Jesse Dudas: Bárki mondhat bármit a döntésemről

 

Két napja robbant a hír, hogy Jesse Dudas visszatér Miskolcra. Döntésének háttere mellett arról is kérdeztük, hogy miért nem lesz ott a vb-n a válogatottban.

Jesse Dudas a MAC Újbudában eltöltött két szezon után tér vissza a Jegesmedvékhez. Ez a két év természetesen emlékezetes volt számára. ?Nagyszerű szezonokat töltöttem a MAC-ban, amelyekre mindig örömmel fogok visszaemlékezni ? mondta blogunknak a védő. ? A klubnál igazi családias kötelék alakult ki, amelybe engem, a feleségemet és a kislányomat is maximális kedvességgel és szeretettel fogadtak be. Élveztük az ottlétünk minden pillanatát, csak a legjobbakat tudom nekik kívánni a jövőre nézve.?

Az első budapesti idényében Jesse Dudas éppen korábbi miskolci klubja ellen győzött az Erste Liga fináléjában, sőt: az utolsó meccs hosszabbításában az ő gólja döntött. ?Győzni mindig fantasztikus érzés, bajnokságot nyerni még inkább. Annak viszont nincs igazán jelentősége, hogy hol és kivel szemben szerzed meg a bajnoki aranyérmet.?

dudasmac

fotó: MAC

A második évben csapatával együtt nagy kihívás elé került, hiszen a szlovák Extraligában kellett helytállni. ?Az Erste és a Tipsport Liga között a legnagyobb különbség a sebességben és a tapasztalatban, a rutinban volt, de nem mellesleg itt a bajnokság minden csapata egészen kitűnő. Éppen ezért egyetlen mérkőzésen sem lehetett lazítani, mert az ellenfél azonnal büntetett minden kihagyást és hibát. Én személy szerint nagyon jól éreztem magam a bajnokságban, és büszke vagyok arra az útra, amelyet a MAC csapatával végigküzdöttünk egészen a rájátszásig, a negyeddöntőig. Ezt nem tudtuk volna véghezvenni, ha a csapatban nincs az az összetartás, barátság és kohézió, amely jellemzett minket a jégen és azon kívül is.?

A sikeres szereplésben kulcsszerepet vállalt a hátvéd, az alapszakaszban 51 mérkőzésen 39 pontig jutott (11 gól, 28 assziszt), majd a rájátszásban 7 találkozón még ezt is meg tudta fejelni 1+5-tel. Ősztől mégis Miskolcon folytatja, ott, ahol ugyancsak két évet játszott korábban, és beírta magát a helyi hokitörténelembe. Ő ütötte hosszabbításban azt a gólt az Érsekújvárnak még 2015-ben, amely a klub történetének első MOL Liga-győzelmét jelentette. Mi volt a mostani döntésének az oka? ?A jégkorongban a játékosok igyekeznek a legtöbbször racionális döntést hozni. Így tettem most én is. De nagyon szeretem azt a hangulatot is, amely Miskolcon körülveszi a hokit.?

diosgyordudas

fotó: dvtk.eu

A világbajnokságra készülő válogatott keretből az idén is hiányzik a hátvéd neve ? eddig csak egyszer, a szentpétervári A csoportos tornán állt a nemzeti csapat rendelkezésére ?, ennek okaira is rákérdeztünk. ?Nem arról van szó, hogy nem akarok játszani a válogatottal a világbajnokságon. De számomra a családom és a velük való törődés az első, és mindig az is lesz. Jelenleg is épül a házam Kanadában, a kislányom, Nova újra iskolába jár, a feleségem teljes állásban dolgozik. Szóval bárki bármit mondhat rólam és a döntésemről, nekem akkor is a családom a legfontosabb, fontosabb a jégkorongnál is. Most mindent el kell rendeznem Kanadában, ezért vagyok itt. Mondtam a válogatott szakmai stábjának, hogy április 10-e után bekapcsolódnék a közös munkába, ám azt a választ kaptam, hogy nekik olyan játékosokra van szükségük, akik az első naptól ott tudnak lenni az edzőtáborban. Ezt tiszteletben tartom, de a családi körülményeim miatt nem tudtam volna hamarabb jönni.?

A kőkemény bekk tehát a következő szezonban ismét a Tipsport Ligában, ám immár a DVTK Jegesmedvék mezében lép jégre. Milyen elvárásokkal? ?Természetesen azt szeretném, ha minél több győzelmet aratnánk, és ebben a lehető legjobban igyekszem segíteni a csapatot. Tisztában vagyok ugyanakkor a realitásokkal is, nekünk lépésről lépésre kell haladni ebben a bajnokságban, keményen dolgozni nap mint nap, és akkor az eredmények sem maradhatnak el.?

Dudas HUNAUT 3

fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum