Edzőváltás után várja a Zámky a Jegesmedvéket

   

A MAC legyőzése után – miként várni lehetett – nem bírta a tempót az Érsekújvár, és három vereséggel visszacsúszott az utolsó előtti helyre.

Ennek egyelőre nem a keret érdemi megerősítése lett a következménye, hanem a szakvezetők menesztése. A Zámky szerdán bejelentette: megváltak Milan Jancuska vezetőedzőtől és segítőjétől, Jergus Bacától, szerepüket átmenetileg a Ladislav Branikovic, Frantisek Kucera duó veszi át. Hiába arattak a zöld-fehérek meglepő győzelmeket is az idei szezon első szakaszában – idegenben nyertek a Slovan és a Besztercebánya ellen, hetet vágtak az újbudaiaknak –, a legutóbbi három találkozójukat elveszítették, kikaptak a Zólyomtól, a Nyitrától és a Nagymihálytól is. Ez azt jelenti, hogy jelenleg 12.-ek, már csak a Liptószentmiklós van mögöttük. Hogy az edzőváltás segíthet-e, innen nézve kétséges, a csapatnak ugyanis mindössze egy húzóembere van: az a Václav Stupka, akit már korábban is dicsértünk. Az EIHL-ből visszatért 33 éves csatár 6 gólnál és 3 asszisztnál tart 9 mérkőzés után, a többiek közül senki meg sem közelíti.

Ha a MAC elleni beharangozónkban el nem kiabáltuk volna, akkor most azt írnánk: kötelező a győzelem a DVTK Jegesmedvék számára. Másképpen fogalmazva: itt az alkalom, hogy a miskolci Extraliga-csapat 4 vereség – és az ezenközben Kassán szerzett 1 pont – után elinduljon felfelé. De természetesen jó lesz vigyázni, hiszen a történtek után várhatóan nem lesznek motivációs problémáik az újváriaknak.

Marcel Rodman vezetőedző a következőképpen foglalta össze várakozásait: “Újabb nagy kihívás következik számunkra. Az ellenfelünknél a héten edzőváltás történt, ilyen esetben pedig mindig nehezebb felkészülni. A tabellán elfoglalt helyezésük nem teljes mértékben tükrözi a játékerejüket. Éppen ezek miatt biztos vagyok benne, hogy bizonyítani akarnak ellenünk. Nekünk az elmúlt pár napunk az edzésmunkáról szólt, volt időnk gyakorolni azokat a játékelemeket, amiken javítanunk kell az eredményesség érdekében. Az a célunk, hogy megszakítsuk a négy meccsből álló rossz szériánkat, és elhozzuk mind a három pontot Érsekújvárról. Ehhez kemény, fegyelmezett munkára lesz szükség hatvan percen keresztül.”

misnza

HC Nové Zámky–DVTK Jegesmedvék 4-6

   

Háromgólos hátrányból felállva nyert a miskolci Extraliga-csapat Érsekújváron.

A mérkőzésből alig telt el másfél perc, amikor az Érsekújvár emberelőnybe került. A fórból már csak három másodperc volt hátra, amikor egy kék vonalas lövés után a korong Bajtek elé került, és ő nem hibázott (1-0). Nem sokkal később előbb a vendég-, majd a hazai csapatból is kiült egy-egy játékos a büntetőpadra. Ezt az alkalmat próbálta kihasználni Vandane, aki két nagy lövést is megeresztett, de nem ért célt. Alig hogy kiegészült mindkét csapat, a Jegesmedvék csaknem két percre kettős előnybe kerültek, és bár ezt az időt végig a támadó harmadban töltötték, nem tudtak élni az óriási lehetőséggel. Teljes létszámban ismét kiegyenlítettebb lett a játék, mindkét kapusnak akadt dolga. A 16. percben megduplázta előnyét az Érsekújvár. Pospisil ugratta ki a bal szélen Urbánt, az ő középre adását pedig Stupka vágta az üresen maradt hálóba, Adorján már nem ért vissza (2-0). A hátralévő időben mindkét gárda játszhatott emberelőnyben, az eredményen azonban nem tudtak változtatni.

A második játékrész elején fél perc alatt mindkét kapu előtt kimaradt egy-egy nagy helyzet. A 24. percben tovább növelte előnyét a házigazda. Stupka vitte be a korongot a támadó harmadba, Dlugosnak passzolt, aki a bal sarokba lőtt (3-0). Két perc múlva 23 másodperc alatt használtak ki egy emberelőnyt a Jegesmedvék, miután Galanisz értékesített egy kipattanót (3-1). A 26. percben újabb nagy esélyt kaptak a miskolciak, hiszen Jurik kapott 2+2 percet magas bottal való játék miatt, ám a négy perc alatt nem tudtak betalálni. Sorban kapták az előnyöket a miskolciak, és ezek közül a következőt már kihasználták a 33. percben Beauvillier révén (3-2). Egy perc múlva már egyenlő volt az állás, miután Magosi a jobb oldalról betalált (3-3). A hazai szakmai stáb azonnal időt kért, hogy rendezni tudják a sorokat. Kemény küzdelem alakult ki, lövésekkel, helyzetekkel, az utolsó percekben Adorján maszkját kétszer is eltalálta a korong.

A harmadik harmadból még nem telt el két perc, amikor a vendégek Láda révén átvették a vezetést (3-4). A hazaiak nagy erőket mozgósitottak az egyenlítés érdekében, időnként nyomás alá is tudták helyezni a miskolci csapatot, de nem találták a rést a védekezésükön. Közben a Jegesmedvéknek is voltak helyzeteik, de ők sem tudtak élni ezekkel. Az újváriak elpazaroltak két emberelőnyt is, ám az 56. percben mégis egalizáltak, miután Mikus közelről mattolta Adorjánt (4-4). Az utolsó két percben ismét emberelőnyben játszhattak a Jegesmedvék, amelyben Ross talált be, a hazaiak edzője hiába kért challenge-et (4-5). Kaptak viszont egy csapatbüntetést, amely alatt mégis levitték a kapusukat, és ezt Beach váltotta gólra hat másodperccel a lefújás előtt (4-6).

nzamis

fotó: archív

Innen visszajönni csak karakteres csapatok tudnak

 

Marcel Rodman vezetőedző a DVTK Jegesmedvék érsekújvári győzelméről.

“A hazaiak jobban kezdték a meccset, mi csak az első gólunk után kezdtünk el megfelelően játszani. A meccs felétől a megfelelő energiaszinten játszottunk, ütköztünk, kapura lőttünk, ennek köszönhetően néha a szerencse is mellénk állt. Háromgólos hátrányból visszajönni csak karakteres csapatok tudnak, ezért külön boldog vagyok. Köszönjük a szurkolóink támogatását, akik elkísértek minket erre a hosszú útra is.”

Extraliga, 2019. okt. 11., péntek.
Pavlas: 85,3% (Kristín)
K
Adorján: 90,2% (Rajna)
Mikus, Dlugos, Stupka, Urban, Pospisil
1
Szirányi, Vandane, Beach, Vas, Részegh
Ordzovensky, Hatala, Jurík, Hruska, Bajtek
2
Ross, Kiss D., Rodman, Galanisz, Magosi
Drtina, Hain, Mucka, Smida, Rogon
3
Láda, Dudas, Beauvillier, Harrison, Ritó
Pavúk, Vesutkin, Ondrusek, Fábry
4
Gőz, Farkas, Lövei, Kiss P.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:29 NZÁ PP Bajtek Hruska Jurík
2-0 15:16 NZÁ Stupka Urban Pospisil
3-0 23:27 NZÁ Dlugos Stupka Pospisil
3-1 25:31 MIS PP Galanisz Ross Rodman
3-2 32:40 MIS PP Beauvillier Rodman Ross
3-3 33:45 MIS Magosi Láda Rodman
3-4 41:46 MIS Galanisz Láda Ritó
4-4 55:28 NZÁ Pospisil Mikus Stupka
4-5 58:57 MIS PP Ross Rodman Beauvillier
4-6 59:54 MIS Beach Részegh Dudas
41 Kapura lövések száma 36
30 Kiállításpercek 10
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum