Most már le kellene győzni a Liptószentmiklóst

   

Három győzelem, három vereség – ötven százalékon áll a MAC a nemzetközi szünet óta. Este újra pozitívba billenhet a mérleg nyelve.

Az ellenfél ezúttal az MHK Liptovsky Mikulas lesz, az egyik olyan Extraliga-klub, amely ellen még nem sikerült nyerniük az újbudaiaknak. Majoross Gergely jelenleg 11. helyen álló csapata az eddigiek során legyőzte már a Besztercebányát, a DVTK Jegesmedvéket, a Poprádot, a Trencsént, a Kassát, a Gyetvát és az Érsekújvárt is, ám két élklub mellett – ők a Zólyom és a Nyitra – két közvetlen riválisát még nem sikerült felülmúlnia. Az egyik a sereghajtó Zsolna, a másik a mai vendége. Korábban többször is írtuk, hogy a nagy bravúrok mellett igencsak szükség lenne a szlovákiai tabellaszomszédok felett aratott diadalokra is. Ezen a téren november 14-én, két héttel ezelőtt tört meg a jég, amikor Langkow-ék 5-4 arányban győzni tudtak Gyetván. Az a siker, mint később kiderült, egy hárommeccses sorozat első állomását jelentette, hiszen a folytatásban a Miskolc és a Nové Zámky is kapitulálni kényszerült a Tüskecsarnokban. Ám ez a széria is megszakadt, nulla pontos időszak következett utána, vereségekkel Poprádon, a Besztercebánya ellen és Trencsénben.

Ebből is látható, ismét erősen kellenének a pontok a MAC-nak, amelyeket a Liptószentmiklóshoz hasonló csapatoktól mindenképpen el kellene vennie. Annál inkább, hogy egy 3 pontos diadallal bár nem előzne a magyar gárda, de mínusz 1-re felzárkózna ellenfeléhez. Szeptemberben közel álltak a Majoross-tanítványok ahhoz, hogy megfogják az MHK-t, kétszer is vezettek, ám végül 2-3-as vereséget szenvedtek büntetőkkel. A kinti találkozó egyértelműbb volt, az az 1-4 a szezon egyik legkevésbé jól sikerült meccse volt a MAC szempontjából. A kérdés most az, hogy melyik arcukat mutatják a kékek, illetve hogy vissza tudnak-e térni a győzelmek útjára.

“Egyik közvetlen riválisunkkal csapunk ma össze, ők kicsit más felfogásban játszanak talán, mint a többi csapat a környezetünkben, sokkal agresszívebbek és sokkal jobban veszik el a teret és az időt – mondta a klub hivatalos közösségi oldalán Majoross Gergely. – Ez ellen próbálunk kitalálni dolgokat, úgyhogy bízunk benne, hogy az utolsó mérkőzés jó játéka átmenthető lesz a mai találkozóra is, csak természetesen szeretnénk több helyzetet kialakítani és többször eredményesek lenni.”

Az összecsapás 19 órakor kezdődik, és a Digi Sport élőben közvetíti.

mac

Fotó: Manases István/MAC

MAC Újbuda–MHK Liptovsky Mikulas 8-2

   

Hatalmas verést osztott ki közvetlen riválisának az újbudai Extraliga-csapat.

Az első jó hír már akkor megérkezett, amikor még el sem kezdődött a meccs: visszatért a csapatba az arcsérüléséből felépült Macaulay. Volt rossz is: hiányzott Brance Orban, akinek helyére Nagy Krisztián lépett fel, míg a harmadik támadótrió Odnoga, Terbócs, Szabad összetételben ment. Talán ha két perc kellett hozzá, hogy a MAC uralni kezdje a meccset, a hazaiak lendületes, intenzív hokijával nem igazán tudtak mit kezdeni a vendégek, egymás után alakultak ki a lehetőségek Anton Kiszlicin kapuja előtt, Brown eresztett meg hatalmas bombát, Klempa is betalálhatott volna. A gólra sem kellett sokat várni, Negrin tört be a kapu előterébe, ám lövés helyett a még jobb pozícióban érkező Dudáshoz passzolt, a bekktárs kilőtte a bal alsót, 1-0. Nyomott tovább a hazai csapat, a liptószentmiklósiak csak keresgélték a pakkot. Mezovsky hibázott, amikor Dudás szabályos ütközése után odacsapott, mehetett a büntetőpadra. Másfél perc lement az előnyből, Bodó kapott remek korongot Pozsgaitól, éles szögből varrta fel a kapus füle mellett, 2-0. Ezután is domináltak a kékek, helyzeteik is voltak bőséggel, de újabb találat nem született. Nem úgy a túloldalon. Lényegében a semmiből szépítettek a liptóiak, a 17. percben egy védelmi hiba nyomán a 44 éves világbajnokhoz, Marek Uramhoz került a játékszer, aki takarásból beverte, 2-1.

A vendégek agresszívebben jöttek ki a második játékrészre, agilisan kevergettek, ám ez csak addig tartott, amíg a 23. percben Bodó egy buli után gólra nem váltotta Nagy Krisztián passzát, 3-1, kapuscsere, érkezett Juraj Holly. Hogy még egy kis időre visszajött a meccsbe az MHK, arról egy eladott korong tehetett, Osko kilépett vele, 3-2 a 25. percben. A következő rövid időszak a vendégeké volt, az azonban, hogy egyenlítsenek is, szóba sem jött. Visszavette a dominanciát a MAC, sorra dolgozta ki a helyzeteket, csak Nagy előtt volt egy rakat, az első kettőt még védte a kapus, a harmadikat nem tudta, nagy gól a 29. percben, 4-2. Egy perccel később Terbócs ment el, lövése átcsorgott Hollyn, tíz centiről kotorta be a 34-es az üres ketrecbe. Két perc múltán Kreisz Brúnó adott középre, Dansereau bevágta, 6-2. A 34. percben már 7-2 állt a táblán, hiába védte Bodó lövését a hálóőr, a korong egy bekk korcsolyájáról átcsúszott keresztben Nagyhoz, fonákkal beemelte. A harmadból hátralévő percek békésebben teltek, a liptóiak kedvetlenül próbálkoztak, a gyorsabb és koncentráltabb MAC-osok további lehetőségei kimaradtak.

Amint az várható volt, az MHK vezetőedzője visszahozta a kapuba Kiszlicint, akinek természetesen volt dolga megint, elsőként egy Dansereau-próbálkozás alkalmából. A vendégek viszonylag kevés meggyőződéssel próbálkoztak a szépítéssel, és hogy semmi esélyük már, az akkor dőlt el végleg, amikor teljesen kilátástalanul játszották meg első és egyetlen emberelőnyüket. Onnantól megint megélénkült a játék a MAC jóvoltából, újabb helyzetek sorát dolgozták ki. Ezek közül végül egy ment be, Klempa passzát vágta be Brown, 8-2 az 55. percben. Több gól nem lett, hiába melóztak a hazaiak – közülük is főként az átlagosnál több jégidőt kapó fiatalok – a kilencedikért is elég sokat. A szezon legnagyobb győzelmét aratta Majoross Gergely csapata, és ezzel a DVTK Jegesmedvék által elintézett Gyetvát megelőzve felkapaszkodott a táblázat tizedik helyére.

maclip

fotó: Porszász Áron/MAC

Eléggé ellentmondást nem tűrően játszottunk

 

Majoross Gergely MAC Újbuda-vezetőedző csapata Liptószentmiklós felett aratott 8-2-es győzelméről.

“Jól kezdtük a mérkőzést, nagy energiával mentünk bele, és viszonylag hamar sikerült is gólokat lőnünk, aztán két egyéni hibából viszonylag közel hoztuk őket, de utána a második harmadban már nem nagyon maradt visszaút nekik. Eléggé ellentmondást nem tűrően játszottunk, és rendre eredményesek is voltunk, úgyhogy azt hiszem, nem sok kétség férhetett ahhoz, hogy mi fogunk győztesként kijönni ebből a mérkőzésből. Örülök neki, hogy ilyen felszabadultan tudtunk játszani és pláne örülök, hogy nem álltunk le akkor sem, amikor nagyobb arányban vezettünk. Akkor is hajtottunk tisztességesen tovább, és tartottuk magunkat ahhoz a tervhez, amit meghatároztunk a mérkőzés előtt, úgyhogy ezek miatt különösen boldog vagyok a győzelmünk miatt.”

Extraliga, 2018. nov. 27., kedd.
Rajna: 92,0% (Nagy Kristóf)
K
Kiszlicin: 77,8% (Holly: 80,0%)
Negrin, Dudas, Nagy Krisztián, Langkow, Bodo
1
Kurali, Suchy, Kriska, Huna Richard, Huna Robert
Burt, Fejes, Klempa, Brown, Dansereau
2
Nadasdi, Mezovsky, Uram, Tamási, Vybiral
Pozsgai, Macaulay, Odnoga, Szabad, Terbócs
3
Fereta, Baca, Heikkila, Piatka, Listiak
Kreisz, Szigeti, Majoross, Bugár
4
Kosecky, Nemec, Stevuliak, Uhrík, Osko
Majoross Gergely
E
Anton Tomko
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:58 MAC Dudas Negrin Nagy Krisztián
2-0 08:30 MAC PP Bodo Pozsgai Burt
2-1 16:21 LMI Uram Tamási Mezovsky
3-1 22:33 MAC Bodo Nagy Krisztián Dudas
3-2 24:27 LMI Osko
4-2 28:19 MAC Nagy Krisztián Burt Bodo
5-2 29:33 MAC Terbócs Odnoga Pozsgai
6-2 31:39 MAC Dansereau Kreisz Dudas
7-2 33:58 MAC Nagy Krisztián Bodo Macaulay
8-2 54:45 MAC Brown Klempa Dansereau
38 Kapura lövések száma 25
2 Kiállításpercek 6

Így ütött 8-at a MAC a Liptószentmiklósnak

   

Az újbudai Extraliga-csapat szenzációs győzelmének videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 17., hétfő
ELF 17:30 BRADAB 6-3VÉGE
ELF 18:00 DEBFTC 8-6VÉGE
    • M4 SPORT
február 18., kedd
ELA 17:30 GYEVAS 3-0VÉGE
ELF 17:30 SCCDAB 2-4VÉGE
EXL 18:00 MISDTV 4-3 HVÉGE
U21 18:45 UTEETO 5-2VÉGE
EBEL 19:15 DECAVS 3-2VÉGE
február 19., szerda
U21 14:40 PHCFTC 2-0VÉGE
ELA 18:00 HKBUTE 6-9VÉGE
ELF 18:00 FTCDEB 7-2VÉGE
U21 19:00 DHKMAC 5-3VÉGE
február 20., csütörtök
U21 18:35 MISDAB INFO
február 21., péntek
EXL 18:00 MISMAC 
    • DIGI SPORT 2
U21 18:40 AVSVAS 
EBEL 19:15 HCIAVS 
február 22., szombat
EL 18:00 DABUTE 
U18 19:00 ÓHASZG 
február 23., vasárnap
EXL   ?MAC 
EXL   MIS
U21 14:00 ETODAB 
EL 17:00 DABUTE 
EBEL 17:30 AVSVSV 
EL 18:30 DEBSCC 
U21 18:45 UTEMIS 
Partnerünk