Hosszabbított a Fehérvár edzői stábja

   

Kiss Dávid és fő segítői, Tyler Dietrich és Samuli Nordman további két évre kapják meg a bizalmat a klubvezetéstől.

A jelek szerint a Hydro Fehérvár AV19 klubvezetése is elégedett a szezon előtt kinevezett trióval és az új stábbal elért eredményekkel, a jelenleg pontelőnnyel az ICEHL második helyén álló, gyakorlatilag biztos rájátszásrésztvevőnek tekinthető magyar csapatnál ugyanis szerda délután bejelentették, hogy két évvel meghosszabbították Kiss Dávid vezetőedző, Tyler Dietrich másodedző és Samuli Nordman videó- és kapusedző szerződését.

A szezonnak a nyári kalamajka után is nagy reményekkel nekivágó, arra élete nagy lehetőségeként tekintő – és a számításait egyelőre abszolút megtaláló – fiatal magyar vezetőedző így kommentálta a fejleményeket: „Tudtam, hogy ebben az egy évben kell megmutatnom mint első magyar ICE-edző, hogy kemény munkával itt is sikeresek lehetünk. Nagy bennem a bizonyítási vágy, szeretném megmutatni a magyar jégkorong-társadalomnak, a városnak, a klubvezetésnek, szponzoroknak és szurkolóknak, hogy minden energiámat, legjobb tudásomat beleadom, hogy a klub eredményes legyen, és együtt újabb történelmi sikereket érhessünk el. Az edzői hármasunk kiválóan működik, szeretek a kollégáimmal dolgozni, megbízom bennük és jól kiegészítjük egymást. Az idei évben hagyjuk magunk mögött a Raktár utcát, a pályát, ahol felnőttem, büszke vagyok arra, hogy részese lehetek annak a csapatnak, amelyik birtokba veszi az Alba Arénát.”

A kanadai válogatott mellől a szezon előtt a koronázóvárosba visszatérő Tyler Dietrich elmondta: “A Kiss Dáviddal közös múltunk jó alapot adott az idei szezonhoz, Samuli Nordman pedig sok területen kiváló meglátásokkal egészíti ki a csapatunkat. A jövő éppen ezért kecsegtető: megtisztelő, hogy a klubvezetés bizalmát élvezzük, és hogy ilyen játékosokkal dolgozhatunk, emellett pedig a fantasztikus szurkolóink előtt szerepelhetünk. Az új arénába való költözés biztosan különleges élmény lesz, de nem szabad hátradőlnünk, az ideihez hasonló szemlélettel kell tovább dolgoznunk!”

Az idén előrébb lépő finn Samuli Nordman úgy fogalmazott, “szeretek dolgozni járni, mind az edzői stáb, mind a csapat olyan környezetet teremtett, aminek jó része lenni. Örülök, hogy további két évet itt dolgozhatok. Ahogy halad a közös munka, folyamatosan fejlődünk, és a megszerzett tudásunkat a csapat javára fordítjuk. Megtisztelő számomra a csapat részének lenni, és örülök, hogy ott lehetek annál a történelmi pillanatnál, amikor először jégre lépünk az Alba Arénában.”

Szélig Viktor általános igazgató a stábbal való hosszabbítás mellett kicsit már előre is tekintett, a jövő évi játékoskeretre, ezzel kapcsolatban elmondta: “Amikor nyáron belevágtunk a Kiss Dáviddal való munkába, amely ugyan tervezett volt, de egy évvel előrébb hoztuk, bizalommal álltunk a vele való együttműködéshez. Az edzői stáb egészét tekintve látjuk, hogy jól végzik a munkájukat, ez látszik is a napi működésben. Ugyanakkor azok a folyamatok, a tendencia, ahogy az edzői stábunk dolgozik, sokkal fontosabb, mint a pillanatnyi eredmények, és ez volt a döntésünk alapja. Látjuk a fantáziát az edzői triónkban és a klub építkezésének része az, hogy megtartsuk az állandóságot, hogy türelemmel legyünk a stáb irányába és így megláthatjuk, mit tudnak kihozni a gárdából. Az stáb mellett természetesen a játékosokkal is elkezdődtek a tárgyalások, van, akivel már meg is egyeztünk, a többségükkel pedig már beszéltünk is a folytatással kapcsolatban. Azon játékosok nagy részével, akikkel már most tudjuk, hogy számolunk a következő szezonra, már meg is állapodtunk, de a velük kapcsolatos kommunikációt későbbre tervezzük.”

Az edzői hármas tehát egy történelmi csapatnak, az új Alba Arénába várhatóan a következő szezonra beköltöző brigádnak már biztosan része lesz, de remélhetőleg más módon, az ICEHL-ben is sikerül majd klubtörténelmet írniuk az együttessel – ha esetleg mégsem, nekik valószínűleg akkor sem kell attól tartaniuk, hogy úgy végzik majd, mint anno az ugyancsak a Magyar Kupa-döntő előtt hosszabbító, aztán a finálé elbukása után azzal a lendülettel mégis kivágott Antti Karhula.

kiss david dietrich nordman

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
május 10., péntek
VB 16:20 SUINOR 
VB 16:20 SVKGER 
    • SPORT 2
VB 20:20 CZEFIN 
    • SPORT 2
VB 20:20 SWEUSA 
május 11., szombat
VB 12:20 FRAKAZ 
VB 12:20 GBRCAN 
VB 16:20 AUTDEN 
VB 16:20 POLLAT 
VB 20:20 NORCZE 
VB 20:20 USAGER 
Partnerünk
Archívum