A Jegesmedvék kidolgozták a megfelelő tervet

   

Extraliga-élcsapatként utaznak a sereghajtók egyikéhez a miskolciak, a győzelemért azonban kőkeményen kell dolgozni.

A HC 07 Detva és a DVTK Jegesmedvék összecsapása kapcsán hasonló a helyzet, mint a minapi Érsekújvár–MAC mérkőzést megelőzően. A szlovákiai vendéglátó az eddigiek alapján sokkal kevébé tűnik meggyőzőnek, mint magyar ellenfele. Ugyanakkor tudjuk, hogy az újbudaiak vendégjátékának mi lett a vége. A gyetvaiak pocsékul kezdték a szezont, egymás után öt vereséget szenvedtek, az utolsó helyen álltak. Azóta azonban felszívták magukat, két idegenbeli győzelmet arattak, ráadásul erős ellenfelek otthonában tették ezt. Előbb a Nyitrát múlták felül rendes játékidőben, majd a Poprádot hosszabbításban, így a Liptószentmiklóst már meg is előzték, és a táblázat 12. helyén tartózkodnak. A Gyetva annyiban is emlékeztet a Zámkyra, hogy jobbára szlovák jégkorongozókra támaszkodik, légiósa alig van, ezen belül is négyük közül ketten csehek. Természetesen vannak nagyszerű hokisaik, maradt tavalyról Scurko és Martin Chovan, jött a besztercebányaiaktól Jan Sykora és a zólyomiaktól Peter Zuzin, egészen biztos, hogy komolyan oda kell figyelni rájuk. De ez persze minden riválisra igaz az Extraligában, az, hogy a papírforma mit mond, önmagában semmit sem jelent, az esélyeket csak maximális erőbedobással lehet győzelemre és pontokra váltani.

A Jegesmedvék egy hete még elsők voltak a bajnokságban, ám utána elveszítették hazai veretlenségüket a Poprád ellenében, majd vasárnap szabadnaposak voltak, így most az ötödik pozíciót foglalják el. Rendkívül sűrű a mezőny, a listavezető Kassa előnye is csupán három pont, egyetlen győzelem is nagyon sokat jelenthet. Tudja ezt Marcel Rodman vezetőedző is, aki a következőképpen nyilatkozott a hivatalos klubhonlapnak: ”Ellenfelünk legutóbbi két meccsén legyőzte a Nyitrát és a Poprádot is, ami jól mutatja, hogy erős csapathoz utazunk. Sokszor elmondtuk, hogy ebben a ligában nincs könnyű meccs, nem szabad, hogy az ellenfél tabellán elfoglalt helye megtévesszen minket. Pontosan tudjuk, hogy milyen csapat és milyen körülmények várnak ránk. A pálya méretéből adódoan kis területeken kell megtalálnunk a legjobb megoldásokat. Az elsődleges célunk, hogy játékban ismét visszataláljunk a helyes útra, és pontokat hozzunk haza. Ennek érdekében kidolgoztuk a megfelelő tervet.”

A találkozó 18 órakor kezdődik Gyetván.

mis-det

fotó: dvtk.eu

HC 07 Detva–DVTK Jegesmedvék 3-1

   

Hiába vezetett Gyetván a miskolci Extraliga-csapat, a hazaiak három góllal válaszoltak.

A mérkőzés kicsit kapkodó játékkal indult, mindkét oldalon jópár hibával. Az első emberelőny a miskolciaké volt, ebben Ross nagy lövése fejen találta Jendrolt, de nagyobb baj nem történt. Már csak 2 másodperc volt a fórból, amikor Részegh közelről betalált (0-1). A hazaiak első létszámfölénye a 9. percben komolyabb helyzet nélkül telt el. A harmad hátralévő részében kevés helyzetet láthattak a szurkolók, inkább a küzdelem dominált, de a Gyetva nem tudott igazi veszélyt kialakítani a vendégkapu előtt.

A második harmadban nagyobb sebességre kapcsoltak a házigazdák, és volt is két nagyobb helyzetük. A 23. percben Chovan és Beach kapott páros kiállítást, de a 4 a 4 elleni játék senkinek sem hozott hasznot. Három perccel később a hazaiak 18 másodperc alatt használták ki emberelőnyüket, amikor Golian vette be Rajna kapuját (1-1). A gól után Gyetva továbbra is nagyon agilis maradt, de a kiegyenlített játék mindkét oldalon helyzetekhez vezetett, de ennél tovább a felek nem jutottak.

A harmadik játékrészben nem sokat változott a játék képe, mindkét csapat küzdött, próbálkozott, és kisebb helyzetekig el is jutottak, de tovább nem. Az 51. percben emberelőnyben megfordította az állást a Gyetva. Szép passzjáték végén Sisovsky volt eredményes (2-1). Nem sokkal később Zuzin hagyott ki nagy helyzetet. Kicsit felpörgött a meccs, és az 56. percben Vas került ziccerbe: a kapu előtt kapta a korongot, a hazai hálóőr már feküdt, de nem tudta átemelni rajta a pakkot. Az utolsó három percben mindkét oldalon jött egy-egy kiállítás, majd nem sokkal a vége előtt Marcel Rodman időt kért. Fél perccel a vége előtt aztán Zuzin emberhátrányban üres kapus góllal eldöntötte a meccset (3-1).

dtvmis

A második harmadban kezdődtek a problémáink

   

Marcel Rodman vezetőedző így látta a DVTK Jegesmedvék gyetvai vereségét.

“Úgy gondolom, az első harmad rendben volt, talán ezért is hitték el páran, hogy ez könnyű meccs lesz a folytatásban. A második harmadban kezdődtek a problémáink, nem úgy akakult a meccs, ahogy szerettük volna. Hibákat követtünk el, a karakterünk sem volt megfelelő. Kevés helyzetet alakítottunk ki, kevés kapura lövésünk volt. Nem számít, hogy hol játszol, ilyen statisztikai mutatókkal nem lehet megnyerni egy meccset sem. Csalódott vagyok.”

Extraliga, 2019. okt. 1., kedd.
Petrik: 96,6% (Simko)
K
Rajna: 93,9% (Adorján)
Andersons, Chovan, Sykora, Sisovsky, Zuzin
1
Gőz, Vandane, Beach, Galanisz, Magosi
Golian, Kuklev, Surovy, Valent, Gaspar
2
Ross, Dudas, Rodman, Vas, Beauvillier
Fekiac F., Jendrol, Cacho, Podesva, Zilka
3
Kiss D., Szirányi, Kiss P., Részegh, Miskolczi
Gachulinec, Král, Cenka, Fekiac V., Török
4
Láda, Vojtkó, Lövei
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:52 MIS PP Részegh Vandane Vas
1-1 25:38 DTV PP Golian Surovy Gaspar
2-1 50:46 DTV PP Sisovsky Sykora Fekiac F.
3-1 59:28 DTV SH Zuzin Gaspar Chovan
35 Kapura lövések száma 29
12 Kiállításpercek 14

A Gyetva–DVTK Jegesmedvék találkozó góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum