Sikorcin vb-ellenfeleinkkel készült a szezonra

 

A felvidéki csatár sérülés miatt kihagyta a krakkói vb-t. Miután felépült, Trencsénben alapozott, a szezonrajtot látva, kiválóan sikerült a felkészülése.

Sikorcin Ladislav kiválóan kezdte a szezont, 4 mérkőzés után 3 góllal áll az EBEL-ben, rajta kívül csak Connolly lőtt ennyit, s beszédes adat, hogy kettejükön kívül a csapat összes többi játékosa együtt jegyez 3 gólt. De a szezon hosszú és minden játékos szeme előtt több cél lebeghet.

Hosszú sérülés és rehabilitáció után az előszezonja és az EBEL-rajtja is jól sikerült. Látszólag teljesen rendbe jött a sérülése, így van ez?

Mentálisan és fizikálisan is kemény időszakon vagyok túl. Zsinórban a második vébét kellett kihagynom. De most nagyon örülök annak, hogy újra a klubcsapatom tagja vagyok és egészségesen várom a szezon egyre nagyobb feladatait, amelyek előttünk állnak.

Egyelőre a negyedik csatársorba tette a szakvezetés, Benk András és Becze Tihamér társaként, de játszik a speciális sorokban is. Elégedett a csapatbeli helyzetével?

A csapat összeállítása az edző feladata. Ott játszom és onnan igyekszem segíteni a csapatom eredményes szereplését, ahová az edző beoszt.

A mostani játékoskeret erősebb, mint a tavalyi?

A szabályok valamelyest változtak a ligában, de minden csapatra ugyanazok az előírások vonatkoznak, ezért nem befolyásolják az erőviszonyokat. Meglátjuk, mire megyünk idén, utána már könnyebb ezt a kérdést eldönteni.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A cél kimondva is az előző éveknél eredményesebb szereplés, tovább kéne jutni a rájátszás első köréből a legjobb négy közé. Ez reálisnak látszó terv?

Nem akarom megkerülni a kérdést, de mindig a következő mérkőzésre figyelünk. Azt azonban hozzátehetjük, hogy mindenáron az első hatban szeretnénk végezni az alapszakasz végén, hogy korán biztosítsuk helyünket a rájátszásban, ez fontos kérdés. Ami azután következik, az soha nem előre látható, lutri is van benne, a playoff ilyen játék. De az biztos, hogy idén olyan messzire szeretnénk jutni az EBEL-ben, amennyire csak lehet.

Szokott gondolkodni azon, milyen lesz jövő májusban magyar válogatott játékosként Szlovákia ellen játszani a világbajnokságon?

Nagyon messze van még a szentpétervári mérkőzés, ezért nem gondolkodtam még ezen. Jelenleg sok aktuális feladatom van. Maximálisan koncentrálok az edzésekre és a mérkőzésekre, sokat hagytam ki, még vissza kell jönnöm a játékba. De ha eljutok a vb-re, vicces lesz azon játékosok ellen küzdeni, akikkel nyáron együtt készültem a szezonra nevelőegyesületem városában, Trencsénben.

Elárulja kikkel készült?

Hirtelen Granak, Baranka, Zaborsky, mindkét Hossa, Radivojevic és Ölvecky jut eszembe. Rengeteg jó játékos lakik a környéken és mindenkinek más a felkészülési módszere, a táborok is különböző időpontokban kezdődnek, hiszen szinte mindenki más csapatnál, különböző bajnokságban játszik. Ezért van, akivel csak a konditeremben találkoztam, másokkal a jégen is együtt készültünk.

-

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum