közrejátszott, hogy a végére elvesztettük Beachet és Beauvilliert, majd később derül ki, mennyire súlyos a sérülésük. Örülök a három pontnak.”

Miroslav Mosnar, HC Nové Zámky: “Az elején nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna. Keveset lőttünk kapura, az ellenfél pedig kihasználta a hibáinkat. A harmadik harmadban már teljesen más arcunkat mutattunk, sokat javult a támadójátékunk, ám a helyzeteinket kihagytuk.”

Extraliga, 2019. nov. 24., vasárnap.
Adorján: 97,4%
K
Kristín (Pavlas: 86,2%)
Láda, Vandane, Vas, Részegh, Beauvillier
1
Ordzovensky, Hatala, Stupka, Hruska, Pospisil
Ross, Dudas, Beach, St. Pierre, Rodman
2
Mikus, Pavúk, Fábry, Mucka, Bajtek
Szirányi, Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Harrison
3
Drtina, Smach, Jurík, Urban, Rogon
Kiss D., Farkas, Lövei, Kiss P.
4
Giertl, Fereta, Andrisík, Mikula
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:16 MIS PP St. Pierre Ross Beach
2-0 21:51 MIS Galanisz Miskolczi
3-0 30:46 MIS Rodman Ross
3-1 36:26 NZÁ PP Stupka Pospisil Hatala
4-1 41:22 MIS Galanisz Ross St. Pierre
29 Kapura lövések száma 39
14 Kiállításpercek 16

A DVTK Jegesmedvék újabb győzelmének képei

 

Galanisz második gólja különösen szépre sikerült

 

A DVTK Jegesmedvék–HC Nové Zámky mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum