Az utolérhető topcsapatok egyike a Trencsén

   

Erről Tokaji Viktor, a MAC másodedzője beszélt a klub hivatalos közösségi oldalán, megemlítve azt is, hogy csapata három pontért utazik a Duklához.

Kétségtelen tény, hogy az Extraliga legjobbjai közül a tavalyi döntő vesztese szerepel az idén a leghektikusabban. A Dukla Trencín jelenleg a 7. helyen áll 41 ponttal, alaposan lemaradva az előtte álló HC Nové Zámkytól, ellenben jelentősen megelőzve az utána következő kvartettet, melynek tagjai közül a Gyetva 33, a Liptószentmiklós és a DVTK Jegesmedvék 32, a MAC Újbuda 31 pontos. Az is elmondható, hogy a Trencsén nincs a legjobb szériában, lévén, hogy legutóbbi öt meccséből hármat elbukott, abból kettőt nullára. Pénteken azonban sikerült nyernie, egy 3-0-s első harmad után 4-3-mal küldte haza a Liptószentmiklóst.

Nem jött össze ezzel szemben a siker a MAC-nak, amely egymás után a második vereségét szenvedte el – előzőleg három győzelmet aratott sorozatban –, a bajnoki címvédő Besztercebánya fél tucatot végott a Tüskecsarnokban. Majoross Gergely vezetőedző úgy látta, csapata nem volt elég jó, nem tudta megközelíteni saját potenciálját, ami egy ilyen erős ellenféllel szemben ennyire volt elég. “Egy-egy ütemmel lemaradtunk, rendre hoztunk rossz döntéseket, amelyekkel bajba kerültünk” – fogalmazott a szakvezető. Ennél természetesen több kell Trencsénben, de Tokaji Viktor mindenesetre bizakodóan nyilatkozott ugyanott. “A Dukla Trencín talán az egyik a topcsapatok közül, amelyet utol tudunk érni, és szeretnénk is utolérni” – mondta.

A két gárdának ez értelemszerűen a már a harmadik összecsapása lesz az alapszakaszban. Elsőre hosszabbításban nyert a Dukla szeptember 21-én 4-3-ra, majd laza 5-2-vel vágott vissza a MAC Újbuda október 24-én a Tüskecsarnokban. A találkozó 17 órakor kezdődik Trencsénben.

zvo-duk

Dukla Trencín–MAC Újbuda 2-1

   

Nagyon közel állt Trencsénben a pontszerzéshez a MAC, ám végül szoros vereséggel kellett beérnie.

A mérkőzés leginkább említésre méltó eseményei a harmadik játékrészben történtek, előtte azonban már a 8. percben megszerezték a vezetést a hazaiak Varga révén, aki röviddel azután talált be, hogy a vendégcsapat megúszta első kiállítását. A második felvonás főként a hazaiak támadójátékáról szólt, amiben az is szerepet játszott, hogy Majoross Gergely fiainak több kisbüntetést is ki kellett védekezniük, melyek közül kettőből egy több mint másfél percig tartó három az öt ellen is összeadódott. A védekezés ugyanakkor jól működött, és Rajna Miklós is dicséretesen tette a dolgát (második számú hálóőrként a sérült Bálizs Bence helyett ezúttal a fiatal Nagy Kristófot nevezte a MAC).

A már említett utolsó felvonásban eleinte inkább a Dukla dominált, ám apránként kiszabadult a nyomás alól a budapesti Extraliga-csapat. Annyira, hogy a 45. percben ki is egyenlített: a támadóharmadba belépő Fejes Nándor pompásan készítette le a pakkot Terbócsnak, a csatár lőtt, a kapus mamuttal védett, épp Nagy Krisztián elé jött ki a korong, aki nem hibázott, 1-1. Ezután nagy erőket mozgósított a Trencsén, sokáig hiába, sőt: az újbudai kontrákban is benne volt a gól. Nem sokkal a vége előtt akadt egy olyan periódus is, amikor a MAC percekre a kapuja elé szorította a Duklát, a közönségnek nem is nagyon tetszett ekkor, amit látott. Az sajnos már igen, amikor az 59. percben a kék-fehérek elmulasztották lekövetni a helyzetbe settenkedő Svec mozgását, és ő közelről védhetetlenül bevágta Radivojevic passzát, 2-1. Majoross Gergely kisvártatva kapuslehozatalra szánta el magát, ami egy darab hatalmas ziccert hozott másodpercekkel a vége előtt, Dansereau bombáját viszont bravúrral fogta Michal Valent.

A MAC Újbuda három egymás utáni győzelem után a harmadik vereségét szenvedte el sorozatban. Legközelebb kedden tehetnek meg mindent a pontszerzésért Bodóék, amikor is a Liptószentmiklós érkezik a Tüskecsarnokba.

macdtr

fotó: Dömötör Csaba/MAC

Elmondhatjuk, hogy jól dolgoztunk a mérkőzésen

 

Majoross Gergely MAC Újbuda-vezetőedző csapata 1-2-es trencséni vereségéről.

“Megint elmondhatjuk, hogy jól dolgoztunk ezen a mérkőzésen, és egy nagyon erős ellenfél otthonában tudtunk végig partiban lenni. Annak külön örülök, hogy a poprádi mérkőzéshez eléggé hasonló forgatókönyv lényegi részén legalább egyszer változtatni tudtunk. Arra gondolok, hogy ott is túlnyomórészt dominált az ellenfél, játszottunk egy valamennyire kiegyenlített második harmadot. Nagyjából ez volt a helyzet tegnap is. Mindkét mérkőzésen nagyjából két harmad után a hazai csapat vezetett egy nullára, Popradon ezen nem tudtunk változtatni, viszont ez után a mérkőzés után sok részletet megmutattunk a srácoknak videón, hogy mi lehetett ennek az oka, hogy a harmadik harmad dominanciája sem tudott ahhoz vezetni, hogy gólt lőjünk. Ezen sikerült változtatnunk most Trencsénben, és ráadásul olyan gólt sikerült szereznünk, amit kimondottan hangsúlyoztunk ezen a megbeszélésen. Egy jó lövés, aminek az volt a célja, hogy kipattanó szülessen belőle, arra érkeztek emberek, Krisztián értékesíteni tudta a kipattanót, úgyhogy ennek az előrelépésnek mindenképpen örülök. Utána az utolsó két percben hagytunk egy 100%-os helyzetet az ellenfélnek, amit sajnos értékesítettek, majd mi is ki tudtunk dolgozni egyet, azt mi nem értékesítettük, és így végül csalódottan kellett befejeznünk az egyébként azt gondolom, hogy kiválóan lejátszott mérkőzést.”

Extraliga, 2018. nov. 25., vasárnap.
Valent: 95,7%
K
Rajna: 94,4%
Rygl, Krejci, Radivojevic, Mikula, Sojcik
1
Negrin, Dudas, Orban, Langkow, Bodó
Bohunicky, Holenda, Bartovic, Sádecky, Hecl
2
Burt, Fejes, Klempa, Brown, Dansereau
Kovár, Frühauf, Varga, Dlouhy, Pardavy
3
Pozsgai, Bugár, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
Luza, Hudec D., Svec, Spankovic
4
Kreisz, Szigeti, Majoross, Szabad
Peter Oremus
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:00 TRE Varga Bartovic Sádecky
1-1 44:36 MÚB Nagy Krisztián Terbócs Fejes
2-1 58:06 TRE Svec Radivojevic Sojcik
36 Kapura lövések száma 23
4 Kiállításpercek 8

A Dukla Trencín–MAC Újbuda összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum