Máris megpróbálhatja másodszor is a MAC

   

A Zólyom és a MAC Extraliga-negyeddöntőjének első meccsét behúzta a favorit, kérdés, hogy min és miként tud módosítani a magyar gárda.

Alig 22 órával a széria nyitó találkozójának végét követően máris jöhet a második összecsapás, ugyanúgy a HKM Zvolen otthonában. Nem mondhatni, hogy megilletődötten kezdett volna az alapszakasz-második vendégeként Majoross Gergely együttese, az első helyzetek Mackenzie Skapski kapujánál alakultak ki, a kapuk előtti határozottságban felfedezhető különbség révén azonban később a hazai gárda szerezte meg a vezetést, amely aztán nem csupán őrizni tudta előnyét, hanem a kellő magabiztossággal növelni is képes volt azt. A találkozó képe alapján a 4-0-s különbség reálisnak mondható, ami akkor is igaz, ha a MAC-nak is voltak lehetőségei végig, és mindenképpen többet érdemelt volna nulla találatnál.

A második összecsapás előtt bizonyára ki kell valamit találnia Majoross Gergelynek. Hogy ez a valami mi legyen, azon szerencsére nem nekünk kell törnünk a fejünket, ellenben az szombaton is látszott, hogy nagyobb sebességgel, illetve több pontossággal és határozottsággal zavarba hozható az egészen kiváló ellenfél is. Amennyiben a védekező és a támadó játék is nagyobb hatékonysággal egészül ki vasárnap, mint egy nappal korábban, akkor elmondhatjuk majd, hogy összességében nincs még veszve semmi a párharcot illetően. Hiszen tényleg nincs is: ez még csupán egy találkozó volt, semmi több, a Zólyom egyelőre őrzi a pályaelőnyét, ám a java még hátravan.

zvomac3

fotó: Vladimír Hramazda/HKM Zvolen

HKM Zvolen–MAC Újbuda 3-2

   

A MAC remek teljesítményt nyújtva kis híján elvette a Zólyom pályaelőnyét, ám a szlovák csapat végül büntetőkkel behúzta a meccset.

Az Extraliga-negyeddöntő magyar ágának második mérkőzése nehezen indult, Bálizs kapuját ugyanis szerelni kellett, így a kezdő bedobás néhány percet csúszott. A MAC Újbuda ismét nyílt sisakkal vágott bele a küzdelembe, az első percben Bodó és Dudás is megkínálta egy-egy lövéssel Skapskit. A 3. percben máris emberelőnybe került a budapesti gárda, de ebben kevés volt az igazi gólveszély. A meccs forgatókönyvét mintha indigóval írták volna, a szombatihoz hasonlóan ezúttal is a vendégek támadtak többet, igyekeztek kapura tenni a korongot, és így helyzeteket teremteni. Meglepetésre a Zólyom percekre beszorult a saját harmadába, de az első magyar gól csak nem akart megszületni. A második előny a 11. percben ismét a vendégeké lett, sőt szűk egy perc múlva ez átalakult kettős fórrá. Ezt kevesebb, mint fél perc alatt cserélték gólra, amikor egy lecsorgó korongot Bodó egy lépésről passzolt a kapuba (0-1). A maradék szimpla előnyből nem sikerült újra betalálni. Alig egy perc múlva némi dulakodás alakult ki a MAC kapuja előtt, Burttel a középpontban, a végeredmény pedig páros kiállítás lett. Két percig tehát 4 a 4 ellen játszottak a csapatok, eredmény nélkül. A harmad hajrájában a Zólyom nagyobb tempót diktált, több időt töltöttek a támadó térfélen, már helyzeteket is kidolgoztak. Az utolsó két percet a hazaiak tölthették létszámfölényben. Akadt egy ritkán látható tömegjelenet, amikor többen is feküdtek Bálizson, ám a bírók továbbengedték a játékot. Végül kihasználták az előnyt a piros mezesek, fél perccel a lefújás előtt Mitchell oldalról hatalmas gólt lőtt a rövid sarokba (1-1).

A második harmad elején ráléptek a gázra a csapatok, a hazaiak az első percben szinte megsorozták lövésekkel Bálizst, de Skapski sem volt biztonságban a másik oldalon. A 23. percben újabb lehetőséget kapott a MAC a speciális támadójáték gyakorlására, de ez az eredményben nem hozott változást. Nagy küzdelem alakult ki, minden egyes korongért csata folyt, de ez magával hozta azt, hogy a kapuk ritkábban kerültek veszélybe. A 30. percben ismét magához ragadta a vezetést a budapesti gárda. Mindkét csapatban négyen voltak a jégen egy páros kiállítás miatt, amikor egy gyors támadás végén Bodó oldalról, az alapvonal közeléből kapura tette a korongot. Skapskit meglepte a lövés, és a pakk őt is érintve bekerült a hálóba (1-2). Alig egy perc múlva jött a következő hazai előny, amiben előbb Orbánnak, majd Terbócsnak volt nagy helyzete. Alig telt le a fór, amikor egyenlített a Zólyom: Zuzin egyedül maradt a magyar kapu előtt, és az oldalról kapott passzt egyből a hálóba vágta (2-2). A feszültség érezhetően nőtt a pályán, előbb a hazai, majd a vendégkapu előtt alakult ki dulakodás, de ezek nem vontak maguk után büntetést. Az utolsó három percben nyomott a Zólyom, ekkor Bálizs több nagy bravúrral tartotta csapatát, igaz, húsz másodperccel a vége előtt Skapskinak is szüksége volt egy ilyen megmozdulásra.

A harmadik játékrész kiegyenlített játékkal indult, a csapatok pedig csak kisebb lehetőségekig jutottak, majd a MAC a 44. percben kivédekezett egy hátrányt. Fél perc múlva Petrás zavartalanul bombázhatott négy méterről kapura, Bálizs óriási bravúrral hárított. A 46. percben ismét masszív védekezéssel húzták ki a következő hazai létszámfölény méregfogát. A következő percekben komoly nyomás alá került a budapesti csapat, ha nehezen is, kihúzták ezt az időszakot. Az 52. percben egy gyors kontra végén Nagy, majd Terbócs veszélyeztetett. Négy perc múlva újabb előnyt fújtak be a házigazdáknak, akik nagyon veszélyesen játszották meg ezt, de Bálizs mindent védett. Az utolsó percben hihetetlen tűzijáték maradt kihasználatlanul a MAC kapuja előtt.

A hosszabbítás 10 percében mindkét csapat 4 mezőnyjátékost küldhetett jégre. A MAC bátran ment előre, ám a lendületet újabb kiállítás törte meg a 64. percben. A kékek 3 a 4 ellen hősiesen védekeztek, Bálizs kétszer is nagyot fogott. A hátralévő időben izgalmas játék folyt, mindkét csapat bevihette volna a döntő találatot, a kapusok azonban remekeltek.

A döntés így a büntetőkre maradt. Az első öt körben 2-2 sikeres kísérlet volt mindkét oldalon. A párbaj a nyolcadik sorozatban dőlt el, ekkor Kytnár gólja a pályaelőny megtartását jelentette a Zólyomnak.

A MAC Újbuda egészen kiváló teljesítményt nyújtott a negyeddöntő második mérkőzésén, és nagyon közel állt ahhoz, hogy elvegye az alapszakasz-második HKM pályaelőnyét, ami végül nem sikerült. Folytatás szerdán és csütörtökön Budapesten.

zvomac2

fotó: Vladimír Harazda/HKM Zvolen

Extraliga, 2019. márc. 10., vasárnap.
Skapski: 92,6% (Tomek)
K
Bálizs: 93,9% (Rajna)
Pöyhönen, Fraser, Vandas, Kytnár, Handlovsky
1
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
Hrasko, Vandane, Sisovsky, Chovan, Obdrzalek
2
Negrin, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
Drgon, Ulrych, Kelemen, Zuzin, Mitchell
3
Vokla, Burt, Pápa, Majoross, Terbócs
Zelenák, Petrás, Andrisík, Halama M., Ruzicka
4
Garát, Nagy Krisztián, Kreisz, Odnoga, Szigeti
Andrej Podkonicky
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:01 MÚB PP2 Bodó Orban Brown
1-1 19:21 ZVO PP Mitchell Hrasko Vandane
1-2 29:43 MÚB Bodó Dudas
2-2 32:50 ZVO Zuzin Mitchell Vandas
3-2 70:00 ZVO GWS Kytnár
49 Kapura lövések száma 27
14 Kiállításpercek 18

A második Zólyom–MAC meccs összefoglalója

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum