Sokat beszéltünk róla, hogy nem lehet ennyire ingadozó a teljesítményünk

   

Rájátszás-felvezetőnket Kóger Dániel után a top 4-ről végül lecsúszó, negyeddöntős párharcát így a bajnok Gyergyó otthonában kezdő Újpest Fehérvárról igazolt hátvédjével, Szabó Dániellel folytatjuk.

Az alapszakasz utolsó hat meccsből csak kettőt nyertetek meg, így – bár még az utolsó, BJAHC elleni meccs előtt is reálisnak tűnt egy előkelőbb pozíció – a hatodik helyen végeztetek, és a címvédő GYHK otthonába utaztok a negyeddöntőben. Mit gondolsz, mi állhat a gyengébb forma hátterében?

Ez a „középszakasz”, ha hívhatjuk így, elég hullámzóan sikerült: voltak nagyon jó meccseink és nagyon rosszak. Beszélgettünk is erről sokat, hogy nem lehet ennyire ingadozó a teljesítményünk, minél előbb megoldást kell találnunk rá. A BJAHC elleni utolsó mérkőzésbe úgy mentünk bele, hogy tudtuk, ha nyerünk, ellenük kezdünk, ha nem, akkor jövünk Gyergyóba. Az a meccs hűen tükrözte a középszakaszunkat: voltak periódusok, amikor nagyon jól nyomtunk és játszottunk, hátrányból vissza is jöttünk, és volt, amikor csak kerestük a korongot. Persze ezen most már nem szabad rágódni, ez mind a múlt: végül Gyergyóban kezdjük meg a rájátszás, természetesen azért jöttünk ide, hogy nyerjünk.

A Gyergyó elleni párharcnak azért inkább az ellenfél az esélyese, bár a két gárda az alapszakaszban 2-2-re végzett egymás ellen. Mi kellene ahhoz, hogy 2020 tavasza után újra elődöntőt játszhasson az UTE?

Nem véletlenül mondják, hogy a rájátszásban tényleg bármi megtörténhet, ezt szem előtt tartva az alapszakasz 2-2-es egymás elleni mérlegéből sem vonnék le messzemenő következtetéseket. Tény, hogy a gyergyóiak jó formába kerültek, az elmúlt meccseiket megnyerték, de mi azért jöttünk, hogy megtörjük a sorozatukat, és elvegyük a hazai pálya előnyét. Ha minden meccsen kitesszük a jégre, amit tudunk, és betartjuk az edzői utasításokat, akkor szerintem jó esélyeink vannak.

Fehérvári nevelésként, hét évnyi EBEL/ICEHL-szezonnal a hátad mögött érkeztél a nyáron Újpestre. Mennyivel másabb egy új klub mezében játszani, az Erste Ligában szerepelni hétről-hétre?

Igazából egy ideje érett már bennem a váltás gondolata, mert úgy éreztem, Fehérváron megrekedtem, és egy környezetváltás segíthet. Örülök, hogy Újpestre jöttem, jól érzem magam én is, a családom is, az öltözői hangulat is kiváló. Az elején kicsit furcsa volt ugyan, hogy már Budapesten lakunk, és egy másik jégpályára kell menni, nem a megszokott öltözőbe, de ez gyorsan elmúlt, és hamar megszoktam, hogy a fővárosban éljük a mindennapjainkat. A magyar és az osztrák liga közötti különbség pedig elsődlegesen a sebességben rejlik szerintem.

Remekült kezdted a szezont, az első 11 mérkőzéseden 7 pontot gyűjtöttél hátvédként, mostanság viszont ritkábban iratkozol fel a jegyzőkönyvbe. Változott a szereped a csapaton belül?

Nem csak nekem sikerült jól a kezdés, hanem az egész csapatnak, és amikor mindenkinek jól megy a játék, akkor jönnek a pontok is. Sajnos utána jött egy öt-hathetes kihagyás az ismert történések után, majd miután visszatértem, egy újabb hetet kellett kihagynom – ezek rendesen megtördelték a szezonomat, emiatt a játék se ment úgy, mint az elején. A csapaton belüli szerepem nem változott, egyszerűen csak mire belejöttem volna egy-egy sérülést, kihagyást követően, megint jött két hét játék nélkül, betegségek is közbejöttek, úgyhogy a szezonom második fele elég balszerencsésen alakult. Frusztrált is voltam emiatt, hogy nem megy úgy, de azt nem lehetett megengedni, hogy ez a játék rovására menjen, így hát lehajtottam a fejem, és dolgoztam tovább.

Novemberben, az ominózus GYHK elleni mérkőzésen egy sajnálatos eset következtében agyrázkódást szenvedtél, és több mint egy hónapos kihagyás várt rád. Teljesen kiheverted a sérülést? Fűt most a visszavágás vágya?

Az egy nagyon hosszú hónap volt, főleg úgy, hogy mint mondtam, előtte jól ment a játék, én pedig tisztában voltam vele, hogy egy hathetes kihagyás után nem lesz megint egyből olyan, mint előtte. A srácok biztattak, hogy nyugi, idővel visszajön a forma, de miután nagy nehezen visszarázódtam, utána egy betegség döntött le a lábamról. Annak az utóhatásaival is megküzdöttem, jóval hamarabb fáradtam, de újabb két hét elteltével már azt éreztem, hogy végre ismét formában vagyok – csak éppen addigra meg már ott tartottunk, hogy leszaladt a szezonból 35 meccs, aminek én a harmadát kihagytam… Ennek ellenére próbáltam mindig a legtöbbet kihozni magamból, hogy a lehető legjobban tudjam segíteni a csapatot. Most természetesen azzal a céllal érkeztünk Gyergyóba, hogy nyerjünk, mert szerintem ennél jobb elégtétel nem is létezik a sportban!

szabodaniel_ute_2

fotó: Vörös Dávid/UTE

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum