Impozáns mutatókkal felvértezve utazik a Fehérvár a dobogóshoz

 

A magyar ICE-csapat három lélekerősítő siker után lép fel kedden a tabellaszomszéd Villach otthonában.

Három remek diadal után lép jégre ismét a Hydro Fehérvár AV19 az ICE Hockey League-ben. A sikerek ízét csak még édesebbé teszi, hogy három teljesen különböző karakterisztikájú mérkőzésen sikerült megtalálni a győzelemhez vezető más-más utat: a Graz ellen végig vezetve, a záró harmadban erődemonstráló játékkal előrukkolva aratott magabiztos, 6-1-es sikert Kiss Dávid együttese hat különböző gól- és 12 pontszerzővel; Bécsben előbb mínusz 3-ról, majd a záró harmadban is hátrányból felállva tudta behúzni a pluszpontot, az Innsbruckot pedig parádés védekezéssel és kapusteljesítménnyel sikerült lenullázni legutóbb.

Örömteli, hogy a székesfehérvári szekérhúzók közül többen is némileg váratlanul léptek elő ismét főszereplővé, oroszlánrészt vállalva a csapat jó szezonkezdéséből. A 2+9-cel villámrajtoló Guillaume Leclerc például nemcsak a házi rangsort vezeti orrhosszal, de a liga kanadai táblázatának is holtversenyben második helyén áll 11 egységével – 9 asszisztja meg egyenesen ligaelső –, ezzel konkrétan már most, mindössze 7 bajnoki alatt több pontot termelt, mint tavalyi 23 mérkőzésén összesen (10). Mellette ugyancsak nagyon jó látni, ahogy a csapatkapitány Hári János (4+3/6 meccs) is összenyalábolta magát a tavalyi szezonja és vb-je után; illetve e ponton kell kiemelni azt a Horváth Dominikot is, aki az idényt remekül kezdő, aztán némileg befékező Olivier Roy helyét vette át a bécsi vendégkapuban 4-1-es hátrányban, hogy aztán megadja az alapot csapatának a fordításhoz és a győzelemhez – vasárnapra pedig már maradt is a vasak előtt, amit végül egy 27/27-es shutouttal hálált meg a Brady Shaw vezette Innsbruck ellen. A fiatal kapus 177:28 percet védett idáig, azt viszont 96,2%-os hatékonysággal és mindössze 1,01-es kapottgól-átlaggal tette, ezzel történetesen mindkét mutatóban ligaelső, neve mellett pedig 3-ból 3 győzelem áll jelen pillanatban.

Így fordul rá tehát a negyedik helyen álló Volán a keddi esti újabb csörtére, mely során a dobogón álló tabellaszomszéd Villachhoz látogat. A közvetlen rivális VSV egyetlen túlórás vereségnyi pluszponttal előzi jelenleg a magyar együttest, és egyéb statisztikáiban is csupán hajszállal jobb a mieinknél: ugyanannyi lőtt (25) mellett kettővel kevesebb kapott gól (16) – előbbi a második legtöbb a mezőnyben -, vagyis igen kiélezett csata várható 19:15-től. Az osztrákoknak a székesfehérváriakhoz hasonlóan kiegyensúlyozott a sorösszetételük, a kapuban Lamoureux-t és Swettét aligha kell külön bemutatni, vagyis apróságok, a 60 percen át jobb koncentráció és a hibák minimalizálása lehetnek majd a kulcsfaktorok. No meg az emberhátrányos mutatóban még mindig a liga második legjobb mutatójával, 90,32%-kal büszkélkedő Volán esetében az előző két idegenbelinél lehetőleg lényegesen jobb kezdés, hiszen Klagenfurtban 9 perc után kettővel, Bécsben 10 perc után már hárommal ment az ellenfél, amivel a saját helyzetét nehezítette meg alapvetően a magyar csapat. A keddi összecsapás tehát 19:15-kor rajtol, és a szokásos streamoldalon nézhető majd.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 3-6VÉGE
EL 17:30 FHAMIS 2-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 0-4VÉGE
december 5., kedd
ICEHL 19:15 AVSVOR 5-4VÉGE
AL 21:00 IKOWRM 4-1VÉGE
december 6., szerda
AL 19:40 FTCSZG 9-2VÉGE
AL 20:00 VASLHL 4-8VÉGE
december 7., csütörtök
EL 17:30 BRADAB 3-2VÉGE
december 8., péntek
EL 17:30 GYEDAB 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAFTC 
ICEHL 19:15 AVSASI 
AL 20:30 LHLOHA 
AL 20:45 WRMETO 
december 9., szombat
AL   DBFASP 
AL 19:00 SZGIKO 
AL 19:30 SPCFTC 
Partnerünk
Archívum