A liga egyik legerősebb csapatához utazik a MAC

   

Felemásan kezdte a szezont a Zólyom, ez azonban ne tévesszen meg senkit: az Extraliga-szezon egyik végső esélyeséről van szó.

A HKM Zvolen már az első fordulóban találkozott a szlovák bajnokság másik magyar csapatával, és nulla ponttal volt kénytelen távozni a DVTK Jegesmedvék otthonából. Nem ez volt az egyetlen vereségük, kikaptak még a Kassától, a Slovantól és a Besztercebányától is. Szép névsor, ami egyben azt is mutatja, hogy negatív meglepetést egyáltalán nem okoztak eddig Spirkóék, a tabella közepén és végén tartózkodó ellenfeleket sorra verték. Azt gyanítjuk, hogy a Zólyom esetében arról is szó lehet, hogy össze kell még szoknia az alaposan felforgatott keretnek. Azok után ugyanis, hogy tavasszal nem jutottak tovább az elődöntőből – a MAC-ot 4-1-gyel felülmúlták a nyolc között, ám utána a HK Nitra 7 meccses párharcban elütötte őket a finálétól –, több kulcsjátékosukat is elengedték, viszont osztályon felüli légiósokat szerződtettek. Hasonló úton járnak, mint a Besztercebánya, sőt úgy tűnik, hogy a külföldijeik magasabb színvonalat képviselnek. Ugyan nem feltétlenül óriások, de rendkívül gólerősek. Vegyük sorra néhányukat. A 11 pontnál járó Allan McPherson tavaly pont/meccs fölött teljesített az EBEL-es Znojmóban. Az 5 gólos Kyle Bonis a norvég bajnok Frisk Askerben tudta ugyanezt. Onnan jött a rendkívül masszív, de ugyanúgy ponterős Garrett Thompson is. William Corrin hátvéd létére csinált pont/meccset a DEL2-es Beetigheim Steelersben. Végül, de nem utolsó sorban Brock Trotternek 55 pontja volt az előző szezonban a Dornbirnban. És akkor még nem is beszéltünk például Rastislav Spirkóról vagy Ivan Svarnyról, akik a KHL-ben is megálltak a helyét, mielőtt a Zvolen ászaivá léptek elő. Egy szó, mint száz, nem csodálkoznánk, ha a gárda hosszabb távon jóval előrébb kerülne jelenlegi 5. helyénél.

Hogy ez ne történjen meg a kelleténél korábban, arról a MAC gondoskodhatna péntek este idegenben. Az újbudaiak tavaly az alapszakaszban és a negyeddöntőben is 5-ből 1-szer tudtak nyerni. Az alapszakaszban történetesen vendégként – mi több, 6-1-re –, a rájátszásban pedig a Vasas Jégcentrumban. Akkor tehát nem feküdt Majoross Gergely csapatának az ellenfél stílusa. Hogy most fog-e, estére kiderül. Jól jönne éppenséggel egy bravúr, hiszen utóbbi 4 meccsükből csak 1-et tudtak megnyerni Sofronék.

zvomac

HKM Zvolen–MAC Újbuda 5-1

   

Egy nagyon erős második harmaddal egyértelmű győzelmet arattak a zólyomiak.

Jobban nem is kezdődhetett volna a mérkőzés az újbudaiak számára: Chris Bodó már a második percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, akik soraiba betegségét, illetve sérülését követően Pozsgai Tamás és Fejes Nándor is visszatérhetett. A folytatás korántsem volt már ilyen kellemes, hiszen a hazaiak még az első játékrészben fordítottak. Pontosabban Bonis az 5. pecben egalizált, Mráz pedig a 16.-ban belőtte a másodikat. Ez még nem lett volna akkora baj, ám a közbülső felvonásban hármat vágott a HKM, sorrendben a duplázó Bonis, majd Preisinger és Kolenic volt eredményes, 5-1. Az utolsó menet a jegyőkönyv tanúsága szerint izgalmak nélkül ment le, újabb gól nem született, egyetlen kiállítást sem ítéltek. Sikerével a Zólyom az élmezőny nyomába eredt, míg a MAC Újbuda utóbbi 5 mérkőzéséből immár a 4.-et veszítette el.

zvomac

fotó: archív

Mi győzzük le saját magunkat most már sokadszor

 

Majoross Gergely vezetőedző a MAC Újbuda zólyomi vereségéről.

Extraliga, 2019. okt. 11., péntek.
Tomek: 96,3% (Holly)
K
Bálizs: 87,5% (Halasz)
Lowney, Svarny, Mráz, Spirko, Kelemen
1
Pozsgai, Macaulay, Klempa, Stretch, Sofron
Betker, Corrin, McPherson, Trotter, Bonis
2
McNally, Carlisle, Orban Brance, Langkow, Bodó
Drgon, Maier, Thompson, Handlovsky, Halama M.
3
Garát, Orban Blake, Nagy, Pitt, Terbócs
Chlepcok, Fatul, Marcinek, Kolenic, Preisinger
4
Fejes, Schlekmann, Kreisz, Majoross, Szigeti
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:21 MÚB Bodó Orban Brance Langkow
1-1 04:19 ZVO PP Bonis McPherson Trotter
2-1 15:36 ZVO Mráz Halama M.
3-1 24:48 ZVO PP Bonis McPherson Thompson
4-1 29:24 ZVO Preisinger Lowney Corrin
5-1 39:11 ZVO Kolenic Marcinek Svarny
40 Kapura lövések száma 27
2 Kiállításpercek 6
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum