Feszesebb, élesebb játékot mutatna a DVTK

   

Az Extraliga-szezon eddigi meglepetéscsapatától, a Liptószentmiklóstól vennék el első idegenbeli pontjaikat a miskolciak.

A DVTK Jegesmedvék vereség, győzelem, vereség, győzelem sormintával kezdték első idényüket a legfelső osztályú szlovák bajnokságban, ez a váltakozás azonban legutóbb megtört, és nem előnyére. Előbb hazai pályán a Zólyomtól, majd idegenben a Gyetvától kaptak öt-öt gólt, miközben összesen két találatot értek el. A 6 meccsen megszerzett 6 pont – amelyeket a mezőny gyengébbjei közé tartozó Zsolna és az U20-as válogatott ellen gyűjtöttek – egyelőre a 10. helyre elegendő. Amennyiben Glen Hanlon tanítványai szeretnének elindulni a táblázaton felfelé – nyilván szeretnének –, akkor idegenben is el kell kezdeniük a pontgyártást. Hogy ez a liga legjobb csapatai közé tartozó Nyitra és Kassa otthonában nem sikerült, abban semmi tragikus nincs, a HC Detva elleni találkozótól azonban talán többet várt a csapat és a lelkes szurkolósereg is.

Lényegében erről beszélt blogunknak Strenk Hunor másodedző is: “Sajnos Gyetván nem voltunk elég élesek, nem úgy sikerült a meccs, ahogy szerettük volna, így nem tudtuk megszerezni azokat a pontokat, amelyekért hajtottunk. 2-2 után többet hibáztunk, egy ilyenből a Detva megszerezte a vezetést, a végjátékban túlzottan kitámadtunk, ebből megszerezték a negyedik góljukat, majd üres kapura az ötödiket. Megterhelő volt az első 10 nap a 6 mérkőzéssel, ezt is szoknunk kell még.”

A pihenésre, a regenerálódásra egy kis idő most adódott, kedden a mezőny nagyobbik feléhez hasonlóan a Miskolcnak sem kellett játszania, csütörtök este viszont máris érkezik az újabb lehetőség, a Liptószentmiklós lesz az ellenfél. Amelyhez utazni kell ugyan, de nem Liptószentmiklósra. A csapat otthonát felújítják, és a munkálatok csak októberben fejeződnek be, ezért a mérkőzésre Iglón kerül sor. A két város között több mint nyolcvan kilométer a távolság, de azt nem tudhatjuk, hogy mindez mit jelent a szurkolás szempontjából.

Az MHk 32 Liptovsky Mikulást előzetesen senki sem sorolta az élmezőnyre esélyes csapatok közé – ezt a közelmúltja, amit itt ismertettünk röviden, nem is indokolta –, ám hazai pálya hiányában is rácáfoltak a várakozásokra. 5 meccs után 4 sikerrel – 2 túlórás volt – a 3. helyen állnak, rendes játékidős vereségük még nincs, miközben egyaránt büntetőkkel legyőzték a bajnoki címvédő Besztercebányát és a MAC Újbudát is. Az eddigiek azt mutatják, hogy aki kezdeni akar velük valamit, annak nem annyira a nagy nevekre, mint a Huna ikrekkel és Martin Kriska csapatkapitánnyal felálló első sorra, valamint a Tüskecsarnokban a döntő rávezetést vállaló, a negyedik sorból indulva 4+3-nál tartó Michal Uhrikra kell figyelnie.

“Csütörtökön a Liptószentmiklóshoz megyünk – latolgatta az esélyeket Strenk Hunor. – Jól kezdték az idényt, jobban, mint ahogy azt nagyon sokan várták. Ez óvatosságra kell intsen bennünket, de úgy érezzük, olyan ellenfél vár ránk, amely ellen ismét reális esélyünk lehet első idegenbeli pontjaink megszerzésére. Ehhez feszesebb, élesebb játékot kell mutatnunk, mint legutóbb. Sajnos vannak sérültjeink, Hajós és Slovák biztosan nem játszhat, és Miskolczi Márk szereplése is erősen kérdéses. Valószínűbb, hogy ő sem lesz ott a csapatban.”

A találkozó 17 órakor kezdődik, a jegyeket, amelyek 3 euróba kerülnek egységesen, a helyszínen lehet megvásárolni.

dvtk

fotó: dvtk.eu

MHk 32 Liptovsky Mikulás–DVTK Jegesmedvék 1-3

   

Iglón látták vendégül a liptószentmiklósiak a miskolciakat, akik megszerezték első idegenbeli győzelmüket.

Az erőltetett menetelés kezd meglátszani a Jegesmedvék összeállításán, hiszen csütörtökön három játékost is nélkülözniük kellett sérülés miatt. A miskolciak ennek ellenére igen agresszívan kezdtek, az első percekben csak a hazai kapusnak akadt védeni valója, de Crawford, Pance és Galanisz is jegyzőkönyvi bejegyzés nélkül maradt. A nyomás a 4. percben emberelőnyhöz vezetett, amelyet igen jól játszottak meg a vendégek, több nagy helyzetük is volt, de Kiszlicin óriási bravúrokat mutatott be. A hazaiak a harmad felénél kezdtek ébredezni, és amint veszélyesebben kezdtek támadni, rögtön meg is rongálták az Adorján mögötti felső kapuvasat a 9. percben. Továbbra is a miskolciak töltöttek több időt a támadó harmadban, a hazaiak alig tudtak kibontakozni. A játék képe az utolsó öt percben kezdett megváltozni, átvette az irányítást a Liptovsky Mikulás, és Adorjánnak többször is aktívan be kellett avatkoznia, hogy elkerüljék a gólt. A 19. percben viszont tűzijátékot rendeztek a Jegesmedvék a hazai kapu előtt, de az orosz hálóőr ezúttal is parádézott.

A második harmadból alig telt el 20 másodperc, amikor egy kiemelt korong fölött elütött a miskolci hátvéd, Huna így egyedül vihette a pakkot Adorjánra, de lövését hárította a kapus. Sokkal határozottabbak lettek a házigazdák, így több lett a helyzet a miskolci ketrec előtt, a 23. percben egy közeli lövés centikkel pattogott el a kapuvas mellett. A következő percekben előbb a liptói, majd a miskolci kapu előtt forrt a levegő, de csak egy újabb csengő hazai kapuvas lett az eredmény. Nyílt sisakos támadójátékot vezetett elő mindkét csapat, ami helyzetcunamihoz és kapusparádéhoz vezetett. A nagy rohanásból a szlovák csapat jött ki jobban, hiszen 33. percben megszerezték a vezetést: 2 az 1 ellen vihették a korongot a támadó harmadba, és Huna végül kilőtte a hosszú sarkot (1-0). A 36. percben újabb emberelőnyhöz jutottak a Jegesmedvék, ám a két perc alatt kevés veszélyt tudtak teremteni. Teljes létszámban viszont több mint egy percre beszorították a liptói csapatot a saját harmadába, de Kiszlicin ismét mindent védett. Az utolsó percben ismét eggyel több játékost küldhettek a jégre a miskolciak, és ezt már kihasználták: Kulmala keresztpasszát a kapuvasnál üresen hagyott Pance ütötte kapásból a hálóba (1-1). Batuto nuoma bei pardavimas Kaune ir Vilniuje konkurencinga kaina.

A harmadik játékrész első pár perce a Miskolcé volt, és a 44. percben meg is fordították az állást: Kulmala a palánk mellől passzolt középre, Pancéra megint nem figyeltek, ő pedig fonákkal a kapus lábai között lőtt a kapuba (1-2). Négy perc múlva egy kontra végén Vas találta telibe a kapuvasat, ám a következő támadásban növelték előnyüket a Jegesmedvék. Pance lövése éppen Somogyi elé pattant, aki egyből a hosszú felső sarokba lőtte a pakkot (1-3). Az 56. percben jött el a hazaiak első emberelőnye, de ezt a miskolciak simán kivédekezték. Szűk három perccel a vége előtt a hazaiak időt kértek és levitték a kapust, amelyet azonban nem tudtak gólra váltani, így a Jegesmedvék megszerezték első idegenbeli győzelmüket.

mis_o20

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

Extraliga, 2018. szept. 27., csütörtök.
Kiszlicin: 90,9%
K
Adorján: 96,0%
Nadasdi, Mezovsky, Kriska, Huna Richard, Huna Robert
1
Crawford, Kiss, Harrison, Magosi, Vas
Kurali, Kurali, Baranov, Lichanec, Sukel
2
Szirányi, Láda, Pance, Kulmala, Somogyi
Nemec, Horváth, Piatka, Listiak, Heikkila
3
Rusk, Milam, Ritó, Galanisz, Loiseau
Baca, Korí­m, Vybiral, Uhrík, Osko
4
Vojtkó, Vincze
Anton Tomko
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 32:21 LMI Huna Robert Nadasdi Kriska
1-1 39:48 MIS PP Pance Kulmala Milam
1-2 43:34 MIS Pance Kulmala Somogyi
1-3 48:36 MIS Somogyi Pance
25 Kapura lövések száma 33
6 Kiállításpercek 2
Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum