Nem született megállapodás Szlovákiában, tovább tart a bojkott

   

Óriási a bizalmatlanság az elnökkel szemben, eközben a szövetségi kapitány belekötött a játékosokba, a szövetség pedig eljárást indított egy őt kritizáló válogatott kapussal szemben. Újabb fordulat történt a tisztújítást követelő, a válogatottat bojkottáló játékosok és a SZLH vitájában.

Még mindig nem írták alá a jövő júniusra tervezett tisztújító kongresszussal kapcsolatos memorandumot a szövetség és a játékosok képviselői, a bojkott továbbra is érvényben van, ráadásul újrakezdődött a médián keresztüli üzengetés a két fél között. Először csütörtökön Igor Nemecek, a szövetség elnöke tartott sajtótájékoztatót, amelyre a bojkottáló játékosok szóvivőjét, Michal Handzust nem hívták meg, aki ezt nehezményezte is. Pénteken Handzus ismertette a saját álláspontját.

Kiderült, hogy a vitás kérdés a jelenlegi elnök személye és az elnökség hivatali ideje. A játékosok álláspontja szerint az elnöknek és az elnökségnek még a tisztújító kongresszus előtt le kell mondania, ezzel is garantálva, hogy mindenképpen sor kerül az új választásra. Ellenkező esetben szerintük megtörténhet az is, hogy rendkívüli kongresszust tartanak, de tisztújítást nem. Igor Nemecek elnök (képünkön) a hivatalában marad, és azt mondhatja, hogy ő a maga részéről megtett mindent, megváltoztatta az alapszabályt és összehívta a rendkívüli kongresszust, a többi nem rajta múlott, hanem a küldötteken.

igor nemecek

Igor Nemecek elnök álláspontja ezzel szemben az, hogy ő nem hajlandó idő előtt, még a rendkívüli kongresszus előtt lemondani, nincs erre semmi oka, hiszen őt és az elnökséget az érvényes szabályoknak megfelelően választották meg. A maga részéről azt ajánlotta fel, hogy ha jövő június végéig nem sikerül megváltoztatni a szövetség alapszabályát és összehívni az új szabályok szerinti rendkívüli kongresszust, akkor ő június 30-ig beadja a lemondását.

Kiderült az is, hogy Nemecek elnök és Robert Svehla, a válogatott GM-je Handzus megkerülésével, közvetlenül is felvették a kapcsolatot a bojkottáló játékosokkal, szondázva a véleményeket. Zdeno Cíger szövetségi kapitány is olajat öntött a tűzre egy interjúban, szerinte sok játékosnak a bojkott meg is felel, nem nagyon akarnak már a válogatottba jönni, elégedettek Amerikában, megkeresik a pénzüket, és a szezon végén a vb-re jönni már plusz teher. A fiatalok pedig hozzájuk húznak, sokszor nem is tudják, mit írnak alá.

Michal Handzus szerint Igor Nemecek lavírozik és kiskapukat keres, ezért a bojkott tovább folytatódik. Elmondta azt is, hogy a szövetség fegyelmi eljárást kezdeményezett a bojkotthoz csatlakozott egyik hokis, a cseh extraligás Brnóban védő Marek Ciliak ellen, aki még szeptemberben a szlovák hokiban uralkodó katasztrofális helyzetről beszélt a tisztújítással kapcsolatban a cseh sajtóban. Handzus ezt megfélemlítésként és nyomásgyakorlásként értékeli.

Mindennek ellenére a tervek szerint Zdeno Cíger szövetségi kapitány október 16-án bejelenti a szakvezetés összetételét és a november eleji Deutschland Cupra készülő válogatott bő keretét. Mint ismert, Magyarország Szlovákiával játssza első vb-meccsét jövő májusban.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum