Vas János: Itt a 90-95 százalék nem elég

 

Hamar megszerezték első győzelmüket a szlovák Extraligában a DVTK Jegesmedvék, de tanulnivaló akad még bőven. Vas Jánossal az első tapasztalatokról beszélgettünk.

Rögös, de szép kilátásokkal kecsegtető úton indult el a DVTK Jegesmedvék csapata, amikor ? a MAC Újbudával együtt ? nekivágott a szlovák Extraligának. A miskolciak legtapasztaltabb magyar játékosa az NHL-be is draftolt Vas János, aki a tengerentúli AHL mellett számos európai topligában letette a névjegyét. Az első három mérkőzés alapján tudott-e valamilyen újdonsággal szolgálni számára a szlovák elitbajnokság? ?Azt máris megtapasztalhattuk, hogy itt a 90-95 százalékos teljesítmény nem elég, a maximumot kell nyújtani minden meccsen hatvan percig. Itt az ellenfelek a legkisebb hibát is azonnal büntetik, nem szabad nekik erre esélyt adni, mert ebben egyelőre ők a jobbak. Érdekes volt látni, hogy milyen nagy szerepe van a hazai pályának. A szlovák csapatok, főként a tabella elejéről, a saját csarnokukban nagyon belekezdenek, lecsapnak minden lehetőségre. Ez fontos lehet számunkra is: a hazai mérkőzéseket meg kell nyernünk, idegenben pedig minél több pontot összeszednünk, ez a rájátszás szempontjából is döntő lehet.?

A miskolci gárda játszott már topcsapattal és a táblázaton hátrébb található ellenféllel is. Mi a különbség a két szint között? ?Lényeges eltérés a sebesség. Ebbe még nekünk is bele kell nőnünk, mert ha nem vesszük fel az ő fordulatszámukat, akkor átrohannak rajtunk. A topcsapatok komplettebbek, magabiztosabbak, de igazából a különbség nem olyan nagy. Annak azért örülök, hogy már jeleztük, nekünk itt a helyünk. Megvan az első győzelmünk, Kassán pedig a második harmadban sikerült elcsendesítenünk a nézőteret. Ezek azok az első jelek, amelyek bizonyítják, hogy mi is tudunk ezen a szinten játszani, és ha továbbra is ilyen ütemben tanulunk a meccsekből, még jobbak lehetünk.?

vasjanos2

fotó: Teszárovics Zsuzsa/JKB

Vas János remekül kezdte a szezont, hiszen három mérkőzésen már négy pontnál jár. Minden jel szerint fekszik neki az Extraliga. ?Korai még erről beszélni. Örülök, hogy jól indítottam az évet, de számomra az én mindig hátrébb van, mint a mi. A csapat összeteljesítménye a legfontosabb, amelyben én is csak alkatrész vagyok.?

A csapatban vannak rutinos játékosok, akik játszottak már ezen a szinten ? vagy hasonlón ?, ám a többiek még csak ismerkednek a nagyobb kihívással. Milyen hamar lehet kiegyenlíteni a kiegyenlítendőket? ?Úgy gondolom, ezzel nincs nagy problémánk. Természetesen vannak húzójátékosok, akik jobban tudják, ilyen helyzetekben mit kell tenni, és segítik a többieket. Az eddigi meccseken azt láttam, hogy mindenki megtesz mindent a sikerért, és igyekszünk gyorsan kijavítani az hibákat, mindegy, hogy ki követi el azokat. Nekünk csapatként kell erősnek lennünk, és biztos vagyok benne, hogy sokat fogunk előrelépni a szezon során.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum