Speciális mezben a csapatok pontkirályai az EL-rájátszásban

   

Csütörtök délután került sor a magyar bajnokság rájátszása előtti hivatalos sajtótájékoztatóra, ahol többek között elhangzott, hogy az idei playoffban a csapatok legeredményesebb játékosai az eddig jól megszokott aranysisak helyett speciális, egyedi mezben léphetnek majd pályára.

Elsőként az alapszakaszgyőztes FTC-Telekom részéről Hudák Gábor kifejtette, rendkívül nehéz párharcra készülnek a Debrecen ellen, a hajdúságiak kiváló kapusaik mellett kimondottan gyors és technikás csatárokat tudhatnak soraikban. Hudák után Vaszjunyin Artyom osztotta meg gondolatait, a DEAC vezetőedzője nem kertelt: meglepetésre készülnek a kelet-magyarországiak, nagyon fontos, hogy meccsről meccsre kell haladni, és a végén kiderül, ezzel a felfogással meddig lehet eljutni a bajnokságban. Egyébiránt a két csapat 2019-ben mérkőzött egymással legutóbb a rájátszásban, azt a párharcot a Ferencváros nyerte 4-0-ra. A csapatok bemutatták a pontkirályoknak járó mezeket, amit ferencvárosi oldalon Brady, a debreceniek részéről pedig Bucskin fog viselni a playoffban.

A folytatásban a következő párharc résztvevőié lett a főszerep, a Brassót Mihály Árpád és Strenk Hunor, míg a DVTK-t Marosi Tamás csapatvezető képviselte. A két klub legutóbb 2013-ban és 2015-ben találkozott egymással a PO-ban, mindkét csörtét a Miskolc nyerte. Marosi úgy véli, ebben a kiírásban már a Corona számít az egyik fő esélyesnek, viszont hiszik, az alapszakasz felkészítette a borsodiakat a rájátszásra, akadt elég idő levonni a konklúziókat, amelyekből a szezon lényegi részére csak építkezni lehet. A Jegesmedvék hosszú párharcra szeretnének berendezkedni, s hiába számítanak most “underdognak”, mindenképpen tovább szeretnének lépni az elődöntőbe. Ezt követően brassói részről Strenk Hunor kifejtette, a barcasági csapatvezetés a szezon elején az aranyérmet tűzte ki célul, de pontosan tudják, rajtuk kívül még 4-5 csapat is esélyes a végső győzelemre, ezért valószínűleg hosszú és kiélezett párharcokat láthat majd mindkét együttes népes szurkolótábora. A sárga-kékek oldalán Valchar-t illeti majd meg a legponterősebb játésnak járó mez, miskolci oldalon pedig Esteves húzhatja magára.

A GYHK és az UTE még soha nem vívott playoffmérkőzést egymás ellen. Az Újpest képviselete elmondta, az alapszakaszból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, itt is újfent hosszú párharcra számítanak a felek. Ezen felül Ancsin János hozzátette, az idei légiósválasztás már sokkal jobban sikerült, mint a tavalyi, a finn vonal bevált, már egyetlen csapat sem mehet biztosra ellenük, s viccesen még azt is hozzátette, az északi importjátékosoknak hála most már ő is profibban síel, mint korábban. Csakúgy, mint az ősi rivális FTC, a lila-fehérek is magyar bajnoknak szeretnék mondani magukat, viszont az idény elején, amikor sokáig vezették a bajnokságot, akkor is tisztában voltak vele, hogy a 4-5. hely sokkal reálisabb számukra, mint a listavezetői pozíció. A rájátszás pedig más kávéház, ott már bármi megtörténhet. Gyergyói oldalon Bereczky Szilárd szerint az idei esztendőre nagyon szoros lett a mezőny, mindezt jól mutatja, hogy több helyezés is csak az alapszakasz utolsó mérkőzésén dőlt el. A tavalyi szezonban a bajnokcsapatot elkerülték a hullámvölgyek, idénre viszont már a székelyföldieknek is kijutott belőle, de szerencsére ez a tendencia már a múlté, és remélhetőleg jól fognak kijönni belőle, hogy pont a rájátszásra került jó formába a társaság. Az erdélyiek legeredményesebb játékosa Chris Bodó, a fővárosiaké pedig Kiss Patrik.

Végezetül Marton Tibor ragadta magához a szót: a BJAHC másodedzője reménykedik, hogy a negyeddöntőben mindkét együttes csapatvédekezése hatékonyabban fog funkcionálni, mint az alapszakaszbeli randevúikon, mert az a 40 találat, amit az eddigiek során produkált egymás ellen a két fél, egyik szakvezető vérnyomására sincs jó hatással. Szó esett még a hullámvasutas alapszakaszról is, Marton szerint a kép sokkal árnyaltabb, mint amit az eredmények mutatnak, hiszen olykor remek játékkal maradt pont nélkül a csapat, néha pedig rosszabb teljesítménnyel sikerült bezsebelniük a győzelmet. Külön kiemelte emellett, hogy jelenleg 18 olyan játékos szerepel a felnőttkeretben, akikkel a Kangyal, Marton páros korábban már az utánpótlásban is együtt dolgozott. Csíkszeredai részről Sprencz István csapatmenedzser elmondta, lépésről lépésre szeretnének haladni a rájátszásban is: a bajnokságot pocsékul kezdte a csapat, ennek köszönhetően nagyobb ponthátrányba kerültek a csíkiak, a végére viszont behozták lemaradásukat. Emellett kiemelte, kimondottan gyors és technikás hokit játszanak a káposztásmegyeriek, kemény csatára számítanak, de mindenképpen tovább szeretnének jutni a párosításból. A specális dresszt fővárosi oldalon Mozer, a túloldalon pedig az a Levin fogja viselni, aki a hivatalos verzió szerinti vízumproblémái után információink szerint a pénteki, káposztásmegyeri mérkőzésre visszatér a Sportklubhoz.

erste liga pontkiraly mezek

fotó: Vörös Dávid/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum