Sokak szerint egyszerűbb lett volna öt percet utazni, de mi 100%-ot adtunk

   

Rájátszás-felvezetőnket Kóger Dániel és Szabó Dániel után a pályaelőnyt jelentő 4. helyen végző BJAHC csatárával, a 32 meccsen 42 pontig jutó Schlekmann Márkkal folytatjuk, aki szépen beleállt egy-két dologba.

Érdekes, hullámhegyekkel és -völgyekkel tarkított alapszakaszon vagytok túl, hogy érzed, hol tart most a csapat?

Itt a szezon végéhez közeledve nagy nehezen ki tudtunk jönni egy nyolc mérkőzéses szériából, amit nevezhetünk hullámvölgynek, de szerintem nem volt óriási probléma a játékunkkal. Az elmúlt öt meccsen mutatott játékunk már előre mutathat egy jó playoffteljesítményre. Nyilván péntektől kiderül, ez majd mire lesz elég, de rátértünk a jó útra, és készen állunk a rájátszásra. A szezon elejéhez képest előre léptünk mint társaság, mint család és úgy gondolom, képesek vagyunk arra, hogy egymásért küzdjünk.

A legvégén dőlt csak el, hogy a Sportklub ellen kezditek a rájátszást, mit vársz az első körtől?

Hát igen, lehetett erről hallani, hogy mi majd odaadjuk az utolsó meccset az Újpestnek, majd biztosan szerencsejátékozni fogunk, meg fogadni erre a mérkőzésre. Remélem, ez az eredmény egy jó üzenet volt azoknak, akik azt hitték, hogy feladjuk a győzelmet. Tudtuk, hogy ha az UTE három pontot szerez, akkor ellenük negyeddöntőznénk, és biztosan sok ember szerint egyszerűbb lett volna öt percet utazni, de 100%-ot adtunk, aminek ez lett az eredménye. A Csíkszeredáról tudjuk, hogy erős és összetett csapat, jó edzővel a hátuk mögött, a légiósok pedig mindig tudják hozni az elvárt játékot. Idegenben, egy telt házas Vákárban játszani sosem volt és sosem lesz könnyű, kiélezett párharcra számítok.

Mi lehet a csapat erőssége ebben a párharcban?

A hazai pálya előnye, amit a középső szakaszban kiharcoltunk, mindig pluszt tud adni. Talán az is előny, hogy fiatalabb a csapatunk. Ha esetleg hat-hét meccsig elmegy ez a széria, az remélhetőleg nekünk segíthet. A Csíkszereda mellett szól viszont a rutin, úgyhogy próbálunk csak saját magunkkal foglalkozni, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Kangyal Balázs többször is beszélt már róla interjúkban, hogy ennek a klubnak különleges értékei vannak: kevesebb költségvetésből dolgoztok, mint a topcsapatok, de tele vagytok fiatal, tehetséges játékosokkal, és így veszitek fel a versenyt a többiekkel.

Ki lehet jelenteni, hogy Magyarországon a mi akadémiánk ott van a három legjobb között. Így nyilván könnyebben jönnek ki fiatal magyar tehetségek, mint mondjuk a három erdélyi csapatnál, ahol tudomásom szerint még nem olyan szintű az akadémia. Ha például a Ferencvárost nézzük, ott sem működik úgy a fiatalok nevelése, mint Újpesten, Fehérváron vagy nálunk, ezáltal itt több lehetőséget kapnak a tehetségek.

Tűztetek ki konkrét célt a rájátszás előtt?

Legbelül természetesen mindenki szeretne bajnokságot nyerni. Mi pontos célt nem tűztünk ki, hogy döntő vagy elődöntő, de szeretnénk minél tovább eljutni.

bjahc csik

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum