Szüksége lenne a bravúrra a MAC-nak

   

Majoross Gergely csapata a negyedik alapszakaszkör első mérkőzésén ahhoz az Érsekújvárhoz utazik, amelyet legutóbb legyőzött a Tüskecsarnokban.

Nem volt annyira régen, mégis mennyi minden történt azóta: szeptember 14-én egy HC Nové Zámky elleni 1-7-tel kezdte szereplését a szlovák elitbajnokságban a MAC Újbuda. Bár az a végkifejlet kissé ijesztőnek tűnhetett, a fővárosi csapatnak időközben sikerült felvennie a fonalat és a sebességet, jó néhány nagyszerű győzelmet aratott, és voltak remek szériái is. Az utóbbi időben ugyanakkor döcögősebben halad a szekér, a deccemberi nemzetközi szünet óta például nem sikerült pontot szerezni, rádásul két közvetlen riválissal, a HC Detvával és a DVTK Jegesmedvékkel szemben maradt alul a gárda szoros csatában. Utóbbi csapat talán már nem is egészen nevezhető közvetlen riválisnak, hiszen előnye a magyar–magyar különversenyben 13 pont. A MAC alapvető célja az 5 körös alapszakasz 4. periódusának elején nem lehet más, mint mindenképpen megőrizni legalább a 10. helyet – ezt a pozíciót foglalja el most –, amely a playoffba jutásért vívandó különpárharcot érne. Az előrelépés sem lehetetlen, de a visszaesés sem kizárt, főként a gyetvaiak tűnnek veszélyesnek a mögöttük tartózkodó duóból. A kicsúszás elkerülése érdekében nagy szükség van bravúrokra is, akár a Zámky otthonában, amely a középmezőnybe süllyedt ugyan azok után, hogy a bajnokság első időszakában a közvetlen élbolyhoz tartozott – jelenleg hatodik –, mégis roppant erős és veszélyes. Viszont nyilván nem verhetetlen MAC-szemszögből sem, miként azt a november 18-ai 4-3 is megmutatta. A mérkőzés délután négy órakor kezdődik Érsekújváron.

macnzá

Fotó: Mihalik Lajos (MAC Újbuda)

MHC Nové Zámky–MAC Újbuda 3-1

   

Majoross Gergely csapata a pénteki miskolci veresége után a másik korábbi MOL Liga-győztes Extraliga-együttestől is kétgólos vereséget szenvedett.

A csapatok erősen kezdték a meccset, már az első percben hatalmas mamutos bravúrt kellett bemutatnia Bálizsnak, míg a 2. perc elején Brown és Dansereau ugrott meg 2 az 1 elleni helyzetben, de Kosaristan védett. A nyitó játékrészben a magyar kapusnak akadt több feladata, a 14. percben például Strauch büntetőjét kellett védenie. Az első harmad második felében már több lehetőség adódott a MAC előtt, ám a legvégén emberelőnybe került az Érsekújvár. A hazaiak felálltak 5 a 4 ellen, egy blokkolt lövés utáni kipattanóból Ruckay vezetéshez juttatta csapatát.

A második felvonás áthúzódó Nové Zámky-előnnyel indult, amit kibekkeltek a vendégek. A folytatásban hasonló játék zajlott, mint az első játékrészben. A 34. percben eljött az első MAC-fór, a magyar csapat Dudas bombáinál járt legközelebb az egyenlítéshez. A harmad végi érsekújvári emberelőnyben Strauch kapuvasat lőtt. A záró húsz percben egy sokkal agilisebb MAC lépett jégre. A második 5 a 4 elleni vendégakcióban jól járt a korong, Orban lövése a kapuvason csattant. Az 53. percben Bálizs hiába védte lepkés kesztyűvel Ruckay lövését, ki akarta tenni, ám ahogy kirakta maga elé Zboríl lecsapott rá és meglőtte a második hazai gólt. Alig több mint három perccel a vége előtt hátratették a vendégek a kék vonalnál álló Negrinnek, akinek lövése több érsekújvári mezőnyjátékos, majd a kapus mellett is elment. A végjátékban emberelőnybe került a MAC, ám Majoross Gergely nem hozta le azonnal Bálizst, csak a fór utolsó másodperceire. A kapuslehozatal érsekújvári góllal ért véget, Zboríl talált be a saját harmadából.

A MAC 3-1-re kikapott, legközelebb december 26-án lép jégre, amikor a Poprádot fogadja.

macdud

Fotó: Koncsár Irma/MAC

Extraliga, 2018. dec. 23., vasárnap.
Kosaristan: 96,4% (Kristín)
K
Bálizs: 93,5% (Rajna)
Kudla, Andersons, Strauch, Hruska, Rogon
1
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
Zatko, Dundácek, Jurík, Zboril, Ruckay
2
Vokla, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
Novák, Ordzovensky, Nejezchleb, Fábry, Simun
3
Negrin, Burt, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
Hatala, Henderson, Hain, Slavik, Ondrusek
4
Szabad, Fejes, Pápa, Majoross, Szigeti
Milan Jancuska
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 18:18 NZÁ PP Ruckay Dundácek Jurík
2-0 52.04 NZÁ Zboril
2-1 56:48 MÚB Negrin Bodó Langkow
3-1 59:45 NZÁ EN Zboril Kudla
32 Kapura lövések száma 28
6 Kiállításpercek 18

Az Érsekújvár–MAC mérkőzés összefoglalója

   

'); },2000); });