Gyerehokizni Kónya Krisztián remekelt az EBJL-ben

   

Összefoglaltuk az elmúlt hét legfontosabb történéseit az utánpótláskorú légiósainkat illetően.

A svájci Novizen Eliteben a ZSC Lions szétlövést követően 3-2-re verte a SCL Young Tigerst, másnap viszont a Lausanne hazai pályájukon verte őket 4-1-es arányban. Falus Ádám ezúttal nem szerzett pontot, maradt 9 pontos. A Lausanne a liga másik magyar érdekeltségű csapatát, a Bielt is megtréfálta, 3-0-ra győzte le Ortenszky Tamásékat. Két nappal később a Biel javított, a Davos otthonában 4-3- ra győztek, a győztes gólt Ortenszky ütötte 9 másodperccel a végső dudaszó előtt. A 16 éves csatár már negyedszer köszönt be az idei bajnokságban. A Novizen Elitet immáron az egy meccsel többet játszó Zug vezeti, három ponttal megelőzve a ZSC Lions?Biel tandemet.

Két vereséggel folytatta az EBYSL középszakaszt a Blackwings Linz. A felső-ausztriaiak a Slavija Ljubljanától kaptak ki oda-vissza, mindkétszer 6-3-ra. Gáspár Máté a hazai mérkőzésen gólpasszt jegyzett, Kónya Krisztián ezúttal nem szerzett pontot. Tóth Balázs az első összecsapáson állt a linzi kapu előtt, 50 lövésből 44-et védett. Gáspár 24, Kónya 12 pontnál jár a szezonban. A Linz ötödik a középszakasz A csoportjában.

A linzi EBJL-csapat azonban 3 győzelmet aratott, a Hokiklub Budapestet otthon 8-2-re, a Vasast idegenben 7-3-ra, majd ismét a Hokiklubot szintén idegenben 6-3-ra verték. A remek sorozathoz Kónya Krisztián kiváló teljesítménye is hozzájárult, az első meccset 1+2-vel, a Vasas meccset 3+3-mal, az utolsót 3+1-gyel, azaz összesen 13 ponttal zárta a hetet. Halász Béni kapus hosszú időt követően az első meccsre pihenőt kapott, majd 96,4 és 89,7%-kal védett. A Linz harmadik a középszakasz B csoportjában.

Mesterházy Bálint a múlt héten az Okanagan EBYSL csapatában lépett jégre, a Győrt hazai pályán 6-2-re győzték le. Mesterházy megszerezte első találata az osztrák bázisú junior ligában, valamint egy gólpasszt is adott, 5 pontos az EBYSL-ben. Az Okanagan első a középszakasz B csoportjában.

A tengerentúli WSHL-ben a Springfield Express ezúttal sem bírt az Oklahoma City Blazers-szel, hazai környezetben 7-0-ra, 6-1-re és 7-6-ra kaptak ki. Szigeti Ákos mindvégig játszott, pontot nem szerzett. A Springfield bebetonozta magát divíziója harmadik helyére. A Southern Oregon Spartans sem képes legyőzni divízió ellenfelét, az Idaho IceCats-t, a vendégek 6-4, 4-0 és 2-1-es hosszabbítás után elért eredménnyel a kilencből nyolc pontot elvittek. Tóth Péter végig játszott, pontot nem szerzett. A Spartans utolsó a divízióban.

A harmadik magyar érdekeltségű WSHL-csapat, a Fresno Monsters gólzáporos győzelmeket aratott: hazai jégen az Ontario Avalanche-t 9-8-ra, a Valencia Flyerst 8-3-ra verték. Szeghalmi Kevin az első mérkőzésen játszott, gólpasszos volt. A Fresno negyedik a hat fős divízióban. Immáron négy magyar csapat játszik idén a WSHL-ben, hisz szezon közben Dobos Kristóf a Springfield Expresstől a West Sound Warriorshoz igazolt. A Warriors hosszabbítást követően 4-3-ra győzött Seattle-ben, otthon viszont 6-5-re kikapott a Bellingham Blazers ellenében. Dobos 22 védést mutatott be, ez volt a második mérkőzése új csapatában. A Warriors második az északnyugati divízióban.

Futó Máté a miskolci utánpótlásból került a tengerentúlra, a Greater Metro Junior Hockey League (GMHL)-be, a Seguin Huskies csapatához. A 18 éves védő csapata az elmúlt hétvégén a Meafordot, illetve a Temiscamingot fogadta és 4-2-es illetve 7-3-as vereséget szenvedtek. Futó Máté játszott, a pontszerzők közé nem iratkozott föl. A Huskies az északi divízió utolsó helyén áll.

Seregély Máté tovább folytatta a pontgyártást a HEO Midget AAA-ban. Az Ontario a Navanhoz látogatott, ahol fényes, 6-0-s győzelmet aratott. Másnap a Rockland vendégei voltak, 3-2-re alulmaradtak. Seregély az első meccsen gólpasszig, a másodikon már gólig jutott. Az Ontario első az akadémiák között.

A német DNL középszakaszában az Augsburg előbb büntetőkkel nyert a Krefeld otthonában 5-4-re, majd másnap az öt ütött gól már nem bizonyult elégnek, hisz 9-et kaptak. Szűcs Ádám mindkét meccsen játszott, pontot nem szerzett. Péter Donát ezúttal nem volt az utazó keret tagja. Az Augsburg hatodik a felsőházban.

A svéd U18 keleti régió alsóházában a Vallentuna két 4-3-as győzelmet aratott. A Tabyt otthon, a Hanige Anchorst idegenben lépték le ilyen arányban. Galló Olivér az első mérkőzésen 88,5%-kal, a másodikon 87%-kal védett. A Vallentuna a hét fős alsóház hatodik helyén áll.

A svéd U20-as bajnokság keleti régiójában a Visby/Roma 9-1-re verte a Balstát, majd 4-2-re kikapott a Nyköpingtől. Pákozdi Bálint az első meccsen háromszor, a másodikon egyszer szolgálta ki társait. A Visby negyedik a nyolc csapat közül.

Nagy Zoltán a finn Nuorten Mestis alapszakaszát követően csapatot váltott, a kieső KeuPa/Pelikaanittól felvételt nyert a Blues Akadémiára, akik a hetedik helyen végeztek az első 26 fordulót követően. Az alapszakasz 3-12. helyezettje tovább verseng a Nuorten Mestis bajnokságban, míg a rosszabb eredményt elérő csapatok egy osztállyal lejjebb folytatják. A Blues az elmúlt hétvégén hosszabbításban verte a 3-2-re a Hermest, majd 4-1-re a K-Lasert. Nagy Zoltán az első találkozón gólpasszt adott, a másodikon ő kezdte a gólgyártást. A Blues egyelőre a 10 fős tabella utolsó helyén tanyázik.

A finn B nuorten Soumi-sarja bajnokság 3-as számú csoportjában a TuTo 9-2-re verte otthon a Lukko csapatát. Farkas Márton egy gólpasszt szerzett. A TuTo vezeti a csoportját. A 2-es csoportban a HJK a KooKoo pályáján nyert 10-4-re, Szolga Bertalan szintén asszisztos volt. A HJK szintén vezeti nyolc fős csoportját.

1995 és 1997 között született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Dobos Kristóf kapus Springfield Express (WSHL)
Erőss Zoltán csatár Curry College (NCAA III)
Gáspár Máté csatár Linz (AUT)
Herner Olivér hátvéd University of Maine (NCAA)
Kovács Mátyás csatár Hamburger SV (GER-4.)
Nagy Zoltán csatár KeuPa HT/Pelikaanit U20 (FIN)
Szabad Kevin csatár Vienna Capitals (AUT)
Villás Bálint hátvéd New York Aviators (USPHL)

1999-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Bugár Gábor hátvéd Boden (SWE)
Futó Máté hátvéd Seguin Huskies (GMHL)
Horváth Bálint csatár Rögle (SWE)
Kreisz Brúnó csatár KalPa (FIN)
Maros Botond kapus Vienna Capitals (AUT)
Pákozdi Bálint csatár Visby/Roma (SWE)
Simotics Ferenc hátvéd Sparta Praha (CZE)
Szigeti Ákos csatár Springfield Express (WSHL)
Tóth Balázs kapus Linz (AUT)
Tóth Péter hátvéd Southern Oregon Spartans (WSHL)

2000-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Farkas Márton csatár TuTo (FIN)
Galló Olivér kapus Vallentuna (SWE)
Péter Donát csatár Augsburg (GER)
Révész Marcell csatár Zürich Lions (SUI)
Seregély Máté hátvéd Ontario (HEOMAA)
Szeghalmi Kevin csatár Fresno Monsters (WSHL)
Szolga Bertalan csatár HJK (FIN)

2001-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Fajcsák Tamás csatár Flemingsberg (SWE)
Falus Ádám hátvéd Zürich Lions (SUI)
Halász Béni kapus Linz (AUT)
Kánya Tamás csatár Krefeld (GER)
Kóczán János csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Kónya Krisztián csatár Linz (AUT)
Mesterházy Bálint csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Sárdi Máté csatár Dukla Trencín (SVK)
Szűcs Ádám csatár Augsburg (GER)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum