Gyerehokizni Kánya Tamás ezüstérmes a DNL-ben

   

Utánpótlás-légióskörkép a nagyvilágból.

Elveszítette a német DNL döntőjét az Eisbaren Berlin. A fővárosiak otthon 5-2-re legyőzték a Mannheimet, majd az ellenfél élt pályaelőnyével, és mindkét hazai meccsét behúzta, előbb 7-3-ra, majd hosszabbítást követően 4-3-ra, így ők lettek a bajnokok. Kánya Tamásnak, aki a mindent eldöntő mérkőzésen gólpasszt adott, így az ezüstérem jutott.

A DNL osztályozóján remekel az Augsburg, négyből négy győzelemnél jár, legutóbb a Regensburgot győzték le 6-2-re, illetve 6-4-re. Péter Donát 2+3-mal abszolválta a két meccset, Szűcs Ádám ezúttal nem szerzett pontot. Az Augsburg vezeti négyfős csoportját.

A szlovák ifjúsági ligában a Dukla Trencin lezárta párharcát a Zilina ellen, a harmadik mérkőzésen idegenben 9-1-re győzött, ezzel pedig 3-1-es összesítéssel az elődöntőbe lőtte magát. Sárdi Máté két gólt szerzett, megtörve november eleje óta tartó gólcsendjét. A Trencsénre a Nyitra vár az eldöntőben.

A finn Nuorten Mestis negyeddöntőjében az alapszakasz hetedik Blues Akademia a második LeKivel találkozott, akik nem sok kérdést hagytak felmerülni a két győzelemig tartó párharc során. A LeKi hazai pályán 5-0-ra, idegenben 8-4-re győzött. Nagy Zoltán számára így véget ért az idény, a Blues mezében 16 mérkőzésen 8 pontot termelt.

Bejutott a Nuorten SM-liiga elődöntőjébe viszont a KalPa. Kreisz Brunóék ellenfele az alapszakasz negyedik JYP volt, és fordulatos összecsapások során 3-1-es összesítéssel búcsúztatták őket. A KalPa előbb idegenben nyert hosszabbításban 3-2-re, amivel elvette a JYP pályaelőnyét, majd otthon 2-1-re győztek szintén ráadás során. A harmadik meccset otthon tartotta a JYP, ismét hosszabbításba torkollott a mérkőzés, 4-3 lett a vége. A KalPa végül otthon zárta le a párharcot, 3-2-re győzött. Kreisz Brunó az első két mérkőzésen játszott.

Kiesett a WSHL divízió negyeddöntőjében a Southern Oregon Spartans. Tóth Péter csapata a Bellingham Blazers vendége voltak a két győztes meccsig tartó párharc során, a hazaiak pedig 8-2-re, illetve 4-3-ra legyőzték a divízióutolsó Spartanst. A második mérkőzésen Tóth szerezte meg a találkozó első gólját, ám később a hazaiak fordítani tudtak és lezárták a negyeddöntőt. Tóth Péter 50 mérkőzésen játszott, 3 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.

A Fresno Monsters viszont megnyerte negyeddöntős párharcát az utolsó San Diego Sabres ellen, hazai pályán 11-1-re és 5-1-re diadalmaskodtak. Szeghalmi Kevin játszott, pontot nem szerzett. Az elődöntőben az második kiemelt Ontario Avalanche lesz a Monsters ellenfele. A középnyugati divízióban a Springfield Express jövő héten kezdi meg elődöntőjét az Oklahoma City Blazers ellenében.

A Visby/Roma lejátszotta utolsó két mérkőzését is a svéd U20 Elit osztályozóján. Ugyan már korábban eldőlt, hogy a Visby nem juthat fel, így az utolsó fordulók tétje az első győzelem megszerzése volt. Ez nem jött össze, a Nynashamn 3-1-re, a Nyköping 11-5-re verte őket. Pákozdi Bálint a második mérkőzésen két gólpasszt szerzett. Pákozdi 31 mérkőzésen lépett pályára a szezon során, ezeken 14 gólt és 32 gólpasszt szerzett.

Az U18 Elit keleti osztályozóján a Vallentuna és a Flemingsberg áll bennmaradást, illetve feljutást érő helyen. Egymás elleni mérkőzéseiket a vendégcsapat nyerte: a Flemingsberg 4-2-re győzött Vallentunában, majd az utóbbi fordított pályaválasztás mellett 4-3-ra visszavágott. Vasárnap mindkét együttes begyűjtött még egy-egy győzelmet, a Vallentuna a Tumba csarnokában nyert 8-2-re, a Flemingsberg a Varmdö otthonában 6-2-re. Galló Olivér 83, 88, illetve 91%-kal védett a három összecsapás során. Fajcsák Tamás az első mérkőzésen a Flemingsberg győztes gólját ütötte, a Varmdö ellen 1+1-gyel zárt.

Az U18 Elit déli osztályozóján a Karlskrona hazai jégen 5-2-re kikapott a Mariestadtól. Kozma Dávid lőtte csapata mindkét gólját, a hajrában büntetőt hibázott.

A finn B-nuorten Suomi-sarja liga küzdelmei is befejeződtek, a 2-es csoportban a HJK zárásképp 7-3-ra verte a KooKoo-t és 14-2-re a Bluest. Szolga Bertalan a két találkozó alatt egy gólt ütött és 5 gólpasszt osztott ki. A HJK megnyerte csoportját. A 3-as csoportot megnyerő TuTo 17-2-re verte az utolsó fordulóban a LaJy-t. Farkas Márton 2-2 góllal és gólpasszal lett gazdagabb. A csoportok első két helyezettjei a hétvégén körmérkőzéseket játszanak egymással.

1995 és 1997 között született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Dobos Kristóf kapus West Sound Warriors (WSHL)
Erőss Zoltán csatár Curry College (NCAA III)
Gáspár Máté csatár Linz (AUT)
Herner Olivér hátvéd University of Maine (NCAA)
Kovács Mátyás csatár Hamburger SV (GER-4.)
Nagy Zoltán csatár Blues Akatemia U20 (FIN)
Szabad Kevin csatár Vienna Capitals (AUT)
Villás Bálint hátvéd New York Aviators (USPHL)

1999-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Bugár Gábor hátvéd Boden (SWE)
Futó Máté hátvéd Seguin Huskies (GMHL)
Horváth Bálint csatár Rögle (SWE)
Kreisz Brúnó csatár KalPa (FIN)
Maros Botond kapus Vienna Capitals (AUT)
Pákozdi Bálint csatár Visby/Roma (SWE)
Simotics Ferenc hátvéd Sparta Praha (CZE)
Szigeti Ákos csatár Springfield Express (WSHL)
Tóth Balázs kapus Linz (AUT)
Tóth Péter hátvéd Southern Oregon Spartans (WSHL)

2000-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Farkas Márton csatár TuTo (FIN)
Galló Olivér kapus Vallentuna (SWE)
Péter Donát csatár Augsburg (GER)
Révész Marcell csatár Zürich Lions (SUI)
Seregély Máté hátvéd Ontario (HEOMAA)
Szeghalmi Kevin csatár Fresno Monsters (WSHL)
Szolga Bertalan csatár HJK (FIN)
Tóth András Máté csatár Reign (CAN)

2001-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Fajcsák Tamás csatár Flemingsberg (SWE)
Falus Ádám hátvéd Zürich Lions (SUI)
Halász Béni kapus Linz (AUT)
Kánya Tamás csatár Eisbären Berlin (GER)
Kozma Dávid csatár Karlskrona (SWE)
Kóczán János csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Kónya Krisztián csatár Linz (AUT)
Mesterházy Bálint csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Papp Kristóf csatár Madison Capitals (USHL)
Sárdi Máté csatár Dukla Trencín (SVK)
Simon János kapus Okanagan (AUT)
Szűcs Ádám csatár Augsburg (GER)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum