Újult erővel vágunk neki az utolsó meccseknek

   

Hat forduló van hátra, és a miskolci Extraliga-csapat számára továbbra is elérhető a hatodik hely. Ehhez el kell hozni a 3 pontot Liptószentmiklósról.

Hatalmas versenyben vannak a DVTK Jegesmedvék a negyeddöntőért továbbra is, ezen semmit sem változtatott a nemzetközi szünet. A magyar gárda legutóbb megelőzte a Dukla Trencínt – egyelőre 1 ponttal, de az is nagy dolog –, és 7 egység a hátránya az Érsekújvár mögött. Ez nehezen behozhatónak is tűnhetne, két fontos körülményt azonban figyelembe kell itt venni. Az egyik, hogy a Zámky egy meccsel többet játszott, a másik, hogy a felek még találkoznak egymással. Az egy minden szempontból izgalmas összecsapás lesz a Népkertben – már csak két napot kell várni rá! –, ám egyelőre a szerda esti feladat a legfontosabb.

Nem kérdés, hogy a liptószentmiklósi összecsapásnak a Jegesmedvék az esélyesei, ugyanakkor nem szabad lebecsülni a 10. helyért, vagyis a playoff-kvalifikációért hajtó hazaiakat sem. Egyrészt bár hat ponttal le vannak maradva a MAC Újbuda mögött, azt még nem lehet mondani, hogy a hajójuk elúszott volna. Másrészt mivel a szezonban először jégkorongoznak hazai pályán – a csarnokuk felújítása elhúzódott, így eddig Iglón fogadták vendégeiket –, bizonyára szeretnék kivágni a rezet a szurkolóik előtt.

A Liptovsky Mikulas ugyanakkor nem lehet büszke az utóbbi hetekben mutatott formájára. Jelenleg 4 meccses vereségsorozatban vannak, miközben ebben a naptári évben 12 találkozójukból csak 3-at tudtak megnyerni, nem csoda tehát, hogy nehéz helyzetbe kerültek a folytatást illetően. A miskolciak egészen más dimenzióban hokiznak mostanában, 8 győzelemnél és 4 vereségnél tartanak 2019-ben, úgy, hogy kétszer ezen a négyen belül is pontot szereztek.

“Szerdán először látogatunk Liptószentmiklósra a bajnokság során, hiszen ellenfelünk eddig nem tudott hazai pályán játszani a jégcsarnoka felújítása miatt – mondta a klub hivatalos honlapjának Glen Hanlon vezetőedző. – Biztos, hogy nagyon motivált csapattal fogunk találkozni, amely harcban van a tizedik pozícióért. Mi a válogatott szünetet kihasználva kellő időt töltöttünk regenerálódással és felkészüléssel, így újult erővel vágunk neki az alapszakasz utolsó néhány mérkőzésének. Az egész csapat nagyon várja a folytatást, ezért abban bízom, hogy nagy energiaszinttel vetjük bele magunkat a meccsbe. A hatodik pozíció megszerzése érdekében mindhárom pontot be kell gyűjtenünk szerdán.”

miskolc

MHK Liptovsky Mikulas–DVTK Jegesmedvék 0-2

   

A miskolci Extraliga-csapat elhozta a 3 pontot a felújított liptószentmiklósi jégcsarnokból.

Először látogattak ebben a szezonban a DVTK Jegesmedvék Liptószentmiklósra – eddigi “hazai” mérkőzéseit Iglón játszotta az MHK –, ahol a mérkőzés elején a hazaiak léptek fel támadólag, kóstolgatták is Vayt, míg a másik oldalon az első veszélyes lövést a 4. percben védte Simko. Csendesen telt az idő, a felek inkább a mezőnyben gyűrték egymást, az izgalmas pillanatoknak híján voltunk. A 6. percben Láda kapott 2+2 percet magas botért, de a hazai csatárok finoman szólva sem állították megoldhatatlan feladat elé a miskolci védelmet. A 11. percben fordult a kocka, a Jegesmedvék kerültek előnybe, de ők sem jutottak ziccerig, sőt Varga szólóban ugorhatott ki, piszkálták hátulról, így végül Vayba lőtt. Teljes létszámban továbbra is főként a küzdelem dominált. A csapatok inkább kisebb, mint nagyobb helyzeteket dolgoztak ki, de mivel mindkét kapus jól védett, gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe az első szünetre.

A második harmad elején megszerezték a vezetést a Jegesmedvék. A 23. percben Loiseau húzta meg a bal szélen, centerezését Magosi egy méterről passzolta a kapuba (0-1). Szinte azonnal válaszolhatott volna a Mikulás, amikor egy középre adást Tamási lőtt közelről Vayba, elvéve a lehetőséget a sokkal jobb helyzetben lévő Uramtól. A 26. percben jött a következő miskolci emberelőny, de ezt nem tudták gólra váltani. Teljesen kiegyenlített játék folyt a jégen, a helyzetek kidolgozásáig eljutottak a csapatok, ám a kapusok továbbra is dícséretes munkát végeztek. A 34. percben Listiak lökte palánkra Gőzt, amiért 2+10 percet kapott. A miskolci fór az addigi legveszélyesebb volt, csak a gól hiányzott belőle. Nem sokkal később az előző eset sértettje, Gőz lett elkövető, de ezt a hátrányt is kivédekezték a Jegesmedvék.

A harmadik játékrész az előzőből áthúzódó, fegyelmezési célú miskolci létszámfölénnyel indult, ám nem sikerült igazán nagy helyzetet kialakítani. A 44. percben Pance vihette egyedül a korongot a kapura, közeli emelését Simko védte. A szlovén csatár azonban a palánk mellett visszaszerezte a korongot, bekorcsolyázott középre, és kilőtte a hosszú sarkot (0-2). A 48. percben Pance ismét szólózhatott, de fonák lövése elakadt a hazai hálóőrben. A hazai csapat időnként kicsit fejetlenül rohamozott, így a vendégek előtt több megugrási lehetőség is adódott. Az 52. percben Vas emberhátrányban mehetett el szólóban, ám az ő kísérletét is hárította Simko. A hátralévő időben a hazaiak nem tudtak felpörögni, pedig a végén másfél percig kapus nélkül, pluszcsatárral támadtak, a Jegesmedvék azonban kézben tartották a meccset, így az eredmény már nem változott.

A miskolci Extraliga-csapat magabiztosan hozta el a három pontot Liptószentmiklósról, így továbbra is harcban áll a biztos rájátszást jelentő 6. helyért. A MAC-nak is segítettek ezzel a Jegesmedvék, hiszen a másik magyar gárda közvetlen riválisát győzték le.

mislmi

fotó: Teszárovics Zsuzsa

A harmadik harmadban kifejezetten jól játszottunk

 

Glen Hanlon vezetőedző így kommentálta a DVTK Jegesmedvék újabb Extraliga-sikerét.

“A mérkőzés elején nem találtuk annyira a ritmust, de ez érthető egy közel kéthetes szünet után. A gól után feljavultunk, a harmadik harmadban kifejezetten jól játszottunk. Vay Ádám ismét remekelt a kapuban, valamint Ziga Pance is remek formában tért vissza, szép gólt lőtt. Nagyon örülök az értékes idegenbeli sikernek.”

Extraliga, 2019. feb. 13., szerda.
Simko: 92,6%
K
Vay: 100%
Kurali, Suchy, Sukel, Huna Richard, Huna Robert
1
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
Nadasdi, Nemec, Varga, Tamási, Uram
2
Szirányi, Láda, Loiseau, Magosi, Harrison
Baca, Mezovsky, Nechaj, Uhrík, Listiak
3
Gőz, Milam, Galanisz, Miskolczi, Somogyi
Stevuliak, Fereta, Ziak, Osko, Vybiral
4
Albert, Vojtkó, Hajós, Ritó
Anton Tomko
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 22:48 MIS Magosi Loiseau
0-2 43:54 MIS Pance Crawford
26 Kapura lövések száma 27
18 Kiállításpercek 8

Így győzték le a Jegesmedvék a Liptószentmiklóst

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 22., vasárnap
VB 15:20 GBRLAT 3-4VÉGE
VB 15:20 KAZGER 4-5VÉGE
VB 19:20 SUIFRA 5-2VÉGE
VB 19:20 SWENOR 7-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., hétfő
VB 15:20 KAZITA 5-2VÉGE
VB 15:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 AUTGBR 5-3VÉGE
VB 19:20 CANDEN 2-3VÉGE
  • SPORT 2
május 24., kedd
VB 11:20 GERSUI 3-4 BVÉGE
VB 11:20 SWELAT 1-0VÉGE
VB 15:20 SVKDEN 7-1VÉGE
VB 15:20 USANOR 4-2VÉGE
VB 19:20 CANFRA 7-1VÉGE
VB 19:20 FINCZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
május 26., csütörtök
VB 15:20 GERCZE 1-4VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 SWECAN 3-4 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 FINSVK 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUIUSA 0-3VÉGE
  • SPORT 2 (21:45)
május 28., szombat
VB 13:20 FINUSA 
  • SPORT 2
VB 17:20 CANCZE 
  • SPORT 2
május 29., vasárnap
VB 14:20 bronzm.
  • SPORT 2
VB 19:20 döntő
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum