A ponttalan Popradhoz utazik a MAC Újbuda

   

A Majoross-csapat Extraliga-startja sokkal jobban sikerült, ez azonban nem garancia az idegenbeli győzelemre.

A legutóbbi szezon elődöntőse két vereséggel kezdett, ám emiatt nincs oka szégyenkezni, hiszen masszív élcsapatok voltak az ellenfelei. Első nekifutásra a bajnok Besztercebányát fogadták, másodjára a Zólyom otthonába látogattak. Mind a két találkozó 2-3-as zakóval végződött, annyi volt a különbség, hogy előbb még vezettek két harmad után 2-1-re, másodjára viszont 0-3-ról kezdhették a felzárkózást az utolsó játékrészben. Az biztos, hogy lesznek ők jobbak is – garancia erre, hogy a liga egyik legjobb kapusát, Vsvordát éppúgy megtartották, mint legjobb támadóik közül Svitanát, Paukovceket, Zagrapant, Mlynarovicot –, az lenne fontos, hogy ne kedd este kezdjék el a felzárkózást.

A MAC is két kemény meccsen van túl, amelyeken többnyire jól játszott, és a nulla ponton ragadt Popraddal szemben ez  táblázat állásán is megmutatkozik. A nyitrai összecsapás ugyan magyar szemszögből 2-3-mal végződött, a DVTK Jegesmedvéket viszont a meccset az első percektől uralva magabiztosan győzték le az újbudaiak. Majoross Gergely vezetőedző azt mondta, még soha nem látott olyan jó MAC-ot, mint az első két nyitrai harmadban, és bár a miskolciak ellen a végkifejlettel elégedettebb volt, mint a játék képével, összességében mindenképpen biztató ez a kezdés. Amely még biztatóbbá válhat, ha sikerül pontokkal hazatérni a Tátrából.

macpop

HK Poprad–MAC Újbuda 6-5

   

A fővárosi Extraliga-együttes 1 pontot szerzett Poprádon.

Majoross Gergely először szavazott bizalmat új kapusának, Tomás Halásznak, míg más helyen nem változott az összeállítás vasárnapi, DVTK Jegesmedvék elleni bajnokihoz képest. A mérkőzés poprádi rohamokkal indult, már az első perc végén kapitulált a MAC védelme, Samuel Takác volt eredményes. A gyors vezető gól után éledezni kezdtek a vendég újbudaiak is, ám Macaulay kiállítása megtörte a lendületet. Az emberelőny során több nagy helyzetet is kidolgozott a Poprád, a 12. percben Polacko 2-0-ra alakította az állást. Az első harmadot egy poprádi kiállítás zárta. A MAC nem tudta kihasználni a fórt, csakúgy mint egy újabbat a második játékrész elején. A 26. percben Garátot látták szabálytalannak a játékvezetők, ám kihasználatlanul maradt ez a két perc. Ami nem ment előnyben, az összejött hátrányban, a 33. percben Majoross Barnabás passzából Terbócs emberhátrányos gólt szerzett (2-1). A folytatásban előbb Sofron, majd Carlisle is kiült, és bár a kettős emberelőnyt nem ütötte be a Poprád, a kiállítások letelte után Bjaloncik visszaállította a kétgólos differenciát, 3-1. A harmad utolsó percében Polacko ismét betalált, így 4-1-es poprádi vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A harmadik harmad elején gyorsan emberelőnyben került a MAC, Blake Orbán pedig megszerezte első gólját új klubjában, 4-2. A 45. percben Bjaloncik ült ki két percre vágásért, ezt az előnyt is kihasználta a MAC, Chris Bodó hozta még eggyel közelebb az övéit, 4-3. Macaulay újabb kiállítása ismét tűzbe hozta a poprádiakat, ám Halász állta a sarat. Az utolsó 10 perce fordulván újabb fokozatra kapcsolt a Poprád, ám helyzeti kimaradtak. Az 55. percben Halász kapust kiállították, azonban ezzel mégis a MAC járt jobban, mert emberhátrányban Patrick McNally kiegyenlített, 4-4. Ez a két perc viszont nem csak ezt az egy gólt hozta, a kiállítás letelt előtt a duplázó Takac újra a hazaiakat juttatta előnyhöz, 5-4. Az őrületnek itt még nem volt vége, két perccel később Sofron emberelőnyből megszerezte első Extraligás gólját, 5-5. A maradék 3 percben további gól nem esett, jöhetett a ráadás.

A hosszabbítás nem tartott sokáig, Karterud a 32. másodpercben belőtte a hatodik hazai gólt. A MAC remek speciális játékának köszönhetően egy ponttal gazdagodott.

mac-vendeg

fotó: MAC Újbuda

Extraliga, 2019. szept. 17., kedd.
Vosvrda: 79,2%
K
Halasz: 86,7%
Fabian, Kozák, Karterud, Paukovcek, Svitana
1
Pozsgai, Macaulay, Klempa, Pitt, Terbócs
Erving, Ulrych, Takác, Zagrapan, Leclerc
2
McNally, Carlisle, Orban Brance, Langkow, Bodó
Kramar, Tavoda, Strauch, Mlynarovic, Kundrik
3
Garát, Orban Blake, Nagy, Stretch, Sofron
Romanak, Palocko Matus, Bjaloncík, Palocko Matej
4
Fejes, Schlekmann, Kreisz, Majoross, Szigeti
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:01 POP Takác Leclerc Ulrych
2-0 11:11 POP PP Palocko Matus Takác Erving
2-1 32:59 MÚB SH Terbócs Majoross
3-1 37:14 POP Bjaloncík Palocko Matej Takác
4-1 39:31 POP Palocko Matus Bjaloncík Palocko Matej
4-2 42:41 MÚB PP Langkow
4-3 45:43 MÚB PP Bodó Macaulay Carlisle
4-4 55:14 MÚB SH McNally Klempa Pitt
5-4 55:33 POP PP Takác Ulrych Zagrapan
5-5 57:03 MÚB PP Sofron Pitt Stretch
6-5 60:32 POP Karterud Svitana Kozák
45 Kapura lövések száma 24
14 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum