4 idézet egy kiváló Rasmus Kulmala-interjúból

 

Az Amígélekén oldalon beszélgettek a DVTK Jegesmedvék remek finn légiósával, aki miként a jégen, azon kívül is színvolasan teljesített.

Rasmus Kulmala már a tavalyi Erste Liga-szezonban is a miskolci szurkolók kedvence volt ? nem csoda: az alapszakaszban 22, a rájátszásban még 7 gólt szerzett ?, és most magasabb szinten, az Extraligában is tisztes formát hoz, jelen állás szerint 5+9-cel a csapat harmadik legjobb pontszerzője. A 24 éves támadóról érdemes tudni, hogy már igen fiatalon bemutatkozhatott a Liigában, illetve tagja volt a 2014-ben junior-világbajnokságot nyert finn válogatottnak is. Ezen a tornán a többek közt Connor McDaviddel felálló Kanadán is átgázoltak, simán kiütve őket az elődöntőben.

Négy témát-választ emeltünk ki az interjúból, de természetesen érdemes elolvasni az egész anyagot, ezt ide kattintva tehetik meg.

Rasmus Kulmala a 2013/14-es Connor McDavidről:

“Őszintén, nem tudtam ki ő. Valamit hallottam róla, de ennyi. Annyira emlékszem, hogy rácsos sisakban játszott, annyira fiatal volt. De nem nyújtott maradandót, mivel megvertük őket 5-1-re.”

Rasmus Kulmala a lengyel jégkorongól:

“Aztán ott találtuk magunkat Opoléban, de sajnos szép emlékem nem igazán maradt erről az időszakról. Még mindig tartoznak nekem, és a liga színvonala kb. a finn ötödosztállyal megegyező, de a finn ötödosztályban is jobban bánnak az emberrel, mint ott. Van néhány profi csapat, ahol megfelelő körülmények vannak, mint a Tichy vagy Krakkó, talán mostanra már a Katowice is, de a többi csapat kritikán aluli. Akárki kérdezte, senkinek sem ajánlottam, hogy igazoljon oda.”

Rasmus Kulmala a tavalyi Erste Ligáról:

“Hát volt pár egész jó csapat. A MAC kiemelkedett az ellenfelek közül. Az Újpest, a Fradi, és a Csíkszereda is egészen rendben volt, de a többi csapat elég gyenge volt. Azt gondolom, hogy a tavalyi csapatunk minimum a finn másodosztály elődöntőjéig eljutott volna, viszont ott az összes csapat egész jó. A legnagyobb különbség a két liga között, hogy a Mestisben mindegyik csapat egész jó, viszont itt az Erste Ligában nagyon nagy különbség volt a felsőház és az alsóház között.”

Rasmus Kulmala az Extraliga-kihívásokról:

?A srácok hozzászoktak, hogy sorozatban nyerik a meccseket, és mivel ez most megváltozott, ezért ez a szezon megköveteli a megfelelő mentális felkészültséget is. Akármi történik, csak pozitívnak kell maradnunk. A sok meccs igazából annyiban hátrányos, hogy így kevesebb időnk marad edzeni, gyakorolni, valamint még jobban oda kell figyelnünk a helyes táplálkozásra, és a megfelelő mennyiségű alvásra. Profin kell viselkedni a hét minden napjának 24 órájában. A srácok profik, viszont sokszor úgy érzem, hogy nem teljes koncentrációval játszunk, lankad a figyelem. A hazai meccseken ezzel sose volt baj, a szurkolók, és az atmoszféra mindig segítettek minket, de mostanában sokszor túl sokat gondolkozunk. Szerintem ez az, amin leginkább dolgoznunk kell. Szerencsére, nagyon jó a csapategység, a csapatszellem is kiemelkedő. Megvannak a megfelelő vezéreink, mint Magosi, Jankó, Szirányi, szóval a tapasztaltabb játékosok.?

kulmala-tzs

fotó: Teszárovics Zsuzsa/JKB

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum