Jesse Dudas a válogatott szünet után visszatérhet

 

A kiváló miskolci védő hetek óta nem játszik, de jól halad a rehabilitációja, már könnyített edzéseket végez.

A DVTK Jegesmedvék Extraliga-csapatában október 13-án lépett utoljára jégre mérkőzésen a korábban a magyar válogatottban is számításba vett Jesse Dudas. Addig 12 találkozón 9 assziszttal segítette övéit a városba nyáron visszatért bekk, ám azóta minden meccsről hiányzott. Jó hír a Jegesmedvék szurkolói számára, hogy úgy tűnik, hamarosan visszatérhet. „Jesse Dudas már a rehabilitációs munka vége felé jár – tudtuk meg Nagy Ádámtól, a klub általános igazgatójától. – A hátával voltak problémái, de gyógyulása jól halad, a múlt héten megkezdhette a könnyített edzéseket. Reményeink szerint a nemzetközi szünet után – ha az orvosok is úgy látják – visszatérhet a csapatba.”

Hosszabb kihagyás vár viszont a csatár Mathieu Tousignantra. „Ahogy korábban arról már tájékoztattuk a szurkolókat, Tousignantnál súlyos gerincsérülés tünetei jelentkeztek, és október elején meg is műtötték. A klub számít rá, ezért nem bontottunk vele szerződést, jelenleg is Miskolcon lábadozik. Az egyelőre megjósolhatatlan, hogy pontosan mikor térhet vissza. Az orvosok 2-3 hónapot prognosztizáltak. Nem lehet tudni ugyanis, hogy a szervezete hogyan reagál a kezelésekre, a gyógyulási folyamat mennyire lesz gyors.”

Időközben felbukkant a piros-fehéreknél a kiemelkedő pedigréjű Martin St. Pierre, aki első mérkőzésén máris assziszttal mutatkozott be, majd a Fehérvári Titánok elleni kupameccsen 1+1 pontot ért el. A rutinos kanadai-kazah támadó ugyanakkor már a nyolcadik légiósa a DVTK Jegesmedvék keretének. “Tousignant pótlására igazoltuk le Martin St. Pierre-t, aki valóban a nyolcadik légiósunk most. A Tipsport Liga mérkőzéseire hét légióst lehet nevezni, így ez egyelőre nem jelent gondot. Marcel Rodman akkor kerül majd választás elé, ha Tousignant felépül, és a többi külföldi hokis is egészséges, mivel akkor egy játékost ki kell hagynia a mérkőzéseken pályára lépők közül.”

dudi

fotó: Bán Olivér

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk