Kazahsztán kiesett, Olaszország feljutott

   

A nagy magyar eufória közepette sem szabad megfeledkeznünk arról, mi történik a hozzánk hasonló erejű csapatok háza táján.

Mint arról kicsiben már beszámoltunk, az A csoportos világbajnokság moszkvai csoportjában szombat este eldőlt, hogy ki lesz az egyik kieső az idén. Hiába tűnt bivalyerősnek a Tüskecsarnokban április 29-én mutatott játéka és kanadai sztárigazolásai alapján is Kazahsztán, ezúttal sem sikerült megkapaszkodnia az elitben. Pedig a tavaly velünk együtt és bennünket megelőzve feljutott válogatott igazán ígéretesen kezdte a tornát. Svájc hosszabbításos legyőzése után a házigazda oroszok életét is megkeserítették, csak az utolsó harmadban adták meg magukat 4-4-es állás után. Senki sem gondolta akkor, hogy a folytatásban a pontszerzésig sem jutnak el még egyszer. Kikaptak Norvégiától, Svédországtól, majd Csehországtól is, és mivel komoly körbeverések voltak a csoportban, ezért az utolsó előtti forduló lett?kazahja már ki-ki meccsnek minősült. Vezettek, de hiába, a baltiak fordítottak, így 2 ponton maradtak a Nazarov-tanítványok. Noha van még egy meccsük a dánok ellen, ha nyernek, akkor sem előzhetnek meg senkit, visszavitte őket a lift a divízió 1/A-ba. Bochenskivel, Nigel Dawesszel ? ő legalább helytállt, 3+4-nél tart ? és az összes többi KHL-es sztárral egyetemben.

kazlat

Ezzel egyidejűleg ? de a kazah kudarccal nem szoros összefüggésben ? eldőlt az is, hogy a Katowicében a szlovénok mögött második Olaszország ismét az A csoportban próbálkozhat. A speciális kiesési szabályokat nem kell igénybe venni, bizonyos, hogy két csapat távozik az elitből. Az ugyanis immár kizárt, hogy a szentpétervári csoport utolsó két helyén a két védett csapat végezzen. A németek és a franciák kifejezetten erősnek bizonyultak, mindketten odatették magukat, sőt, ez idő szerint még van esélyük a negyeddöntőre is. Előbbieknek több, utóbbiak kicsit kevesebb.

Ebből is látszik, szabályok következetlen faragása ide, IIHF-es csűrés-csavarás oda, a mi sportunkban általában a jégen dőlnek el a lényeges dolgok. Nincs értelme előre berzenkedni, okoskodni, csak tenni kell a dolgunkat ? a srácoknak, a szurkolóknak, nekünk ?, és egyszer csak minden a helyére kerül. Egy szó, mint száz: innen vagy a fehéroroszok követik a kazahokat, vagy mi, azaz mindenképpen lesz még egy kieső. Az olaszok bátran örvendezhetnek, és készülhetnek a nagy megméretésre.

Mi pedig szorítunk, hogy ne a mi helyünkön próbálkozhassanak 2017-ben. Sokkal jobban mutatna az a D1/A jövőre ukrán, koreai, lengyel, osztrák, kazah, fehérorosz összetételben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum