Poprádról is kellene pontokat hoznia a MAC-nak

   

Az újbudai Extraliga-csapat két legutóbbi meccsét elvesztette, igen fontos lenne tehát visszatérnie a győzelmek útjára.

A Magyar Kupa-döntőben elszenvedett vereséggel együtt három nulla pontos találkozón van túl Majoross Gergely csapata sorozatban, de az utolsónak természetesen nincs jelentősége az Extraliga-versenyfutás szempontjából. Annak annál inkább van, hogy a gárda előbb 3-1-es vezetésről kikapott a Besztercebányától, majd sima 5-0-val távozott a Tüskecsarnokból az Érsekújvár. Most ismét három igen nehéz ellenfél következik: a HK Poprad után a DVTK Jegesmedvék, majd a Dukla Trencín ellenében kellene helytállni. A pontgyűjtés elengedhetetlen, mivel a playoff-kvalifikációért folyó csatában a Gyetvának ugyanúgy 54 pontja van, a Liptószentmiklósnak meg már csak 2-vel kevesebb.

A poprádiak a közvetlen élmezőny tagjai. Jelenleg a 4. helyen állnak, 5 ponttal lemaradva a táblázatot vezető Zólyom, Besztercebánya, Kassa triótól. Teljesítményük némiképp hektikus, hiszen utóbbi öt találkozójuk közül a DVTK és a Zámky legyőzte őket, aztán nyertek a Liptószentmiklós, majd a Nyitra otthonában, míg legvégül büntetőkkel kikaptak Trencsénben. Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, az eddig négy összecsapásukból az elsőt a Poprád nyerte 3-1-re, a másodikat a MAC 3-2-re, a harmadikat és a negyediket a Poprád 1-0-ra és 3-1-re. Volna tehát miért visszavágniuk Bodóéknak idegenben is, más kérdés, hogy nem lesz könnyű dolguk. Bár ha úgy menne a csapat az elejétől végéig, hatvan percen keresztül, mint ahogyan például a kupadöntő első harmadában tette, akkor biztosan lenne esélye akjár mind a 3 pont megszerzésére is.

vendegmac

HK Poprad–MAC Újbuda 3-2

   

A három új észak-amerikai légióssal felálló poprádiak hosszabbításban legyőzték Bálizsékat.

A Poprad három új játékossal várta a MAC-ot: a DEL2-ből igazolt amerikai, Alexander Miner-Barron, a brit ligából szerződtetett kanadai, Justin Buzzeo és az ECHL-ből hozott kanadai, Kevin Miller egyaránt első Extraliga-mérkőzésére készült. A csapatok pontatlan játékkal kezdték a mérkőzést, aztán néhány perc után élesebbé váltak. A harmad közepén Bálizsnak kellett bravúrral átérnie egy poprádi próbálkozásnál. A hatalmas védés után nem sokkal megszerezték a vezetést a hazaiak, Dávid Bondra váltott gólra egy svájci figurát. A poprádi előny 5 percig tartott, ugyanis a MAC emberelőnyben egy kombinatív akciót vezetett, aminek a végén Dansereau egyenlített.

A második harmad áthúzódó Poprad-előnnyel indult, amit kibekkelt a magyar csapat. A 25. percben megszerezte a vezetést Majoross Gergely csapata: Dansereau a bal szélen hátrahagyta a korongot Brownnak, aki lekezelte és belőtte a korongot Vosvrda füle mellé. A meccs közepén Brown büntetésével újra 5 a 4 ellen játszhattak a szlovákok, ezt is kivédekezték a vendégek. A játékrész végén eljött a második MAC-fór, a vendégek előbb felálltak a poprádi harmadban, de később ütöttek egy tilos felszabadítást is.

A harmadik húsz perc a középsővel ellentétben áthúzódó MAC-előnnyel kezdődött, a 3. vendég gól Orban botjában maradt. A kiegészülést követően a Poprad hajtott az egyenlítésért, emberelőnybe került, amivel élt is: Mlynarovic középre tett korongja pont Bondra elé pattant, aki közelről betalált. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt szabálytalankodtak a kiugró Odnogával, a fiatal magyar csatár büntetőt szeretett volna, a játékvezetők emberelőnyt adtak. A MAC-osok tűz alá vették Vosvrda kapuját, hiába, egy késleltetett kiállítás megszakította a fórt. A szlovák szempontból hátrányba forduló előny sem hozott döntést, hosszabbításra került sor.

A túlóra másfél percig tartott, a poprádiak 2 az 1 ellen megugrottak és Abdul passzából Erving lezárta a mérkőzést.

mac

Extraliga, 2019. jan. 25., péntek.
Vosvrda: 93,1%
K
Bálizs: 94,5%
Fabian, Brejcak, Takác, Zagrapan, Abdul
1
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
Karalahti, Salija, Bondra, Paukovcek, Svitana
2
Negrin, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
Erving, Miner-Barron, Buzzeo, Heizer, Miller
3
Garát, Burt, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
Macík, Brincko, Bellus, Kundrik, Mlynarovic
4
Vokla, Majoross, Pápa, Szigeti
Roman Stantien
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:00 POP Bondra Heizer Miner-Barron
1-1 16:01 MÚB PP Dansereau Brown Klempa
1-2 24:41 MÚB Brown Dansereau Klempa
2-2 46:42 POP Bondra Mlynarovic Abdul
3-2 61:37 POP Erving Abdul Vosvrda
55 Kapura lövések száma 29
8 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum