Bajnokot akarnak verni a DVTK Jegesmedvék

   

A miskolciak hárommeccses pontszerző sorozatban vannak, a Besztercebánya bukdácsol, de így is harmadik az Extraligában.

A szlovák bajnokságban nincs könnyű ellenfél, ám a DVTK Jegesmedvék péntek esti ellenfele ezen belül is a legnehezebbek közé tartozik. Igaz, nem verhetetlen, amint az már több alkalommal bebizonyosodott, többek között Budapesten is. A MAC Újbuda első és eddigi egyetlen győzelmét a címvédő ellen aratta, nem is akárhogyan, hanem egy bravúros 4-0-val. Nem ez az egyetlen kudarca a HC‘05 Banská Bystricának a szezonban, kikaptak a Liptószentmiklóstól, a Zsolnától és a Gyetvától túlórában, a Zólyomtól simán. Ezzel szemben verték viszont a listavezetőt Kassát is, egyebek közt ezzel magyarázható, hogy hektikus teljesítményük ellenére az élmezőnyben tartózkodnak, ebben a pillanatban konkrétan a harmadik helyen állnak. Ebbe a pozícióba amúgy csütörtök este kapaszkodtak fel, amikor is Pöstyénben 3-1-re legyőzték a szlovák juniorválogatottat – első nem saját jégen aratott sikerük volt ez –, miáltal minden más csapatnál több, szám szerint 10 mérkőzésen vannak túl.

A Jegesmedvék 9 találkozónál járnak, 4 győzelmet és 4 vereséget számlálnak, egyetlen döntetlenjük alkalmából a Poprád vitte el a túlórát, így most 8. a magyar csapat 13 ponttal. Kezdésnek ez több mint elfogadható, főként, hogy olyan skalpot is be tudtak gyűjteni, mint az idén igencsak impresszív Érsekújváré. A miskolciak 3 meccses pontszerző szériában vannak, két diadal után következett a részben eredményes poprádi kiruccanás, nyilvánvaló, hogy folytatni szeretnék a sorozatot.

“Az egész csapat izgatottan várja, hogy a tavalyi bajnok ellen jégre lépjünk hazai pályán – fogalmazott Glen Hanlon vezetőedző a klub hivatalos honlapjának. – Ahogy a mondás tartja, ha a legjobb akarsz lenni, ahhoz először a legjobbakat kell legyőznöd. Az eddigi négy miskolci mérkőzésünkön rengeteg támogatást kaptunk a szurkolóinktól, amit szeretnénk győzelemmel meghálálni.”

Strenk Hunor másodedzőtől megtudtuk, hogy Miskolczi Márk visszatérésére van esély, a rutinos szlovák bekk, Tomas Slovak ellenben továbbra is sérült, míg Szappanos Dávid visszatért a Hokiklub Budapesthez. “Szeretnénk folytatni pontszerző sorozatunkat – mondta blogunknak Strenk. – A besztercebányaiak tegnap este is játszottak idegenben az U20-as válogatott ellen, igyekszünk ebből a magunk javára előnyt kovácsolni. Kemény munkára lesz szükségünk hatvan percen keresztül, nagyon fontos, hogy hogyan állunk bele a meccsbe, milyen munkamorállal dolgozunk a jégen.”

A mérkőzés 18 órakor kezdődik a Népkertben, a Digi Sport élőben közvetíti.

dvtk

DVTK Jegesmedvék–HC '05 Banská Bystrica 2-5

   

A tavalyi Extraliga-bajnok látogatott Miskolcra, és végig magabiztosan játszva vitte el a három pontot.

A Besztercebánya jelentős késéssel, csak kevesebb mint egy órával a kezdő sípszó előtt esett be a miskolci jégcsarnokba, mintegy négyórányi buszozás után. A megszokott bemelegítés hiánya nem látszódott a vendégeken, az első percekben lövések tekintetében viszont gyors adok-kapok zajlott le a felek között. Az 5. percben be is fújták az első kiállítást, így a Jegesmedvék próbálhattak speciális helyzetben gólt lőni, és ez sikerült is, miután Somogyi egy kipattanót értékesített közelről (1-0). Három perc múlva fordult helyzet, a vendégek kerültek emberelőnybe, és két másodperccel annak lejárta előtt Asselin oldalról kegyetlenül kilőtte a bal felső sarkot (1-1). A 12. percben ismét a vendégek küldhettek egy játékossal többet a jégre, és ezt 1 másodperccel a vége váltottak gólra. Datelinka teljesen egyedül állt a kapus előtt, kapta is a korongot, elhúzta azt Adorján mellett, és a hálóba emelt (1-2). A folytatásban fölénybe került az Extraliga tavalyi bajnoka, volt üres kapus helyzetük is, de Galanisz még blokkolni tudott, az ellentámadásban pedig Vas kék vonalas bombáját fogta magához Williams. Szűk két perccel a vége előtt ismét egy miskolci ült ki a büntetőpadra, de itt nem esett gól.

A második harmadra 14 másodperc jutott ebből a kiállításból, de el is telt nagyobb izgalom nélkül. A 23. percben a Jegesmedvék kezdhették el következő fórjukat, ám ebből a besztercebányaiak lőttek gólt. A miskolciak a támadó kék vonalon vesztették el a korongot, Stasny remekül ugratta ki Faillét, aki szólója végén Adorján lábai között csúsztatta a pakkot a hálóba (1-3). Teljes létszámban a vendégek támadtak többet, a játék csak a harmad második felében lett kiegyenlítettebb. A 34. percben furcsa góllal növelte előnyét a szlovák csapat. Török vitte be a korongot a támadó harmadba, a palánk mellől lőtt, a korong Adorján karja alatt átcsorgott, és a kapu felé pattogott. Kulmala ért oda először, menteni próbált, de olyan szerencsétlenül ért a pakkhoz, hogy az átcsúszott a gólvonalon (1-4). Glen Hanlon kapust cserélt, Duschek állt be Adorján helyére. A bajnokcsapat ekkor már komoly fölénybe került, és három perc múlva ismét elszomorították a miskolci szurkolókat: Marshall lopta egy kicsit a távolságot a kék vonaltól, majd nagy löketet eresztett meg, amely egy védő botján irányt változtatva vágódott a kapuba (1-5).

A harmadik játékrészben továbbra is a vendégek domináltak, a házigazdák leginkább védekezésre kényszerültek. A 45. percben ismét a Miskolc került előnybe, de kis híján ebből is a Banska lőtt gólt. Stasny szerzett korongot, átkígyózott a hazai védelmen, két védőt is elfektetett, de lövését végül védte Duschek. Az 52. percben szépítettek a Jegesmedvék: Vas a bedobó pont közeléből lőtt a hosszú felső sarokba (2-5). A következő cserében Hajós lőhetett közelről, de Williams védett. Egy újabb kihagyott miskolci előny után visszavette a játék irányítását a Besztercebánya. Az utolsó percekben a miskolciaknak is adódott két nagy helyzete, de a vendégkapus mindent védett.

misbby

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

Minden játékosom betartotta az utasításokat

   

Vezetőedzői nyilatkozatok a DVTK Jegesmedvék–Besztercebánya mérkőzés után.

Glen Hanlon: “A Besztercebánya nem véletlenül volt tavaly bajnok, most is kitűnően játszottak, jobbak voltak nálunk. Tanulnunk kell a mérkőzésből.”

Dan Ceman: “Kicsit nehezen rázódtunk bele a mérkőzésbe, mert elég nagy késéssel értünk ide. Aztán egyre jobban belejöttünk, minden játékosom betartotta a taktikai utasításokat, és sorra jöttek a gólok is. Örülök a győzelemnek.”

Extraliga, 2018. okt. 5., péntek.
Adorján: 83,3% (Duschek: 92,9%)
K
Williams: 87,5%
Crawford, Kiss, Harrison, Magosi, Vas
1
Mihálík, Sloboda, Stastny, Faille, Sykora
Szirányi, Láda, Pance, Kulmala, Somogyi
2
Datelinka, Biro, Buc, Surovy, Asselin
Rusk, Milam, Miskolczi, Galanisz, Loiseau
3
Miller, Marshall, Török, Cesik, Kabac
Vojtkó, Ritó, Vincze, Hajós
4
Kosecky, Gilak, Varga, Tamási, Gabor
Glen Hanlon
E
Ivan Droppa
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:54 MIS PP Somogyi Galanisz Magosi
1-1 09:45 BBY PP Asselin Datelinka
1-2 13:06 BBY PP Asselin Marshall
1-3 22:57 BBY SH Faille Stastny
1-4 33:55 BBY Török Cesik Marshall
1-5 36:44 BBY Marshall Miller Cesik
2-5 51:17 MIS Vas Crawford Harrison
16 Kapura lövések száma 38
8 Kiállításpercek 8

A Miskolc–Besztercebánya képekben

 

A Jegesmedvék–Besztercebánya összefoglalója

   

Hét gól, öt oda, kettő ide – és még néhány helyzet.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum