Három vereség után győzne ismét a MAC

   

Az újbudai Extraliga-csapat 0 ponttal áll a decemberi IIHF-szünet után, nem lesz egyszerű épp a Poprád ellen visszatérnie a győzelmek útjára.

Hosszabb idő után kicsúszott a szlovák bajnokság legjobb tíz helyezettje közül Majoross Gergely csapata. A kékek már a pauza előtt is botladoztak, ám szakaszzárásként remek győzelmet arattak a HKM Zvolen otthonában. Mióta azonban újraindult a menet, még nem tudtak pontot szerezni. Ehhez három alkalommal is közel álltak. A Gyetva ellen 1-3-ról tudtak egyenlíteni a harmadik játékrészben, ám a döntő találatot a vendégek vitték be a Tüskecsarnokban. A DVTK Jegesmedvék otthonában szinte az utolsó pillanatokig 0-0 volt, az 59. percben szerezték meg a vezetést a hazaiak, majd a 60.-ban biztosították be sikerüket. Érsekújváron némiképp hasonló volt a képlet, ott is kapus nélkül támadhattak az egyenlítésért, így lett közte kettő a vége.

A pontokra ezzel együtt egyre nagyobb szükségük lenne Bodóéknak, hiszen a Liptószentmiklós után a Gyetva is megelőzte őket, márpedig a legjobb tízet muszáj elérni, hogy ne érjen véget a szezonjuk február végén. A HK Poprad persze nem az a csapat, amellyel szemben könnyen jöhetnének a sikerek. Eddigi három egymás elleni mérkőzésük során mindig a hazai csapat nyert, de sosem nagy különbséggel, 3-nál több gólt egy találkozó során sem szerzett még egyikük sem, MAC-szempontól így követték egymást az eredmények: 1-3, 3-2, 0-1. A tátraiak jelenleg a 3. helyen állnak, hátrányuk a listavezető Kassával szemben csupán 2 pont. Legutóbbi meccsüket csúnyán elveszítették – 1-5 hazai jégen a Dukla Trencín ellen –, ám az azt megelőző 8 alkalommal mindössze egyszer kaptak ki, mégpedig a DVTK Jegesmedvéktől hosszabbításban.

MACPOP

Fotó: Mudra László (MAC)

MAC Újbuda–HK Poprad 1-3

   

Majoross Gergely együttese továbbra sem szerzett pontot a decemberi IIHF-szünet óta.

A poprádiak egyből nekiestek a MAC-nak, de a magyar együttes gyorsan felvette a vendégek tempóját. A nyitó harmad közepén Bálizsnak nagy bravúrt kellett bemutatnia egy szlovák szóló során. Egy perccel később nagyon komoly hazai lehetőség maradt ki, 3 az 1 ellen nem sikerült megoldaniuk az akciót Brownéknak. A meccs első emberelőnye a Poprad előtt adódott, melynél Terbócs közel járt egy hátrányos találathoz. A harmad végén MAC-előny jött, ahol Dansereau majdnem vezetéshez juttatta a hazai együttest.

A második felvonásban is Dansereau botjában maradt a mérkőzés első gólja, a hazai csatár ütőjét okosan felszedte egy poprádi. A 24. percben szabálytalanul állították meg Odnogát, a második MAC-fór sem hozta meg az első találatot. A vezetést végül a Poprád szerezte meg, amikor Heizer közelről volt eredményes. A következő percekben többször egyenlíthetett volna a magyar együttes, de az ellenkezője történt: a vendégek megnyomtak egy cserét, ahol Paukovcek közelről belőtt egy kipattanót. A harmad hátralévő részében hajtottak a szépítésért a fővárosiak, de Vosvrda mindent védett.

A záró húsz perc elején Dudas lövését mamuttal oldalra tolta Vosvrda, a kipattanót a kapu előtt keresztben lőtte el Orban. A kimaradt lehetőséget szinte azonnal büntette Lichanec: a poprádiak elvették az egyik MAC-játékostól a korongot, a vendégek 18-asa kiugrott és belőtte a pakkot Bálizs lepkés kesztyűje mellett. A harmadik szlovák gólt követően csökkent a mérkőzés irama. A harmad felénél több mint 1 percnyi kettős emberhátrányba került a MAC, kibekkelte azt. Az 56. percben megszületett a hazaiak szépítő találata, Langkow emberelőnyös lövését nem láthatta a poprádi kapus. Ezt követően újabb fórt kapott a MAC, Bálizs is lekorcsolyázott, 6 a 4 ellen támadhatott. A nyomás nem érett újabb góllá. A MAC 3-1-es vereséget szenvedett, pénteken Besztercebányán lép jégre az újbudai együttes.

MACPOP VK2

Fotó: Mudra László (MAC)

Extraliga, 2018. dec. 26., szerda.
Bálizs: 92,1%
K
Vosvrda: 96,7%
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
1
Petran, Erving, Bondra, Mlynarovic, Svitana
Vokla, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
2
Karalahti, Tavoda, Abdul, Zagrapan, Takác
Negrin, Burt, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
3
Fabian, Cesánek, Bellus, Paukovcek, Lichanec
Szabad, Fejes, Pápa, Majoross, Szigeti
4
Brincko, Heizer, Koys, Svitana
Majoross Gergely
E
Roman Stantien
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 27:02 POP Heizer
0-2 29:22 POP Paukovcek Lichanec Petran
0-3 42:00 POP Lichanec
1-3 55:47 MÚB PP Orban Langkow Macaulay
30 Kapura lövések száma 38
6 Kiállításpercek 8

A MAC–HK Poprad öt percben

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum