Gyerehokizni Révész Marcell elődöntőbe lőtte a Zürichet

   

Utánpótlás-légióskörkép a nagyvilágból.

Révész Marcell az elődöntőbe lőtte a svájci Elite B-ben szereplő ZSC Lionst. A zürichiek az Ajoie-vel vívtak három győzelemig tartó párharcot. Az első három meccset egyaránt a hazai gárda nyerte, így 2-1-es összesített ZSC-vezetéssel érkeztek a felek múlt héten a negyedik találkozóhoz. A ZSC 4-2-re győzött idegenben, a találkozó győztes gólját Révész szerezte a második harmad végén. Az elődöntőben a Chur Capricorns-szal játszanak a zürichiek, az első találkozó már le is ment, a Chur otthon 4-2-re nyert, Révész ismét betalált.

Két vereséggel zárta a Novizen Elite alapszakaszát a ZSC ifjúsági csapata. Falus Ádámék a Gottéron csarnokában hosszabbításban kaptak ki 4-3-ra. Az utolsó fordulóban a másik magyar érdekeltségű csapatot, a Bielt fogadták, és 4-2-es vereséget szenvedtek. A Biel a másik meccsén Bernben vendégszerepelt és hozott el 2 pontot hosszabbítás során 5-4-gyel. Sem Falus Ádám, sem Ortenszky Tamás nem szerzett pontot. A Biel második, a ZSC végül cask az ötödik lett az alapszakaszban.

A német DNL-ben az Augsburg előbb hosszabbításban 6-5-re győzött Mannheimben, majd a hazaiak visszavágtak és 12-2-vel küldték haza a bajorokat. Péter Donát az első meccsen asszisztos volt, a másodikon gólt szerzett. Szűcs Ádám az első mérkőzésen mesterhármasig jutott, a másodikon Péter mellett ő szerezte a másik vendég gólt. Az Augsburg hatodik a felsőházban. A bajnokság másik magyar érdekeltségű csapata, az Eisbaren Berlin Kánya Tamással a soraiban győzte le 2-1-re és hosszabbításban 5-4-re a Kölnt. A Berlin harmadik a felsőházban.

Felemás eredménnyel zárta az idényt a Linz EBYSL-csapata. A Black Wings hazai pályán 7-2-re legyűrte az Innsbruckot, míg a Bécsben 2-1-re kikapott. Gáspár Máté a tiroliak ellen kétszer volt eredményes, az első és a hatodik gólt szerezte. Tóth Balázs a Bécs ellen kapott szerepet, 43 lövésből 41-et hatástalanított, 95%-kal védett. Kónya Krisztián az első meccsre öltözött be. Gáspár 30 mérkőzést játszott a szezonban, 10+20-szal zárt, Kónya 29 találkozón 6+6-tal, míg Tóth kapus 20-szor élvezte a szakvezetés bizalmát, végső védési hatékonysága 88,8% lett. A Linz az A jelű kvalifikációs csoport negyedik helyén végzett, csak a csoportelső Vasas került be a rájátszásba.

A linzi EBJL-csapat Villachban egy 4-1-es vereséggel zárta a szezont. Halász Béni 50 lövést védett, ám ez is kevés volt a pontszerzéshez. A sok kiállítással tarkított mérkőzésen Kónya Krisztián lőtte a vendégek egyetlen gólját, majd a hajrában 5+20 perces kiállítást kapott. Halász Béni az idény folyamán 89,4%-kal védett, Kónya 18 mérkőzésen bőven pont/meccs átlag fölött végzett, 15 gólt lőtt és 26-ot készített elő. A Linz B Jelű kvalifikációs csoport harmadik helyezettje lett.

Az Okanagan második számú EBJL-csapata befejezte az idényt, az utolsó fordulóban hosszabbításban gyűrték le a Zell am See-t. Kóczán János nem szerzett pontot, 24 találkozón játszott, amelyeken 6+7-et szorgoskodott össze. Az Okanagan Whie az A jelű kvalifikációs csoport negyedik helyén végzet, playoffba nem jutott. Az első számú csapat, az Okanagan Red viszont bejutott, Simon Jánosék a Salzburggal játszanak majd a legjobb 8 között.

Három találkozót is vívott a múlt héten a svéd SuperElit U20-ban a Rögle. Horváth Bálint csapata Karlskronában 4-3-ra kikapott, aztán Timrában 7-3-ra, a MODO otthonában 4-1-re győzött. Horváth mindhárom meccsen játszott, összesen egy gólt és 4 gólpasszt jegyzett. A Rögle ötödik a 10 fős alsóházban.

Az U20 Elit északi felsőházában a Boden a Björklöven vendége volt, és sima, 6-1-es vereséget szenvedett. Bugár Gábor nem szerzett pontot. Bugár közben bemutatkozhatott a Boden felnőtt csapatában a svéd harmadosztályban, a Borlänge elleni hazai 5-2-es győztes meccsen ült a kispadon.

Két győzelemmel zárta a középszakaszt a Vallentuna U18. Galló Olivér klubja a Taby csarnokában 3-2-re, a Haninge ellen otthon 7-2-re nyert. Galló 95, illetve 93,75%-kal védett. A Vallentuna az alsóház ötödik helyén végzett.

Az U18 Divízió 1-es Flemingsberg is két győzelemmel fejezte be a középszakaszt. A Flemingsberg a Nynashamn ellen 6-4-re, a Sollentuna ellen 4-1-re győzött. Fajcsák Tamás az első mérkőzésen üres kapus gólt ért el. A Flemingsberg második helyen végzett a felsőházban.

A finn Nuorten SM-ligában szereplő KalPa 4-3-ra kikapott a Karpat otthonában, majd hazai pályán hosszabbításban maradt alul a HPK-val szemben, végül a Blues is legyőzte őket 6-3-mal. Az utolsó találkozón Kreisz Brunó állította be a végeredményt, a 19 éves csatárnak ez volt az első gólja felsőházban. A KalPa ötödik 10 csapat közül.

A finn Nuorten Mestisben a Blues Akadémia tovább száguld, a Kettera otthonában 3-2- re nyertek, igaz később a SaPKo ellen nem sikerült a bravúr, 5-2-re kikaptak. Nagy Zoltán a győztes meccsen gólt szerzett, új csapatában 10 meccs alatt 7 pontos. A Blues negyedik a bajnokságban.

v

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum