Nem szabad most ezen agyalnunk, noha Rasmus a jégen és emberileg is fontos láncszeme volt a brigádnak

   

Rájátszás-felvezetőnket Kóger Dániel, Szabó Dániel, Schlekmann Márk, Péter Balázs és Lövei Dávid után az alapszakaszt a többfrontos helytállás ellenére is behúzó FTC-Telekom egyik legjobb magyarjával, Németh Attilával folytatjuk, aki a lehető legrosszabbkor kipattanó Kulmala-ügyről is őszintén beszélt.

Alapszakaszgyőztesnek mondhatjátok magatokat, miként emlékszel vissza erre a hosszú sorozatra?

Rendkívül sűrű szérián vagyunk túl, nekünk a Kontinentális Kupát még a magyar is követte, ezért lényegesen több mérkőzés van a lábunkban, mint negyvennégy. Ennyire zsúfolt menetrend mellett természetesen elkerülhetetlenek a hullámvölgyek, de ezzel együtt is úgy vélem, stabil teljesítményt nyújtott a csapat: nem produkáltunk óriási kilengéseket, a konzisztens teljesítménynek pedig alapszakasz-győzelem lett a jutalma.

Hogyan éltétek meg azt az időszakot, amikor a folyamatos sérülés- és eltiltáshullámok miatt kis túlzással alig tudtatok kiállni egy-egy mérkőzésre? Milyen módon tudtatok felpörögni újra az alapszakasz véghajrájára?

Ez valóban a legkritikusabb periódusa volt eddig a szezonunknak, ugyanis a hadra fogható játékosok óriási terhelésnek vannak kitéve, ha két és fél sorozni kényszerülsz huzamosabb ideig, ráadásul kimondottan nehéz regenerálódni két mérkőzés között. Látszódott rajtunk is, mennyire visszaestünk fizikálisan, rendesen megszenvedtük azt az időszakot – viszont tudtuk, hogy ha visszatérnek eltiltottjaink és sérültjeink, akkor valójában mire vagyunk képesek, ezért higgadtnak kellett maradnunk. Folyamatosan arra fókuszáltunk, hogy ebben az időszakban a saját játékunkat továbbfejlesszük. Üdítő volt látni, hogy amint a sérültjeink visszatértek, már egyből másként festett a játékunk képe is. Kimondottan sok múlik ezen, hogy hány bevethető játékossal operálhat az edzői stáb – azt gondolom, amikor mindenki egészséges volt, akkor a legtöbb mérkőzésünkön szinte kivétel nélkül domináltunk.

Ugyan pontokban produkáltál már erősebb szezont, laikusként viszont úgy tűnik kívülről, idén az eddigieknél is nagyobb szerep jut neked csapaton belül, amit rendre jó játékkal hálálsz meg. Te hogy érzed ezt belülről?

Saját magam legfőbb kritikusa vagyok, ezért vitatkoznék azzal, hogy mindig jó produktumot nyújtottam – akadtak ugyanis olyan mérkőzések, amikor nem voltam elégedett játékommal. Igyekszem mindig meghálálni az edzők bizalmát, s ha az összképet nézzük, akkor elmondható, az egyéni teljesítményem hasonló ívet járt be, mint a csapaté: nem voltak óriási kilengések, engem is az jellemzett, hogy viszonylag stabilan tudtam szállítani egy olyan teljesítményt, ami már egész jónak mondható.

Derült égből villámcsapásként érte a szurkolókat és a közeget, hogy hivatalosan doppingvétség miatt Rasmus Kulmala egyik napról a másikra már nem tagja a keretnek. Mennyire forgatta fel az öltözői hangulatot az első soros, nem mellesleg top 4-es társatok hirtelen távozása?

Kimondottan rosszkor jött ez a történet, így a rájátszás előtt gyakorlatilag néhány órával… Mi csak annyit tehetünk, hogy megpróbálunk fókuszáltak maradni, biztos, hogy ez a szituáció mindenkit megvisel csapaton belül, arról nem is beszélve, hogy nyilvánvalóan ez a stratégiánkat is érinti, ezért Fodor Szabolcséknak variálniuk kellett a sorösszetételeken is. Nem szabad most ezen agyalnunk, viszont azt azért tudni kell, Rasmus nem csak a jégen, hanem emberileg is rendkívül fontos láncszeme volt ennek a brigádnak. Pláne a playoffban, óriási szükségünk lett volna a tudására és a rutinjára… De ismétlem, ezzel nem szabad foglalkoznunk, kizárólag az járhat a fejünkben, hogy lépésről lépésre haladva továbbjussunk a Debrecen ellen. Nyilván nehéz most mit mondani, hiszen még nem is ülepedtek le bennünk a történtek ilyen rövid időn belül. Mi most tényleg annyit tehetünk, hogy lehajtott fejjel megyünk előre, mindenkinek a saját dolgával kell foglalkoznia, aztán majd a szezon befejeztével remélhetőleg lesz alkalmunk csapatszinten átbeszélni mindent – szerintem mindenkiben sok érzés kavarog a történtekkel kapcsolatban.

*

Rasmus Kulmalának az alapszakasz végére való eltűnése szerdán nyert értelmet, amikor az FTC-Telekom a semmiből bejelentette egy háromsoros közleményben, hogy elismert doppingvétség miatt azonnali hatállyal szerződést bontott alapemberével. A sztorit közelebbről ismerők szerint a korábbi magyar válogatott játékos nem konkrét doppingszerrel bukott, hanem egyéb illegális élvezeti szerrel, bár ez a végeredmény szempontjából alighanem mindegy: érdemei elismerése mellett 29 éves fejjel ilyen mértékű felelőtlenségével nem csak saját magát, hanem alapszakaszgyőztes csapatát is roppant nehéz helyzetbe hozta kettő nappal az idény legfontosabb része, a rájátszás rajtja előtt.

nemethattila_2024_2

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum