Mi, játékosok nem foglalkozhatunk olyan dolgokkal, amiket nem kontrollálhatunk

   

Rájátszás-felvezetőnket Kóger Dániel, Szabó Dániel és Schlekmann Márk után a zűrzavaros alapszakasza után végül az 5. helyre beérő Csíkszereda támadójával, Péter Balázzsal folytatjuk, aki Sofron István mögött a második legeredményesebb magyarként zárt, a román bajnokságban pedig már A betűsként vezeti a Sportklubot.

Zűrös alapszakaszotok volt, emlékezetesen rossz rajttal: hogyan éltétek meg azt az ominózus tízmeccses kudarcszériát, amire senki sem számított előzetesen?

Nagyon nehezen. A tavalyi magunk továbbra is megmaradt, sok jó hazai játékossal, akik ráadásul a legjobb éveikben vannak, szinte valamennyien 25-30 között. Ennek ellenére az első tíz mérkőzésünket kivétel nélkül elvesztettük, hiába alakultak szorosan, egyszerűen nem tudtuk megtalálni az utat a győzelemhez, ez pedig meccsről meccsre egyre frusztrálóbb volt mindenkinek. Borzasztóan nehéz volt kijönni ebből a mély gödörből, de annál jobban örülök, hogy sikerült, mert így az alapszakasz közepére, vége felé lendültünk a legjobb formánkba.

Éreztetek nyomást magatokon, vagy a szurkolók részéről? Elvégre a szenvedélyes szeredai tábor sem az ilyen eredményekhez van szokva. 

Mindenki tudja, hogy a mi városunkban a hoki az első számú sport, és amióta jó csapatunk van, tényleg mindenki figyel ránk, és azt szeretné, hogy nyerjünk. Ezen a balul sikerült szezonrajtunk sem változtatott. Mindenki érezte, hogy valami hiányzik, de tudtuk, hogy az első győzelmet lesz igazán nehéz megszerezni, utána remélhetőleg kiegyenesedünk – szerencsére így is lett. A rossz kezdés ellenére minden szurkoló mellettünk maradt, még a tizedik vereség után is, most pedig velünk együtt örülnek, hogy újra megy a csapat szekere.

Az edzőváltás és a légióscserék után elindultatok felfelé, Kevin Constantine keze nyoma hamar meglátszott a csapaton. Hatalmas tudású, de ambivalens személyiség, nálatok hogyan váltak be a módszerei?

Ha visszatekintek, akkor szerintem Kevin pont a lehető legjobbkor jött abból a szempontból, hogy egy rendkívül motivált társasághoz érkezett, akkor, amikor mindenki nagyon akart, és azon dolgozott gőzerővel, hogy visszatérjünk végre a győztes ösvényre. Ha ezt nézzük, akkor ennél tökéletesebb időpontban nem is jöhetett volna hozzánk. Csíkszeredában az utóbbi években inkább az individualitás, a nagy egyéniségek szállították a meccseket és az eredményeket, nem volt ilyen részletességű taktika és stratégia, mint most. Ez a része tényleg nagyon új volt nekünk, de mindenki abszolút nyitott volt rá, és a maga részéről igyekezett a lehető legtöbbet hozzátenni, hogy a városnak, a szurkolóknak és magunknak is bizonyítsuk, hogy nem az utolsó pozícióban van a helyünk, hanem sokkal feljebb. Ezek miatt indultunk meg végül felfelé így, együtt.

Nyilván sokat számított Sofron István novemberi visszatérése is – és a “Sofi-faktor” nemcsak gólokban mérhető, hanem bizonyára az öltözőbeli jelenléte is sokat számít.

Sofi az utóbbi szezonokban ugye már nálunk játszott, őszintén mondhatom, úgy jön be az öltözőbe, mintha már öt-tíz éve velünk lenne. Legfeljebb csak az új légiósokkal kell megismerkednie, de mi mindig tárt karokkal fogadjuk. Nem kell őt bemutatni, egy fizikális, igazi góllövő csatár, aki mindig sokat lendít a csapaton, örülünk, hogy a rájátszásra már ismét velünk lehet.

Mennyire viselte meg a csapatot az utóbbi időben a légiósok körül tapasztalható hercehurca?

Mi, játékosok nem foglalkozhatunk olyan dolgokkal, amiket nem kontrollálhatunk. Egyszerűen csak bemegyünk az öltözőbe, és mindennap jobbak akarunk lenni, s a legjobbunkat kitenni a pályára. Sok szempontból nagyon nehéz szezon volt, de a playoff mindig egy tiszta, új bajnokság, már mindannyian nagyon várjuk, meg fogunk tenni mindent, ami csak tőlünk telik.

A negyeddöntőben a BJAHC lesz az ellenfeletek, Budapesten kezditek a párharcot. Mit vársz az ellenféltől és a szériától?

A BJA egy stabil, jó csapat, remek játékosokkal, tele fiatal, jól korcsolyázó hokisokkal. Jó kis offenzív hokit játszanak, de természetesen őket is százszázalékig kielemeztük, és felkészültünk belőlük. Szerencsére olyan szurkolóink vannak, hogy nemcsak otthon, de idegenben is hazai pályát tudnak nekünk teremteni, így nem aggódunk a budapesti mérkőzések miatt sem. Egyelőre az egész csapatunk a pénteki első meccsre koncentrál, ennél előrébb nem is érdemes nézni, mindig csak az aktuális ütközetre fókuszálni, és aztán lépésről lépésre haladni előrefelé.

*

A román bajnokságban meglepő lépéshátrányba kerülő Sportklub a rájátszásra visszakaphatja két kulcsemberét: noha Cody Milan játékengedélyét az MJSZ visszavonta (odaát viszont játszhat), Sofron István kisebb műtétjét követően újra a csapat rendelkezésére állhat, mellette pedig az utóbbi hetek háttérben zajló zavaros hercehurcája után a top scorereket illető speciális mezben térhet vissza a házi pontkirály, az izraeli David Levin, akinek mostanra megoldódtak a félhivatalos verzió szerinti “vízumgondjai”…

vorobjov_peterbalazs_sccbja

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum