Hatalmas nagytakarítást hajtott végre a Kassa

 

Ezentúl az EBEL mellett természetesen a szlovák Extraliga csapatainak nyári átigazolási híreit is figyeljük és összegezzük.

A HK Nitra kerete korántsem teljes. Az eddig napvilágra jött hírek szerint Frederik Foltán a cseh másodosztályba, Branislav Rapac, Juraj Majdan és Dalibor Bortnak Kassára szerződött, míg a tavaly pont/meccs körül átlagoló Samuel Bucek a finn KooKoo-hoz került, így Galló Vilmos csapattársa lesz az elkövetkezendőkben. Az ezüstérmes klub szerződéshosszabbítást nem közölt egyelőre, viszont hazacsábították a svéd másodosztályból a 22 éves Lubomir Fetkovicot, az USHL-ben edződött Andrej Kollárt, illetve megszerezték az Érsekújvár centerét, Eduard Simunt.

Az Érsekújvártól távozott az említett Simunon kívül két cseh játékos, Adam Zboril és Filip Dundacek, akik visszatértek hazájukba, illetve a Poprádra szerződő Andreas Strauch is. Meghosszabbította szerződését Tomas Urban, Filip Bajtek, Branislav Fabry és Matej Kristín kapus. Visszatér a Nove Zámkyhoz Marek Drtina, aki a 2016/17-es szezonban 49 mérkőzés erejéig erősítette már a zöldeket, a legutóbbi szezont pedig a francia Nice együttesénél töltötte.

Hozzájuk képest jól áll a HK Dukla Trencin, amelynek jövő évi névsora már 13 főt számlál. A Nyitrával szembeni negyeddöntős búcsút követően több játékosuk is visszavonult. Befejezte pályafutását a 38 éves Branko Radivojevic több mint 400 NHL-meccsel a lábában és egy világbajnoki ezüst-, illetve bronzéremmel a nyakában. Szintén szögre akasztotta a korcsolyáját a 36 esztendős Peter Frühauf, illetve az NHL-ben és a KHL-ben is megfordult Peter Ölvecky. Meghosszabbította szerződését Peter Sojcik, Boris Sádecký, Jozef Svec, Tomas Bokros, Tomas Starosta, Milan Bartovic, Michal Hlinka és Michal Valent. A 30 éves cseh David Kajinek először fog hazája bajnokságán kívül játszani, miután a Dukla Jihlavától Trencsénbe igazolt, de Csehországból érkezik Adam Lapsanky is, aki előző szezonban még a Karlovy Varyt erősítette. Jozef Sladok és Peter Sisovsky ligán belül vált csapatot, előbbi csapatkapitányként a Detvát, utóbbi a Zvolent hagyta el a Dukla hívó szavára, Josef Mikyska pedig a DEL2-es Freiburgtól érkezik.

Nem sok játékosa ismert a HKM Zvolennek. Az említett Sisovsky Trencsénre szerződött, Chovan és Ruzicka Kassára került, az NHL-ben 200 mérkőzést játszó Mark Fraser a német Schwenningenhez igazolt. Meghosszabbította szerződését a kapus Tomas Tomek, a juniorválogatott Milos Kelemen, valamint a KHL-ben is megfordult 34 éves Rastislav Spriko, míg Adam Drgonnak tavalyról van még érvényes kontraktusa. Az egyetlen új igazolás eddig a cseh Olomouc csatára, Bruno Mráz.

A szlovák bajnok Banská Bystrica eddig három igazolást jelentett be. Az együttessel korábban bajnokságot nyerő Jordan Hickmott 2 éves EBEL-kitérőt követően tér vissza, a 19 éves Adam Ziak a finn TuTo utánpótlásából tér haza, míg a kanadai Mike McMurty az AHL-ből jön. Távozott Éric Faille, Ben Marshall, Branislav Kubka, illetve Stephon Williams is. Közülük a 26 éves Marshall érdekes, aki jövő évben a KHL-es Dinamo Riga hátvédje lesz. Mario Róth minden bizonbnyal marad Besztercebányán, aki az előző szezon közepette érkezett a Michalovcétől.

A rájátszásba az utolsó helyen becsusszant HC Detva ligán belül igazolgat. Érkezett Ján Sykora és Tomas Klima Kassáról, Filip Cenka és Marek Simko kapus Liptószentmiklósról, valamint Marek Pac Szakolcáról. A távozók névsora egyelőre 2 fős: Jozef Sladok Trencsénbe, Martin Daloga Debrecenbe igazolt.

A Liptószentmiklósnál csak a távozók ismertek egyelőre. Cenka és Simko a Detvához került, Matus Sukel a cseh Sparta Prahához igazolt, az orosz Anton Kiszlicin kapus visszatért a VHL-be.

A tavalyi elődöntős Poprád áll talán a legjobban a jövő évi kereteket illetően, hisz már 19 játékosuknak van érvényes szerződése. Meghosszabbította kontraktusát Peter Bjaloncik, Stefan Fabian, Samuel Mlynarovic, Jan Tavoda, Marek Zagrapan, Matus Palocko, Matej Palocko, Daniel Brejcak, Lukas Paukovcek, Samuel Takac, Tomas Vosvrdam, valamint a finn Joona Erving is. Az érkezők sora is tetemes, ligán belülről jön Lukas Matejka a Zsolnától és Andreas Strauch Érsekújvárról, míg Juraj Halo kapus a másodosztályból tér vissza az élvonalba. Hazacsábították a korábban a Ferencvárosban és a francia bajnokságban is megfordult 30 éves Dominik Kramart, illetve hoztak 3 légióst. Jesse Pelamo a finn másodosztályú KeuPát erősítette az előző idényben, a szlovén válogatottal a divízió 1/A-s világbajnokságon járt Aleksandar Magovac szintén Franciaországból, a Grenoble-tól érkezik, míg a korábbi norvég válogatott Jorgen Karterudot a svéd másodosztályból szerezték meg.

A negyeddöntőben elbukó Kassa rendelkezik a második legtöbb jégkorongozóval, szám szerint 24-gyel. Visszavonult az a 450 NHL-meccsen játszó Ladislav Nagy is, aki 39 éves korában az A csoportos világbajnokságon 5 pontot gyűjtött, emellett húsz játékost elküldtek. Így is marad Jakub Köver, Simon Petras, Filip Vrabel, Roman Zitny, Oliver Jokel, Tomas Hricina, Jakub Suja, Jakub Cibak, Christian Michalcin, Vaclav Cizek, Tomas Slovak, Patrik Koch, valamint Stanislav Skorvanek. Az érkezők zöme a Tipsport Ligából jön: Juraj Mily a Zsolnát, Branislav Rapac, Dalibor Bortnak és Juraj Majden a Nyitrát, Michal Chovan és David Ruzicka a Zólyomot, Martin Bellus a Poprádot erősítette az előző szezonban, míg juniorválogatott Filip Manak először kapott profi szerződést. Juraj Bezuch és David Skokan Csehországból tér haza, a szlovén válogatott Jurij Repe a dán Herninget hagyta el a Kassa kedvéért.

26 fős keretével egyelőre csúcstartó a frissen feljutó Michalovce. A Zsolnát osztályozón legyőző együttes javarészt egyben tartotta tavalyi keretét, csupán 4 játékost engedett el, köztük a KHL-es Admiralhoz távozó orosz Vlagyiszlav Bojkót. A kassai nagytakarítás következtében 3 játékos került hozzájuk Tomas Hricina, Peter Boltun és Peter Galambos személyeiben. Hoztak két finn légióst is, Aki Juuseal az Ässättől, míg Konsta Mesikämmen a Ketterätól érkezik.

A 7 szezont követően a KHL-ből hazatérni szándékozó Slovan Bratislava keretéről egyelőre nincsenek információk.

ladislav-nagy-kosice

fotó: MAC

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum