Lintner a ligában dolgozik tovább

 

A szövetségi elnökválasztáson alulmaradó Richard Lintner elfogadta a szlovák Extraligát irányító Pro-hockey felkérését, és Vladimír Pastinskyt váltva elvállalta a ligaigazgatói posztot. Egy a szövetségétől független ligát fog vezetni.

“Egy nagyon izgalmas utázasra indulunk együtt – mondta a liga újdonsült első embere. – A feladat, hogy újra felépítsük a legerősebb bajnokságunkat. Végre megragadhatjuk az alkalmat, hogy a korábbi párbeszédekből felhasználjuk az ötleteket, a szavakból tettek szülessenek. Be fogjuk bizonyítani, hogy a szurkolók, a modern marketing, a fegyelmezettség és a hitelesség erejével olyan nyomot tudunk hagyni a legmagasabb hokiligánkon, amelyre mindannyian nagyon büszkék lehetünk. Nem a fantasztikus szurkolóinkért, a játékosainkért és az edzőinkért csinálom, hanem velük együtt. A liga nem hozzám, vagy a klubokhoz tartozik, hanem mindannyiunkhoz.

Pontosan tisztában vagyok azzal, milyen komoly a helyzet a szlovák hokiban. Attól a pillanattól kezdve, hogy elkezdődött a profi karrierem, tudtam, hogy segíteni akarok a szlovák jégkorongnak. A szlovák szövetség nem transzparens elnökválasztási eljárása, és az elnökség alkalmatlansága arra, hogy foglalkozzon a problémákkal, sem térített el ettől a célomtól. Hogy új kiemelkedő személyiségeket képezzünk, akik újra meg fogják tölteni a csarnokokat, hogy támogassuk a szlovák tehetségeket, és mindenekelőtt visszaszerezzük a közbizalmat, fontos, hogy fogjunk össze és tegyük meg, ami tőlünk telik. Mindezek miatt, körültekintő mérlegelést követően elfogadtam az Extraliga klubok ajánlatát, amelyben kijelentették, hogy újjá szeretnék építeni a legmagasabb szintű ligánkat. Az együttműködésünk alapja az a program, amelyet legutóbb ismertettem.

A döntésemhez nagy mértékben hozzájárult, hogy az Extraliga független a szlovák jégkorong szövetségtől. Az SZLH és a Pro-hockey közötti szerződés világosan kijelenti, hogy az SZLH felhatalmazza a Pro-hockeyt az Extraliga szervezésére és üzemeltetésére. Ez a megállapodás a Pro-hockey számára megadja a függetlenség szükséges mértékét, ami a legfontosabb szempont volt a döntésem meghozatala során.”

HOKEJ: Odovzdanie flotily vozidiel Škoda

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum