Mélyről kellene elindulnia felfelé a MAC-nak

   

Az újbudaiak csak 2-t nyertek meg legutóbbi 9 meccsükből, így egészen a 11. helyig csúsztak vissza az Extraliga-táblázaton.

A szezonstart kiválóan sikerült, ám szeptember vége óta egyszerűen nem megy Majoross Gergely csapatának. A kékek azok után, hogy nagy arányban verték a közvetlen élmezőnyhöz tartozó Kassát, egyszerűen elveszítették a fonalat. Az Érsekújvár otthonában kapott 7 góllal kezdődtek a problémák, és az azóta eltelt periódus akkor is mélyrepülésnek tekinthető, ha közben 2 győzelmet azért sikerült aratniuk, egy szorosat a Trencsén és egy kiütésest a Liptószentmiklós ellen. A pontot az i-re a hazai pályán elszenvedett 0-7 tette fel, azóta az addig a várakozások alatt teljesítő Nyitra is előzött – a következő fordulóban a DVTK Jegesmedvék is megléptek –, így már csak a Zámky és a Mikulás van a MAC mögött. Nem győzzük hangsúlyozni: ebben a bajnokságban bárkitől ki lehet kapni. Igen ám, csakhogy ez azt jelenti, hogy ugyanígy vereséget is lehet szendvedni bárkitől, tehát az újbudaiaktól is – ez azonban immár egy szűk hónapja csak keveseknek “sikerül”. Jelen helyzetben nem mondhatjuk, hogy a Poprád lenne az a csapat, amelynek a kárára magától értetődően el lehet indulni felfelé, de mivel közvetlen riválisról van szó, ezért nagyon fontos lenne nyerni a Tüskecsarnokban. A tátraiak az első körben hosszabbításban verték 6-5-re a MAC-ot, de nem éppen diadalmenet, amit azóta csinálnak. 17 pontjuk csak 1-gyel több, mint az újbudaiaké, és jelenleg 3 meccses vereségsorozatban vannak. Egy szó, mint száz, valakinek a pocsék szériája megszakad péntek este, és nagyon bízunk benne, hogy ez a csapat nem a Poprád lesz.

macpop

MAC Újbuda–HK Poprad 7-3

   

Majoross Gergely csapata lezárta a hárommeccses nyeretlenségi sorozatát, győzelmének köszönhetően megelőzte ellenfelét és feljött a 10. helyre.

Tomás Halásszal a kapuban, de változatlan összeállításban fogadta a MAC Újbuda a Poprádot. A találkozó első gólját a vendégek szerezték, Leclerc juttatta vezetéshez a Poprádot. A MAC gyorsan megfordította az állást, előbb Brance Orban egalizált, majd Garát Zsombor idei első góljával már a magyar csapat vezetett 2-1-re. Az öröm nem tartott sokáig, másfél perccel később Mlynarovic egyenlített ki. A harmad végén kétszer is előnyben játszhatott a Poprád, ám a Halász vezette védelem biztosan állt lábán.

A második játékrész a MAC szájíze szerint alakult, előbb Szigeti Ákos juttatta ismét előnyhöz az övéit, majd Klempa használt ki egy emberelőnyt. A Poprád csakúgy, mint az első harmadban, most is gyorsan válaszolni tudott, Palocko góljával módosult 4-3-ra az állás. A harmad második fele ismét a MAC kiállításokról szólt, de a Poprád sem sima, sem kettős előnyben nem tudta bevenni a Halász kapuját.

A harmadik harmad elején is gyakorolhatta emberelőnyös játékát a vendég együttes, de Pitt kiállítása is kihasználatlanul maradt. A 49. percben aztán McNally passzából Bodó növelte középről kétgólosra a hazai vezetést, 5-3. Az 54. percben aztán lezárta a meccset a MAC, Strech kék vonalas lövése talált utat magának Juraj Halo kapujába. Az utolsó percre is maradt még egy MAC-gól, Sofron passzából Klempa állította be a 7-3-as végeredményt.

A MAC szép győzelmével megelőzte ellenfelét a tabellán és feljött a tizedik helyre.

mac

fotó: MAC

Extraliga, 550 néző.
Halasz: 93,5%
K
Halo: 73,1%
Carlisle, Garát, Terbócs, Stretch, Sofron
1
Kozák, Magovac, Bjaloncík, Paukovcek, Vandas
McNally, Macaulay, Szigeti, Langkow, Bodó
2
Brejcak, Ulrych, Takác, Zagrapan, Leclerc
Pozsgai, Fejes, Orban Brance, Pitt, Klempa
3
Kramar, Erving, Handlovsky, Mlynarovic, Kundrik
Bugár, Schlekmann, Pápa, Nagy, Majoross
4
Cesánek, Fabian, Králik, Palocko Matej, Svitana R.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:21 POP Leclerc Takác Erving
1-1 11:10 MÚB Orban Brance Macaulay
2-1 12:04 MÚB Garát Langkow Bodó
2-2 13:42 POP Mlynarovic Handlovsky Cesánek
3-2 25:02 MÚB Szigeti Langkow McNally
4-2 28:13 MÚB PP Klempa Stretch Pitt
4-3 30:52 POP Palocko Matej Svitana R. Cesánek
5-3 48:13 MÚB Bodó McNally Carlisle
6-3 53:05 MÚB Stretch Carlisle
7-3 58:54 MÚB Klempa Sofron Pitt
26 Kapura lövések száma 46
14 Kiállításpercek 4

A MAC Újbuda–HK Poprad videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum