Mindenképpen szeretném tovább növelni a meccsszámomat

 

A norvégok elleni második mérkőzésen a magyar válogatottat 37/35-ös mutatóval és 94,59%-os hatékonysággal győzelemre vezető, a meccs legjobbjának is megválasztott Horváth Dominikkel vettük át, hogyan látja a közeljövőbeli helyzetét a klubban és a nemzeti csapatban egyaránt.

A norvégok elleni két edzőmeccset megosztva kaptátok meg Bálizs Bencével, és tavaly a tamperei elit-vb-t is ketten védtétek le első és második számú kapusként – Bolzanóban is valami hasonló lesz a terv, azzal együtt, hogy ott csak öt mérkőzésünk lesz?

Még nem volt szó arról konkrétan, hogy az idei világbajnokságon miként lesznek leosztva köztünk mérkőzések. Volt már példa arra is, hogy egy kapus védte le az egész divízió 1/A-vébét, volt olyan is, hogy elosztották a mérkőzéseket. Öt meccs nem sok, fontos lesz az időzítés, a stábnak meg kell majd találnia azt az ideális összetételt, amiben a legjobban teljesít a csapat. Ha ehhez kapuscsere kell, akkor azt is kell alkalmazni, ha viszont úgy hozza az élet, hogy egy kapushoz kell ragaszkodni végig, akkor azt kell csinálni. Úgy gondolom, hogy hosszú és megfelelő felkészülésre volt lehetőségünk mindkettőnknek, úgyhogy mindenki formában lesz, és végül azt mindig azt választja majd ki a stáb, akit az adott meccsre a legjobbnak lát.

Milyen érzés volt a vadonatúj Alba Arénában?

Nagyszerű, szerintem minden fehérvárinak és magyar jégkorongozónak nagy álma volt, hogy egy ilyen létesítményben játszhasson itthon. Ráadásul két győztes mérkőzés, mindkettő telt ház előtt, azt gondolom, méltó avatása volt ez ennek a csarnoknak. Az öltözők, a jég, meg úgy minden egyéb körülmény kiváló volt, úgyhogy tényleg egy szavunk sem lehet.

HUN NOR horvath doma

A tavalyi 10 után idén már 21 meccset védtél az ICEHL-ben, de mi lehet a felállás jövőre? Elvégre Olivier Roy távozott Fehérvárról, az új finn váltótársad számai pedig annyira azért nem impozánsak, hogy magától értetődően ő legyen az első számú, légiós ide vagy oda.

Igen, ez valóban érdekes lesz. Én személy szerint mindenképpen szeretném növelni a meccsszámomat, hiszen nem titok, az a célom, hogy ebben a ligában és ebben a csapatban válhassak először kezdőkapussá. Úgy gondolom, hogy jó irányba is haladunk e téren az edzői stábbal, és szeretnénk folytatni ezt a tendenciát, hogy évről évre emeljük a mérkőzésszámot – ugyanakkor nyilván a légióskapus sem azért érkezik ide, hogy a padon ücsörögjön. Én az előzetes beszélgetésekből, mítingekből azt vettem ki, hogy valószínűleg a klubnál is meg leszünk versenyeztetve azért, hogy ki kapja az éppen aktuális meccseket. Nyilván Rasmus a tapasztaltabb, és nívós bajnokságból is érkezik, úgyhogy lehet, hogy vele számolnak előbb, de hosszú távon szerintem mindenképpen az dönt majd, hogy ki hogyan teljesít, és főleg kivel tud minél többet nyerni a csapat. Szerintem elsősorban ezt fogják nézni tehát az edzők, és egy egészséges verseny lehet a kettőnk között. Én mindenesetre nagyon várom már, szerintem jó lesz a közös munka vele is.

A fájó negyeddöntős kiesésen sikerült már teljesen túltennetek magatokat, csak a válogatott és a vb a fókusz?

Persze, profi sportolók vagyunk, az ilyenen mindenkinek túl kell tudnia lendülni, mert ez bárkivel előfordul. Nagyon szép alapszakaszt tudhattunk magunk mögött, és bár nyilván nem úgy sikerült a playoff egyikünk számára sem, ahogyan azt elterveztük, sajnos nem mindig megy minden menetrend szerint. Büszkének kell lennünk arra, hogy milyen teljesítményt tudtunk addig nyújtani, és én úgy gondolom, hogy ez önbizalmat adhat a továbbiakban is. A válogatottra ennek szerintem semmiféle kihatása nincsen: amint vége lett a klubszezonnak, azt mindenki a maga módján lezárta magában, és most teljes gőzzel erre a csapatra fókuszál, hiszen óriási megtiszteltetés, hogy itt lehetünk a nemzetünket képviselve, maximális erőbedobással készülünk a világbajnokságra.

HUN NOR horvath doma motm

fotók: Vörös Dávid/MJSZ

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum