Csalódott lennék, ha pont nélkül térnénk haza

   

A listavezetőhöz utaznak a DVTK Jegesmedvék. Ha megcsinálják a bravúrt, ismét felzárkóznak az élmezőnyhöz.

Az utolsó két Extraliga-mérkőzésüket tekintve megtorpantak kissé a miskolciak. Ezeken a találkozókon annak ellenére nem szereztek pontot Marcel Rodman tanítványai, hogy nem álltak távol a sikertől. A Poprád elleni hazai találkozón kétszer is egyenlíteni tudtak, a harmadik vendéggólra azonban már nem volt válaszuk, míg Gyetván hiába vezettek 1-0-ra egy harmad után, a végjátékban ismét az ellenfél teljesített jobban, amely emberhátrányban tett pontot üres kapus találattal a történet végére. Legnagyobb szlovákiai riválisa, a szomszédvár Kassa otthonában ahhoz a játékhoz kellene visszatalálnia a piros-fehér gárdának, amely néhány körrel korábban jellemezte, és amelynek köszönhetően az élcsapatok közül a Nagymihályt és a címvédő Besztercebányát is le tudta gyűrni. A feladat finoman szólva sem egyszerű. A HC Kosice 8 meccséből 6-ot megnyert – csak a Slovantól és a MAC-tól kapott ki –, így 18 pontjával első a táblázaton. Legutóbbi két összecsapásukon gólt sem kaptak Hascakék, miközben a Nyitrának 9-et, a Dukla Michalovcénak 3-at ütöttek. Andrej Kosaristan kapus eddig minden meccsen védett, 93,7 százalékon áll, második a rangsorban, vele sem lesz könnyű dolguk Vas Jánoséknak. A jó hír: Rajna Miklós 94,3 százalékkal nála is jobb, vagyis első most a listán.

Marcel Rodman a következőket mondta a DVTK hivatalos honlapján: ”Két rendkívül nehéz találkozó következik számunkra a csalódást keltő gyetvai meccs után. Elsőként a listavezető otthonába látogatunk, amely a legjobb védelemmel és a legjobb gólkülönbséggel rendelkezik. Ez a meccs nagy kihívás számunkra, kiemelkedő csapategységre lesz szükségünk. Csütörtökön nagyon intenzív edzésnapunk volt, bízom benne, hogy ez segíteni fog pénteken. Ahogy mondtam, tudjuk, hogy nagy kihívás előtt állunk, de határozottan csalódott lennék, ha pont nélkül térnénk haza a hatvan perc után. Remélem, hogy ezúttal is sokan kísérnek el minket Miskolcról, és nagy támogatást kapunk a vendégszektorból.”

miskos

HC Kosice–DVTK Jegesmedvék 3-2

   

Egy pontot elhozott a miskolci Extraliga-csapat Kassáról, miután büntetőkkel szenvedett vereséget.

Az első nagy helyzet a miskolciak előtt adódott, a védők nem értették meg egymást, Beach azonban végül nem tudott élni a lehetőséggel. Nem sokkal később Skokan eresztett meg egy lövést az előtte álló bekk takarásából, de a korong nem ért célba. A 7. percben Skokan ült ki a büntetőpadra – az új buliszabályok alapján – a játék késleltetése miatt. Az előnyt kihasználták a miskolciak, Beauviller oldalról bevette a kassai kaput (0-1). Három perc múlva ismét a Jegesmedvék támadhattak létszámfölényben, ezt azonban kivédekezték a hazaiak. A 15. percben emberelőnyben egyenlített a Kassa, Hascak a bedobókör környékéről lőtt nagy gólt (1-1). Fél perc múlva nagy kavarodás alakult ki a vendégkapu előtt, de Rajna rá tudott tenyerelni a korongra. Az utolsó öt perc krónikájába egy kimaradt miskolci előny, majd három Rajna-védés, végül egy hatalmas tumultus fért még bele a miskolci kapu előtt fért bele.

A második játékrész hazai fórral indult, mivel Ross az előző 20 perc utolsó másodpercében kapott kiállítást, ám ez gól nélkül ment le. Teljes létszámban is a Kassa dominált, a harmad derekáig a miskolciak többször is beszorultak. A hazaiak jó pár helyzetet teremtettek maguknak, Rajna azonban állta a sarat, és időnként a szerencse is vele volt. A Jegesmedvék egy-egy kontrával jutottak el a kassai kapuig. Az egyre növekvő nyomás a 32. percben érett góllá: némi kavarodás után Mily középtávolról találta meg az utat a hálóig (2-1). A 35. percben miskolci emberhátrányban Vas közeli lövését védte a hazai kapus. Az utolsó percekben a vendégek már többször ki tudtak jönni a szorításból, de nem állították megoldhatatlan helyzet elé Kosaristant.

A harmadik harmad eleje kiegyenlítettebb játékot hozott, majd a Jegesmedvék kivédekeztek egy emberhátrányt. A 49. percben Repac került nagy helyzetbe négy az öt ellen, de ez is kimaradt. A fór letelte után 7 másodperccel Beach mégis ki tudott egyenlíteni (2-2). Az 51. percben egy páros kiállítás miatt 4 a 4 elleni játék jött, ekkor a miskolciak veszélyeztettek többet. Már csak négy perc volt hátra, amikor a DVTK nagy lehetőséget kapott egy emberelőny képében, de hiába. Két másodperccel a dudaszó előtt még volt egy nagy kavarodás a vendégkapu előtt, de az eredmény nem változott.

A hosszabbítás első percében a miskolci ütőkön járt a korong, majd felváltva kerültek veszélybe a kapuk. Egy perccel a lefújás előtt Beach került a büntetőpadra, ami a Kassának jelentett komoly sanszot, de nem tudták eldönteni a pluszpont sorsát. Ez a büntetőlövésekre maradt, ezekből a hazaiak kettőt, a Jegesmedvék egyet lőttek be, így a listavezető nyerte a mérkőzést, de Miskolcra is került egy pont.

kos-mis

fotó: archív

Egy nagyon fontos pontot szereztünk

   

Marcel Rodman vezetőedző a DVTK Jegesmedvék kassai pontszerzéséről.

“Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk, és ez igy is lett. Az első 40 percben a kassaiak jobban kontrollálták a játékot, mint mi. Ezek után viszont jól reagáltunk, meccsben maradtunk, nagyon jó karaktert mutattunk. Egy nagyon fontos pontot szereztünk. A hosszabbításban megvolt az esélyünk, hogy kettőt szerezzünk, de nem éltünk vele. Mindent összevetve jó teljesítményt nyújtottunk.”

Extraliga, 2019. okt. 4., péntek.
Kosaristan: 93,5% (Skorvanek)
K
Rajna: 93,0% (Adorján)
Slovák, Koch, Majdan, Chovan, Hascak
1
Ross, Dudas, Beach, Vas, Részegh
Ruzicka, Repe, Klhufek, Skokan, Bezúch
2
Gőz, Vandane, Rodman, Galanisz, Magosi
Bucko, Cibák, Rapác, Bortnák, Bellus
3
Kiss D., Szirányi, Beauvillier, Harrison, Miskolczi
Mily, Jokel, Suja
4
Vojtkó, Láda, Ritó, Lövei, Kiss P.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:03 MIS PP Beauvillier Ross Rodman
1-1 14:51 KOS PP Hascak Repe Chovan
2-1 31:52 KOS Mily Slovák Cibák
2-2 49:07 MIS PP Beach Beauvillier Vandane
3-2 65:00 KOS GWS Hascak
43 Kapura lövések száma 31
12 Kiállításpercek 42

Csodapasszt adott Beauvillier Beachnek

 

A DVTK Jegesmedvék kassai pontszerzése videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA INFO
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum