Richard Lintnernek tetszett, amit Miskolcon látott

   

A Miskolc megtette az első konkrét lépéseket a szlovák élvonalhoz történő csatlakozás érdekében. Az Extraligát vezető világbajnok és NHL-veterán szlovák hátvéd pozitív élményekkel gazdagodott a Szlovákia felé kacsingató MOL Liga-csapat otthonában.

A korábban a szlovák szövetség elnöki posztjáért versengő sportvezető ? az ő félreállítása miatt alakult ki a szlovák játékosok bojkottja ? közösségi oldalán is beszámolt a hétvégi magyarországi élményeiről. Mint ismert, pénteken Szlovákiában napvilágot látott a hír, miszerint a korábban meg nem nevezett csapat, amely az Extraligához kíván csatlakozni, nem más, mint a magyar Miskolc.

lintner egri gergo

Lintnert telt ház és a hírek szerint a MOL Liga történetének egyik legkiemelkedőbb színvonalú és tempójú meccse, a Miskolc?MAC rangadó várta hazánkban. A szlovák sportember Egri Gergely klubmenedzser és Kovács Zoltán MJSZ-főtitkár társaságában tekintette meg a találkozót (alsó kép). Információink szerint maximálisan elégedetten távozott, ezt támasztja alá, hogy így értékelte az eseményeket a közösségi oldalán:

“A hétvégén Magyarországon jártam, meglátogattam a Miskolci Jegesmedvék csapatát, akik bemutatták a szakosztályuk felépítését, megismerkedtem a szurkolóikkal, a szponzorokkal, találkoztam a magyar szövetség képviselőivel is. Együtt megtekintettük a kiváló hangulatú, érzelmekkel telített hazai mérkőzésüket a nem túl nagy, de nagyon kellemes atmoszférájú miskolci jégcsarnokban.”

Lintner Egri_G Kovacs_Z

Fotó: Bán Olivér

A magyar csapat is kiadott egy közleményt a látogatásról. Mint írják, “az esetleges csatlakozásról tárgyalt vasárnap a DVTK Jegesmedvék menedzsmentje a szlovák Tipsport Liga (a szlovák élvonal aktuális neve, mi ezt hívjuk tradicionálisan szlovák Extraligának ? F. K.) vezetőjével Miskolcon.

Miskolcra látogatott Richard Lintner, a szlovák Tipsport Liga vezetője, aki vasárnap délután a jégcsarnokban tárgyalásokat is folytatott. A megbeszélésen részt vettek a DVTK Jegesmedvék vezetői, Egri István és Egri Gergely, Miskolc városát dr. Kiss János, sportért felelős alpolgármester, a DVTK-t Szabó Tamás ügyvezető, a Magyar Jégkorong Szövetséget pedig Kovács Zoltán főtitkár képviselte.

Egri Gergely klubmenedzser elmondta, hogy a vasárnapi megbeszéléssel a klub immár megtette az első konkrét lépéseket a szlovák Tipsport Ligához történő csatlakozás érdekében. Bemutatták a klubot, a működés körülményeit, a támogatói kört, elsősorban Miskolc városát és a DVTK-t, és azt, hogy milyen hozzáadott értékkel járulhat hozzá a csapat a Tipsport Ligához. Richard Lintner így megtudhatta, mit is várhat a liga a DVTK Jegesmedvéktől, és ez alapján kialakíthatják álláspontjukat, hogy milyen feltételeket között fogadnák a klubot.

Richard Lintner érdeklődésünkre elmondta, hogy először járt Miskolcon, de korábban látta már a Jegesmedvéket Érsekújváron, a MOL Liga tavalyi döntőjében. A mostani látogatása során megismerte a klub felépítését, a tulajdonosi és szponzori kör képviselőit. Meggyőződött arról, hogy a csapat infrastruktúrája kiváló, a működési feltételek adottak. A Tipsport Liga mérlegeli, hogy esetleg külföldi csapatokkal is bővítenék a létszámot, ám ezt csak alapos informálódás után tennék meg, ha azzal nem gyengítenék a színvonalat. A miskolci benyomásai mindenesetre kedvezőek voltak.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára elmondta, hogy ez volt a miskolci csapat első hivatalos lépése, amely a Tipsport Liga esetleges magyar csapattal történő bővítését célozná. A megbeszélés célja az volt, hogy az érintett felek részletesen is megismerhessék egymás elképzeléseit. A későbbiekben tovább folynak majd a tárgyalások a szlovák liga és a Jegesmedvék között, hogy miként működhetne együtt a magyar és a szlovák jégkorongsport a jövőben. A miskolci csapat esetleges szlovákiai részvételével kapcsolatban az MJSZ elnöksége dönthet, figyelembe véve a MOL Liga-csapatok álláspontját.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum