A rájátszás a DVTK Jegesmedvék minimális célja

   

Negyven év alatt négyszer lépett nagyot a miskolci jégkorong.

A pénteken induló Tipsport Extraliga-szezon felvezetéseként sajtótájékoztatót és szurkolói ankétot tartott a DVTK Jegesmedvék csapata szerdán este a jégpálya melletti Vigadó étterem kerthelyiségében, ahol a klub vezetői, a tulajdonosi képviselők, támogatók mondták el várakozásaikat a szlovák topligával kapcsolatban. A szurkolók megtudhatták, hogy a miskolci jégkorong az idén negyvenéves, hiszen 1978-ban, az első jégpálya átadásával indulhatott meg a hokiélet a városban. Ez volt az első nagy lépés, amelyet még három követett: 2006-ban a fedett csarnok felépítése, 2015-ben az első bajnoki aranyérem, majd 2018-ban a sokáig csak álomnak gondolt Extraliga-indulás.

A klub kiegyensúlyozottan gazdálkodhat, a Tipsport Liga-szereplés anyagi háttere biztosított, köszönhetően a szponzorok megemelt támogatásának. Az előző évhez képest 150 bérlettel többet adott el a klub, így a csarnok kapacitásának harmadát az állandó nézők foglalják majd el. A hokiban az EBEL-es Fehérvár mögött a miskolciaké volt a második legmagasabb nézőszám eddig is, és bíznak abban, hogy ezt a számot feljebb tudják tornászni, és sok telt házas meccsük lesz.

Többen is említették: óriási fegyvertény, hogy két magyar csapat is indulhat a szlovák elitbajnokságban. Az eleinte komoly ellenállás megváltoztatásán sokan és keményen dolgoztak, és most már a DVTK Jegesmedvéken és a MAC Újbudán múlik, hogy teljesítményükkel bizonyítsák: ott a helyük az Extraligában.

A csapat sokat fejlődött a felkészülés alatt, és a bajnokság elején is azon lesz a hangsúly, hogy mérkőzésről mérkőzésre javuljon a teljesítményük. A legtöbbször elhangzott elvárás a rájátszásba kerülés volt.

A legérdekesebb kérdés a játékoskerettel kapcsolatban hangzott el. Az egyik törzsszurkoló felvetette, hogy a szlovák csapatok 25-30 fős – vagy esetenként ennél is nagyobb – kerettel dolgoznak, míg a Jegesmedvék jelenleg 22 játékossal rendelkeznek. Mi lesz sérülések, betegségek, esetleges eltiltások esetén, hogyan tudják pótolni a kieső játékosokat? A válaszból kiderült, hogy a Hokiklub Budapesttel kötött szerződés szerint onnan bármikor felrendelhetik a kölcsönadott játékosokat, korlátlan fel- és lejátszásra lesz mód.

A játékosok elmondták, hogy már alig várják a rajtot, hiszen számukra is óriási kihívás ilyen magas szintű bajnokságban játszani. A szurkolók örömmel nyugtázhatták, hogy Vas János és Ryan Harrison felépült sérüléséből, és ott lesznek a jégen a nyitrai nyitómérkőzésen szeptember 14-én.

A DVTK Jegesmedvék első hazai találkozójára két nappal később, vasárnap este 17:30-tól kerül sor, amikor is a Zsolna teszi tiszteletét Miskolcon.

dvtk

fotó: dvtk.eu

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk