A KMH magasabb fokozatba kapcsol

   

A budapesti együttes komoly szerepet kíván vállalni a női szakágban. Az EBEL viszont úgy döntött, idén nem bővíti a létszámot.

“A magyar női jégkorong előtt álló számos kihívás közül az egyik legnagyobb a 2018-as téli olimpiai részvétel kivívása ? mondta a Jégkorongblognak Preisinger Gábor, a KMH Budapest egyik vezetője. ? Ennek eléréséhez minél több színvonalas mérkőzésre és komoly szakmai munkára van szükség. A KMH szeretne ehhez hozzájárulni, ezért megkezdte a következő szezon előkészítését, a tervezett szakmai programot a Magyar Jégkorong Szövetség női szakágvezetőjével, dr. Kolbenheyer Zsuzsannával egyeztetve alakítottuk ki.

Az első két év tapasztalatait összegezve célunk fix, saját és állandó játékoskerettel részt venni az EWHL-sorozatban. A következő szezonban a KMH Budapest női csapat gerincét az U18-as és a felnőtt női válogatott játékosai adják, már biztosra vehető Ferik Evelin, Gottlibet Zóra, Holzer Detti, Junttila Jenni, Németh Anikó, Németh Bernadett, Pártos Réka, Somogyi Vivien és Ungár Rebeka szereplése. Váradi Niki súlyos sérüléséből való teljes felépülésében reménykedünk, és több, az előző szezonban külföldön játszó játékos is várhatóan a csapatot és az itthoni bajnokságot fogja erősíteni, így hazavárjuk Trencsényi Kittit, Tóth Enikőt és Farkas Nikolettet is.

Az EWHL-ben harcba szállunk a minél jobb helyezésért, így a szabályok engedte keretek között három erős légióst is tervezünk nevezni. Már megállapodtunk a kanadai Alex Gowie és a szlovák utánpótlás-válogatottban is szerepelt Petronela Novotná szerződtetéséről, mindketten támadók, továbbá két amerikai lánnyal még folynak az egyeztetések, a végleges megállapodásig a nevüket nem hozzuk nyilvánosságra. Ez ideig összesen 28 magyar lány játékos jelezte, hogy a KMH női csapataiban szeretne játszani, ezért az EWHL mellett mindkét magyar női bajnokságban is megméretjük őket, így tervezzük az indulást az OB I és az OB I/B bajnokságban is, természetesen eltérő játékoskeretekkel.

alexhowie

Alex Gowie (24)

novotná

Petronela Novotná (24)

A KMH SE két éve indított utánpótlásprogramja, a Skorpiók XI. 8 általános iskolában és 4 óvodában működik, így újabb korosztályos csapatokat, elsősorban a saját felnövő játékosokból tervezünk indítani. Azonban folyamatosan növekszik a minket megkereső idősebb, korábban máshol játszó fiú és lány játékosok száma is. Az U16-os korosztályból fellépő játékosainkra és a MAC-cal közös programunkra alapozva a következő szezonban várhatóan az U18-ban is csapatot tudunk indítani, illetve az alulról érkező nagy számú játékos miatt a második U16 és U14 csapat megszervezése is elkerülhetetlennek tűnik. Női játékosainknak így játéklehetőséget tudunk kínálni a fiú csapatokban is (U14, U16 és U18), de ez az EWHL és a korosztályos fiú bajnokságok kiírásától is függ.

A női csapat megszervezésével a Vierumakit végzett finn-magyar edzőt, Timo Frondeliust bíztuk meg, aki 2014 januárja óta dolgozik a KMH-nál. Gömöri Csaba távozását követően tervezzük, hogy az EWHL-csapat új vezetőedzőjét a kanadai Alex Gowie mint játékos-edző is segíti majd. A szezon nagy kihívás lesz a lányoknak, a csapat mellett dolgozó szakembereknek és a KMH-nak egyaránt. Ezért komoly hátteret szándékozunk biztosítani, erőnléti programmal, atlétikai és skill edzővel. A rendszeres edzéseket és a hazai meccseket a Tüskesátorban tartjuk.

A KMH Budapest a hivatalos nevezést leadta a 2014/15-ös szezonra az EWHL bajnokságba, a részt vevő csapatok megbeszélését június 1-jén tartották, Salzburg mellett. Ekkor dőlt el véglegesen, hogy a következő szezonban hat csapat indulhat a ligában, a tavalyi győztes Bolzano Eagles, a Salzburg Eagles, a Vienna Sabres, a Neuberg Highlanders és a KMH Budapest mellett 2-2 meccsre bekapcsolódik a kazah Alszulu Almati is. A tavalyi két utolsó csapat, a HDK Maribor és a WE-V Flyers nem játszhat az idei szezonban az EWHL-ben, így az alapszakaszban 18 kemény mérkőzés vár a magyar lányokra. Megtudtuk azt is, a Cseh Jégkorong Szövetséggel (CSLH) megállapodott az EWHL vezetése, hogy a 2015/16-os szezonban 2-3 cseh csapattal erősödik a liga, mely egyértelműen szeretne az európai élmezőnyhöz felzárkózni.”

Az is eldőlt, hogy az EBEL a következő szezonban nem bővül. Mivel minden eddigi résztvevő nevezett a 2014/15-ös szezonra, és a ligában jelenleg nincs támogatottsága a bővítésnek, ezért a KMH EBEL-projektje ez évben nem nyert felvételt, a felek a következő évben visszatérnek a témára.

20209471_e0a1123d739ded60e2b55aa53dcd58fe_xl

Fotó: Somogyi Viktor

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum