Csak egy vagy két tavalyi légiós marad a DVTK-nál

   

Ez abból az interjúból derül ki, amelyet Nagy Ádámmal, a miskolci Extraliga-klub általános igazgatójával készítettek az Amígélekén oldalon.

Nagy Ádám egyebek közt beszélt Glen Hanlon távozásának és Marcel Rodman megszerzésének a hátteréről, illetve a jövő évi keret kialakításának kulisszatitkairól is. Egyebek közt elmondta, egy vagy két külföldi játékos folytatja a Jegesmedvéknél a pályafutását azok közül, akik az előző szezont is ott töltötték. Hogy a személyi döntések hogyan születnek, annak kapcsán így fogalmazott: “Legfőképpen az előző szezon tanulságai döntenek. Az előző bajnokságot értékelve arra jutottunk, hogy nem voltunk elég kemények, ellenünk nem volt igazán nehéz játszaniuk az ellenfeleknek, és ezt több rivális is megerősítette. Kevés volt nálunk a ?rosszfiú?, méretben is elmaradtunk sok csapattól. A magyar játékosaink felől is érkezett olyan kérés felénk, hogy amikor a következő szezon csapatát építjük, ezt vegyük figyelembe. Mindenképpen olyan csapatot akarunk idén összeállítani, amely ellen sokkal, de sokkal nehezebb lesz az ellenfeleinknek játszani, és amely gólerősebb is, mint az előző volt.”

Ezzel összefüggésben kiderült, hogy a kanadai Ryan Harrison “jó eséllyel pályázik arra, hogy maradjon, mert ő több olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami nagyon hasznos a csapat számára. Több gólt vártunk tőle, ő is magától, ez nem vitás, de a sebesség, amivel rendelkezik, az energia, amivel játszik, arra nagy szükségünk van. Mellette fontos emberhátrányos játékos és a mozgásával sok teret is nyit a játékostársaknak, az azért nem véletlen, hogy Magosi Bálint élete legjobb szezonját futotta az ő sortársaként. Tárgyalunk vele, meglátjuk.” Ryan Harrison 57 alapszakaszmeccsen 6+23 pontot ért el kereken 100 büntetésperc mellett. A playoff-kvalifikációban 1+1-gyel zárt, a MAC elleni 3 meccsen 55 perccel büntették.

A miskolciak Nagy Ádám közlése szerint négy légióssal már megegyeztek, a szerződések aláírására azonban még nem mindenkinél került sor. “A bejelentésekre a következő hetekben fog sor kerülni. Annyit elöljáróban elárulhatok, hogy lesznek köztük igazi meglepetések is, amelyek szerintem örömmel töltik majd el a szurkolóinkat” ? fogalmazott az általános igazgató.

A teljes nagyinterjút ide kattintva lehet elolvasni.

harrison

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum