A célunk egyértelmű, szeretnénk az A csoportban maradni

   

Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerda este értékelte a Jégkorongblognak a válogatott-összetartás első napjainak tanulságait.

A hét eleje óta dolgozik az A csoportos világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott a Tüskecsarnokban, a kanadai szakember stábja 78 játékost hívott be a bő keretbe, közülük ketten kiestek, és vannak még néhányan, akik egyelőre igazoltan hiányoznak. Az edzők négy fix csapatot alakítottak ki a rendelkezésre állókból, amelyek komoly minitornán küzdenek egymás ellen.

“Két napja edzünk jégen, jó érzés együtt lenni a játékosokkal, a srácok meccseket játszanak, odateszik magukat, meg vagyok lepődve sok fiatal teljesítményén, ígéretesnek tűnnek. Nagy a verseny házon belül” ? mondta a kapitány. Elárulta, pénteken lesz az első keretszűkítés, miután alaposan kielemezték a behívottak fejlődését. A folytatásban 6 sornyi támadó, 12 hátvéd és 4 kapus készül majd tovább a Tüskecsarnokban. Az első szűkítést követően a csapat a taktikai elemek elsajátításával fog foglalkozni, összerakva, mit szeretnének játszani a felkészülési, illetve a későbbi tétmeccseken. A szűkebb keret 5 teljes napot edz az első felkészülési találkozó előtt: április 15-én Ausztria vendégeskedik a Tüskecsarnokban.

Az egymás elleni meccsek úgy néztek-néznek ki, hogy két csapat a jégen megy egymás ellen, míg a többiek fitneszteszteket végeznek, ezután csere következik. Az ebéd után hasonló a délutáni program is. A mestertől megkérdeztük, mi indokolta ilyen sok játékos behívását: “A fejlődés miatt volt szükségünk erre, nagyon erős a hazai utánpótlás-nevelés, sok fiatal került a MOL Ligába, ők is megérdemlik a lehetőséget. Nem létezik túl sok opció, fel akartuk mérni, hol tartanak a fiatalok, hogyan tudnak együtt játszani a tapasztaltabbakkal.”

Chernomaz mindig is a meglepetésekről volt híres, de egyelőre még nem árulta el, mit forgat a fejében: “Több játékoson is megakadt a szemem, akikkel korábban nem számoltam, de még nem akarok neveket említeni. Lesznek meglepetések a felkészülési mérkőzéseken, be szeretnénk építeni egyes tehetségeket a tapasztaltabb játékosok mellé. Hogy a vb-kerettel kapcsolatban is lesznek-e meglepetések, arról még nem beszélhetek, majd a felkészülési meccsek után minden kiderül.”

Chernomaz vb

A szurkolókat egész tavasszal foglalkoztatta, hogy mi lesz az EBEL-től korán búcsúzó fehérvári játékosok meccshiányával: “Az összes játékost vizsgáltuk az elmúlt napokban. Tudom, hogy a fehérváriak egy ideje nem játszottak bajnokit, viszont keményen edzettek, és a Magyar Kupában is jégre léptek. Senki sem tűnik formán kívülinek.”

A krakkói feljutást kiharcoló csapatból ketten is hiányoznak sérülések miatt, Frank Banhamnek és Kóger Dánielnek azonban van még esélye a világbajnoki szereplésre: “Felépülésük ütemétől függően előbb-utóbb visszatérhetnek. Kérdéses a visszailleszkedésük, majd ha jégre lépnek, meglátjuk, hol tartanak, minden a kerethirdetés előtti teljesítményükön múlik. Megvan az esélyük az oroszországi repülőjegyekre, de a nevük mellett most kérdőjelek vannak, és az edzőtábor végéig nem lesz róluk sem pozitív, sem negatív döntés.”

Nem kerülhettük meg a kérdést, hogy Rich Chernomaz milyen célokat tűzött ki a világbajnokságra. “A célunk elég egyértelmű, szeretnénk az A csoportban maradni. Ha a tavalyi feljutás csoda volt, akkor az idén a csodánál is többre van szükségünk. Figyelembe véve, hogy Németország és Franciaország védettséget élvez a 2017-es világbajnokság megrendezése miatt, és emiatt speciális kiesési szabályok érvényesek a tornán, azt kell hogy mondjam: legalább 6 pontra van szükségünk a sikerhez. Hogy ki ellen van a legnagyobb esélyünk pontokat szerezni, azon még nem törtem magamat. Egyelőre annyi biztos, hogy a célunkat definiáltuk, ám a teljesítése roppant nehéz lesz.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum