Extraliga-rangadóra utaznak a Jegesmedvék

   

A miskolci gárda egyéb kötelezettségei miatt hozták előre a címvédő Besztercebánya otthonában esedékes meccset.

Az Extraliga-táblázat harmadik és negyedik helyezettje csap össze kedden a HC Banska Bystrica otthonában. A házigazda háromszor egymás után megnyerte a bajnokságot, és az idei szezont sem kezdte rosszul. A Bajnokok Ligájában ugyan bukdácsoltak a besztercebányaiak az előszezonban, amikor azonban élesbe fordultak a dolgok, négyből három összecsapásukat behúzták. A Poprád és a Gyetva legyőzése után két abszolút csúcsmeccs következett számukra, előbb a Kassát fogadták, majd a Slovannál vizitáltak: az eredmény egy vereség és egy diadal lett. Ezek után jön is a következő rangadó, minthogy a DVTK Jegesmedvék vendégjátékát is bízvást nevezhetjük annak jelen állás szerint.

A Besztercebánya változatlanul az észak-amerikai hokira tesz a technikás-szlovákos helyett – nincs okuk módosítani a sorozatos sikerek után –, ugyanakkor tény, hogy légióskontingense nem kis részben kicserélődött. Ezzel kapcsolatban furcsának is tűnhet, hogy három tavalyi legjobbjuk közül ketten a svájci másodvonalban találtak maguknak csapatot, míg egyikük az Ázsia Ligában szerepel. Eric Faille, a 2018/19-es Extraliga-alapszakasz pontkirálya – 52 meccs, 24 gól, 48 assziszt, a playoffban 15 találkozón további 16 pont – például az EHC Klotenben villoghat két szlovák bajnoki cím után. Mindazonáltal jelenleg is 4 légiós vezeti a házi pontlistájukat. Közülük a védő Jordon Southorn már tavaly is erősségük volt, Mitch Wahl pont/meccs közelében teljesített az EBEL-bajnok Klagenfurtban, Jordan Hickmott viszont Kevin Wehrs csapattársa volt a DEL2 alsóházában vitézkedő Tölzer Löwenben – miután előzőleg 10 meccsen 0 pontig jutott a Linzben, azaz megbukott –, Joona Jaskelainen pedig a finn másodvonalból érkezett.

Mindezek alapján nem mondhatjuk, hogy a DVTK Jegesmedvék esélytelenek lennének. Annál inkább, mert ugyanúgy 3 nyert meccsük van, emellett pontot loptak Nyitráról is, és csak a MAC Újbudától kaptak ki eddig. Több, mint figyelemre méltó, hogy a liga kanadai táblázatán két miskolci áll az élen, a csapatkapitány Vas János 2+8-nál tart, Davis Vandane 6+1-nél. Külön örömteli, hogy a fiatalok közül Részegh Tamás máris 2+4-nél jár, de belőtte első gólját Kiss Patrik is. Ugyanakkor tartalékaik is vannak a miskolciaknak, hiszen a tavalyi vezéregyéniségek egyike, Magosi Bálint még csak 1 asszisztig jutott, miközben a légiós csatárok között ketten is vannak, akik nullán ragadtak.

Marcel Rodman vezetőedző így várja az összecsapást a klubhonlapon publikált nyilatkozata szerint: ”Nagyon kemény idegenbeli meccs vár ránk. Az eddigieknél talán még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a védekező harmadbeli játékunkra. Támadásban pedig egyszerűen, a lehetőségeinket megbecsülve kell játszanunk. Gyors és fizikális hokira számítunk, ezért fontos lesz, hogy végig fegyelmezettek legyünk és ne adjunk felesleges emberelőnyös lehetöségeket az ellenfelünknek. Felkészülten érkezünk a címvédő otthonába, bízom benne, hogy jó meccset fogunk játszani, amiből sokat fogunk tanulni.”

misbby-201902

HC Banská Bystrica–DVTK Jegesmedvék 2-3

   

A miskolci Extraliga-csapat hosszabbításban legyőzte a bajnokot.

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak némileg többet támadtak, de a nagyobb helyzeteket a Jegesmedvék hagyták ki. A 9. percben Beach nagy lövését védte bravúrral Beskorowany. Két perccel később Galanisz lövése utána ismét Beach került helyzetbe, egyedül állt a kapussal szemben, de ő végül hárított. A hazaiak előtt is adódtak komoly lehetőségek, de Rajnán nem tudtak kifogni.

A második játékrészben alaposan kiszakadt a gólzsák. A 26. percben Beauviller kapott jó passzt a kék vonalon, kapura húzott, majd a korongot eltette a kapus mellett (0-1). Három perc múlva komoly védelmi hibából növelték előnyüket a Jegesmedvék. Beskorowany rosszul játszotta meg a pakkot, így a hazaiak nem tudták kijuttatni azt a védőharmadból. Kiss Dániel visszatette azt a kapu elé, ahol Magosi szúrt bele jól (0-2). Gyorsan jött a válasz, két perc múlva szépített a bajnok. Tamasi szép egyéni akciója után a korong Fafrák elé került, aki nem hibázott (1-2). Egy perc sem telt el, amikor ismét egyenlő volt az állás. Hickmott húzta meg a jobb szélen, majd nagy gólt ragasztott a kapuba (2-2).

A harmadik húsz perc nagy küzdelmet hozott, helyzetekkel mindkét oldalon, de a felek nem tudták eldönteni a három pont sorsát, jöhetett a hosszabbítás. Ebből a miskolciak jöttek ki jobban, két perc elteltével Harrison góljával megszerezték.

misbby

fotó: Teszárovics Zsuzsa

Büszke vagyok arra, ahogy küzdöttek a srácok

   

Marcel Rodman vezetőedző nyilatkozott a DVTK Jegesmedvék besztercebányai győzelméről.

“Boldog vagyok a megszerzett két pont miatt. Egy olyan helyen győztünk, ahol a szezon során nem sokan fognak. A szezon e szakaszában még hibáznak a csapatok, ezen a meccsen is sok volt a hiba, de egyértelműen látszik a fejlődés a csapatomon. Néhány napja Nyitrán nem tudtuk megnyerni a ki-ki meccset, és most ez sikerült egy nagyon erős csapat ellen. Büszke vagyok arra, ahogyan küzdöttek a srácok.”

Extraliga, 2019. szept. 24., kedd.
Beskorowany: 85,0%
K
Rajna: 94,3% (Adorján)
Southorn, Brejcak, Soltés, Wahl, Hickmott
1
Ross, Dudas, Rodman, Részegh, Vas
Mihálík, Biro, Jaaskelainen, Stastny, Lamper
2
Gőz, Vandane, Beach, Galanisz, Magosi
Nemcik, Datelinka, Bartanus, Tamási, Fafrak
3
Kiss D., Láda, Ritó, Beauvillier, Harrison
Petrinec, Róth, Kabac, Gabor
4
Vojtkó, Kiss P.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 26:43 MIS Beauvillier Ross Dudas
0-2 29:49 MIS Magosi Kiss D. Láda
1-2 31:57 BBY Fafrak Tamási Nemcik
2-2 32:49 BBY PP Hickmott Southorn Jaaskelainen
2-3 61:39 MIS Harrison Beach Ross
35 Kapura lövések száma 20
10 Kiállításpercek 12

Nagy góllal szereztek vezetést a Jegesmedvék

 

Panasz a másik két találatra sem lehetett. A HC Banska Bystrica–DVTK Jegesmedvék mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum