Hydro Fehérvár AV19–Graz 99ers 6-1

   

A Volán végig vezetve, kiváló utolsó harmaddal, hat különböző gólszerzővel markánsan reagált a vasárnapi, klagenfurti pofonra.

Kiss Dávid vezetőedző elégedetlen volt csapata előző mérkőzéseivel, így megvariálta a sorokat. Elől összeállt a Magosi, Hári, Kuralt trió, a kapuban Horváth Dominik kezdett. Nagy tempóban indítottak Bartalisék, gyorsan jött az első emberelőny és az első gól is: Jardeskog kiállítása alatt Leclerc az alapvonalról középre húzott, a lövése utáni kipattanót Kuralt küldte a helyére (1-0). Vendéghelyzettel folytatódott a mérkőzés, szerencsére a Horváth Dominik ketrece előtt pattogó korongot a védők találták meg. Egy rossz cserét követően az emberhátrányos védekezést is kipróbálhatták Háriék. Ez is jól ment, felállni sem tudott a 99ers. Egyenlő létszámban jobban ment a vendégeknek, a harmadba beszáguldó Salinitrit nem érték utol a mieink, Horváth kapus is tehetetlen volt (1-1). A játékrész második felében feljebb kapcsolt magyar csapat. Terbócs keresztpasszánál McGauleynak csak az üres kapuba kellett volna passzolni, de mellé emelt, ahogy Nilsson ismétlése sem ért célt. A fölény újabb emberelőnyt kamatozott, ebből nem sikerült helyzetet kialakítani. Öt az ötben sikerült többször összezavarni a grazi védelmet, csak a gól hiányzott. A hajrában a negyedik sor is szépen húzogatott, pech, hogy Németh Kristóf a lövés pillanatában elcsúszott. A harmad végét jelző dudaszónál magasba lendültek a grazi kezek – a játékvezetők videóztak, majd egyértelműen jelezték, nincs gól.

A középső játékrész első említésre méltó helyzete Hári nevéhez fűződött: a csapatkapitány bójaként kerülgette a bekkeket, lövése Volden mamutjában akadt el. Az ellentámadásból Wemmenborn veszélyeztetett, Horváth Dominik hárított. A 25. percben ismét megszereztük a vezetést: Leclerc a félpályánál tökéletes ütemben tálalt a lendületből érkező Phillips elé, aki sebességből megverte az emberét, majd a hálóba emelt (2-1). Jól pörögtek a lábak, de másodszor is elcserélte magát a Kiss-csapat. A kivédekezett emberhátrány után újabb fór következett, Salinitri korongot lopott, szólóját Horváth Doma bravúrral védte. Nem volt megállás, a másik oldalon Leclerc bombázott kevéssel a kapu mellé. A graziak sokszor csak szabálytalanul tudták megállítani a hazaiakat, sorra kaptuk a fórokat, betalálni azonban nem sikerült. A 35. percben körbelőtték a kaput az osztrákok, szerencsére megúsztuk kapott gól nélkül. Az első két harmadot tekintve jobb volt a Volán, de az egygólos előny nem volt megnyugtató.

A harmadik felvonást is gyors góllal indította a Volán: szépen járt a korong emberelőnyben, végül Hári okosan a kapu elé játszott, ahol Leavensnek csak az ütőjét kellett beletenni a passzba (3-1). Megzavarodtak a vendégek, Bartalis közel járt a negyedikhez. A 46. percben már nem volt pardon: Leavens indította Leclerc-et, aki góllal zárta a szólót (4-1). Érezhetően eldőlt a mérkőzés, de a fehérváriak nem álltak le, gálává változtatták az összecsapást a parádés hangulatot teremtő szurkolóik legnagyobb örömére. Egy perc sem telt Leclerc gólja után, amikor a negyedik sor agilis játéka korongszerzést eredményezett, Mihály Ákos köszönte szépen, szép cselek után közelről mattolta Voldent (5-1). Az utolsó tíz percen belül a vendégek kaptak még egy kettős emberfórt, de hiába támadtak 1 perc 23-ig öt a háromban, betalálniuk nem sikerült. A hősies védekezés tovább fokozta az amúgy is remek hangulatot. A slusszpoén még hátra volt: az 58. percben Phillips a saját alapvonaláról Terbócs elé löbbölte a korongot, aki meglőtte a hatodikat is (6-1). Ezen az estén minden összejött a Fehérvárnak: jó kapusteljesítmény, energikus, gólgazdag, közönségszórakoztató játék. Folytatás pénteken Bécsben, a Capitals otthonában.

A Fehérvár összeállítása:

Horváth D. (Roy) – Terbócs, McGauley, Leavens, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Laberge, Atkinson, Nilsson – Magosi, Hári, Kuralt, Stipsicz, Phillips – Ambrus G., Németh, Mihály, Vértes, Vokla

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

PH-FEHERVARAV19-Action-photo2

fotók: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 28., kedd
EL 18:30 DEBGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 7-1VÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-1VÉGE
december 1., péntek
EL 18:00 DEBFHA 2-3 HVÉGE
EL 18:30 FTCUTE 2-1VÉGE
AL 19:00 ASPETO 8-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 3-2VÉGE
AL 20:45 WRMSPC 5-3VÉGE
december 2., szombat
EL 15:00 DABBJA 2-4VÉGE
ICEHL 17:30 AVSHCI 5-3VÉGE
AL 19:30 FTCVAS ÉLŐ
AL 19:30 ÓHADBF ÉLŐ
AL 20:00 LHLIKO ÉLŐ
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 
EL 17:30 FHAMIS 
EL 18:30 DEBFTC 
Partnerünk
Archívum